Skocz do zawartości
SpiderMAN

Odblokowalem mnoznik Antka XP

Rekomendowane odpowiedzi

AMD Athlon XP 1600+

AX1600DMT3C

AGOIA0224BPBW

958090628

Mnoznik odblokowalem GLUKONem.

Uzylem silikonu do zapelnienia rowkow po laserze, posob calkowicie nieszkodliwy.

Z tym, ze nie wiem dlaczego komp nie wstaje na mnoznikach 12 i 12,5

na 11,5 (1800+) wstaje bez problemu i hula na domyslnym napieciu. Musze teraz troche testow porobic to cos jeszcze napisze. Temperaturki takie same jak na 1600+ ;)

A najdziwniejsze jest to, ze teraz pracuje na napieciu 1,63 V wg MBM,a w BIOSie jest 1,59V???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon XP 1600+

AX1600DMT3C

AGOIA0224BPBW

958090628

Mnoznik odblokowalem GLUKONem.

Uzylem silikonu do zapelnienia rowkow po laserze, posob calkowicie nieszkodliwy.

Z tym, ze nie wiem dlaczego komp nie wstaje na mnoznikach 12 i 12,5

na 11,5 (1800+) wstaje bez problemu i hula na domyslnym napieciu. Musze teraz troche testow porobic to cos jeszcze napisze. Temperaturki takie same jak na 1600+ ;)

Gratulacje :)) własnie mam zamiar sobie kupić takiego antka bo ja na swoim durniu to moge tylko durnia poudawać :? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO jezeli myslisz o grach to spraw sobie nowa grafe a nie proca. Dzis wlasnie zakupilem Durnia 1200 i o 400 Markow mam wiecej niz na TB850@950 Na razie nie odblokowuje mnoznika a przydaloby sie zeby wieksze FSB wyciagnac bo marnuja mi sie pamiatki.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO jezeli myslisz o grach to spraw sobie nowa grafe a nie proca. Dzis wlasnie zakupilem Durnia 1200 i o 400 Markow mam wiecej niz na TB850@950 Na razie nie odblokowuje mnoznika a przydaloby sie zeby wieksze FSB wyciagnac bo marnuja mi sie pamiatki.

Pozdro

Dexter

Grafe juz mam. Nie czytasz podpisu? Dla mnie idealem bylo kupienie Radeona 9000 Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

Grafe juz mam. Nie czytasz podpisu? Dla mnie idealem bylo kupienie Radeona 9000 Pro

Wyręczę Dextera. Chyba nie zajarzyłeś. To było do Wizjonerka (chce kupować antka a dalej śmiga na Rivie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

nie o gry mi nie chodziło raczej nie gram poprostu nie przepadam za tą rozrywką wole browara i noc z kobietą a tak na powaznie ta grafa mi starcza(inet,filmyTv-out) raczej proć potrzebny mi do kompresji DivX i dlatego mam w planach XP1600 Agoia i w planach WC(narazie plany) bo kasa potrzebna na samochód.

mysle ze ten proc straczy ba na tym durniu to umrzeć można przy kompresji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym lepiej podkrecac magistrala czy mnoznikiem ??? co jest wydajniejsze, i jakie sa zagrozenia od 1 i od 2 ??

Im wyższe fsb tym wydajniej.

Przykład:

dureń 10x100=1000 będzie słabszy niż ten sam dureń puszczony na 7,5x133,(3)=1000.

Chcesz wiedzieć więcej na ten temat to polecam opcję szukaj. Było dużo na ten temat na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym lepiej podkrecac magistrala czy mnoznikiem ??? co jest wydajniejsze, i jakie sa zagrozenia od 1 i od 2 ??

Im wyższe fsb tym wydajniej.

Przykład:

dureń 10x100=1000 będzie słabszy niż ten sam dureń puszczony na 7,5x133,(3)=1000.

Chcesz wiedzieć więcej na ten temat to polecam opcję szukaj

dokładnie zgadzam sie z przedmówcą im wyżej tym lepiej ale czasami im wyzej tym wolniej jesli coś zaczyna nie wyrabiać wiec testy testy i jeszcze raz testy.imho napewno bedziesz widział róznice muszczając proca na 100 a np. 133 albo 140 . pomieci też bedą lepiej wykorzystane .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...