Bulsky Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Witam Sprawa jest dosc ciekawa i warta uwagi. Mianowicie, czy ktos z Was zna sposob jak zabezpieczyc sie przed mozliwoscia identyfikacji przegladarki/systemu op. z zewnatrz? Chodzi tutaj wylacznie o cel zabezpiecznia komputera w sieci, zarownko lan jak i ogolnie internet. Najlepiej by bylo, gdyby udalo sie wypracowac metode dla okienek jak i linux. ps. Kiedys udalo mi sie to zrobic dla windows, jednak na chwile obecna, nie potrafie tego powtorzyc :? aaaa najlepiej by skutecznosc byla potwierdzana przez ten adres scan.sygate.com no i oczywisice quick i scan:) pomocy pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Albo jestem slepy, albo tam nie ma identyfikacji przeglądarki i systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 looknij tutaj: http://scan.sygate.com/probe.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Zależy od przeglądarki. W Firefoxie i Mozilli możesz zainstalować rozszerzenie User Agent Switcher (pl, en) i poprostu ustawić puste UA. IMO taki zabieg, tylko utrudni Ci życie, nic więcej nie zyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 http://www.pmail.pl/~sgj/F/securityscan.jpg Windows XP SP2, IE Żeby nie było. Oryginalny zrzut ekranu. Nie jest nic w nim edytowane itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 1308196[/snapback] no wlansie chodzi o to ze ja mam cos podana przegladarke i system operacyjny (u mnie Mozilla i XP) ,reszta "Unable to determine ...." a mnie chodzi o to , ze swojego czasu udalo mi sie zabezpieczyc tak kompa , ze bylo wydoczne tylko IP a cala reszta byla "Unable to determine".. pytanie , jak :) , osobiscie nie pamietam...na sygate.com wyczytalem, ale zcala procedura opiera sie o skanowanie portu 139...niemniej sprawdzielm inne porty - rowniez poblokowalem i NIC. Zatem moze jakies uslugi, ale jakie?? DOdam ze oba komputery, czyli moj oraz ten ktory ustawialem ("lepiej" chroniony) znajduja sie w tej samej sieci lokalnej, zatem z kwestia ograniczenia isp odpadalaby chyba ze zastosowano rozne peryferia sieciowe... pomozcie, bo nie daje mi to spokoju...jeszcze troche a zaczne porownywa binarke plikow wg daty modyfikacji :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 "Dzieło" UASwitcher'a: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Taki sam efekt w IE(X-Tweaker): Obrazek Ciekawe jest to: Web Server Found = Server: Apache/1.3.14 Skąd on to wziął? Bo na pewno nie z mojego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 "Dzieło" UASwitcher'a: 1308664[/snapback] albo jakis ulomny jestem, albo to ta grypa...po zaisntalowaniu wtyczki i wybraniu blokowania identyfiakcji i ponownym uruchmoieniu mozilli, wtyczka znika a efekt bezzmian... chyba zainsatluje najnowsza mozillle i sprobuje ponownie, widac ze sie jednak da:) dziekuje ogromnie za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...