Skocz do zawartości
Bulsky

Blokowanie Identyfkacji Przegladarki Internetowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprawa jest dosc ciekawa i warta uwagi. Mianowicie, czy ktos z Was zna sposob jak zabezpieczyc sie przed mozliwoscia identyfikacji przegladarki/systemu op. z zewnatrz? Chodzi tutaj wylacznie o cel zabezpiecznia komputera w sieci, zarownko lan jak i ogolnie internet. Najlepiej by bylo, gdyby udalo sie wypracowac metode dla okienek jak i linux.

ps. Kiedys udalo mi sie to zrobic dla windows, jednak na chwile obecna, nie potrafie tego powtorzyc :?

aaaa najlepiej by skutecznosc byla potwierdzana przez ten adres scan.sygate.com no i oczywisice quick i scan:)

pomocy

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1308196[/snapback]

no wlansie chodzi o to ze ja mam cos podana przegladarke i system operacyjny (u mnie Mozilla i XP) ,reszta "Unable to determine ...." a mnie chodzi o to , ze swojego czasu udalo mi sie zabezpieczyc tak kompa , ze bylo wydoczne tylko IP a cala reszta byla "Unable to determine".. pytanie , jak :) , osobiscie nie pamietam...na sygate.com wyczytalem, ale zcala procedura opiera sie o skanowanie portu 139...niemniej sprawdzielm inne porty - rowniez poblokowalem i NIC. Zatem moze jakies uslugi, ale jakie??

DOdam ze oba komputery, czyli moj oraz ten ktory ustawialem ("lepiej" chroniony) znajduja sie w tej samej sieci lokalnej, zatem z kwestia ograniczenia isp odpadalaby chyba ze zastosowano rozne peryferia sieciowe...

pomozcie, bo nie daje mi to spokoju...jeszcze troche a zaczne porownywa binarke plikow wg daty modyfikacji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dzieło" UASwitcher'a:

1308664[/snapback]

albo jakis ulomny jestem, albo to ta grypa...po zaisntalowaniu wtyczki i wybraniu blokowania identyfiakcji i ponownym uruchmoieniu mozilli, wtyczka znika a efekt bezzmian...

chyba zainsatluje najnowsza mozillle i sprobuje ponownie, widac ze sie jednak da:)

dziekuje ogromnie za pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi