Nexer Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Do czepialskich, moim ostatnim Pentiumem był 200MMX. Nie mam żadnych doświadczeń z nowymi intelami wic nie pisze tu ze AMD czy Intel ejst lepsze, tylko uswiadamiam wam na jakim poziomi toczy sie ta dyskusja. 1316662[/snapback] Ty to nazywasz dyskusją ? Dla mnie to przekupki na bazarze. seraf - Ciebie regulamin nie obowiązuje czy co ? Naucz się edytować posty oraz "nie naciskaj enteru co kilka słów" - zakończenie pola do pisania postu nie wymaga naciskania entera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Jak czytam ten temat to mi sie noz w kieszeni otwiera. Seraf napisal swoje spostrzezenia a tu zaraz banda ludu mu pisze ze jest glupi. Nie wiecie jak wykorzystuje kompa i jakie efekty sa w jego pracy przy AMD i Intelu, wiec nie piszcie ze sie na niczym nie zna, bo wychodze z zalozenia ze jesli napisal ze HT sie nie sprawdza w renderingu jego scen, to miał do tego jakieś podstawy. Dziwnie wyglada ten temat bo kluca sie dwie grupy (a wlasciwie seraf z innymi) i jak jedna poda sensowny argument to druga zaraz wymysla cos niezwiazanego z tematem (rendering->kodowanie filmow->nagrywanie DVD) zeby tylko nie przyznac sie do bledu. Seraf zaargumentowal ze HT nie sprawdza sie w 3ds maxie a 100 postow pozniej ktos napisze ze mimo wszystko P4 są lepsze bo mają fajniejsze pudełko. Do czepialskich, moim ostatnim Pentiumem był 200MMX. Nie mam żadnych doświadczeń z nowymi intelami wic nie pisze tu ze AMD czy Intel ejst lepsze, tylko uswiadamiam wam na jakim poziomi toczy sie ta dyskusja. 1316662[/snapback] seraf napisał w pierwszym swoim poscie: 1. Bajanie o tym ze HT ulatwia prace to baja i end no chyba ze prace w wordzie. Przyspieszenie nie wynika z zalet HT lecz z wad P4 ktory przy wielu taskach i dlugim potoku gdy cos jest nie tak zwalnia dlatego zeby nie czekal moze strugac cos innego. Czy to jest tylko do jego sceny ? Zobacz jego wczesniejsze posty.Zmienia zdania jak rekawiczki. W jednym topicu poleca nawet do obrobki video kompa opartego na.... P4 ! :> "a taki prescot na 4 moze niezle namieszac nie jednemu a64 dajac do tego wygode jaka daje HT. Ja obok pieckota mam drugi komp rodzinny na a64 i przy calej sympatii dla amd i kosztach jakie ponioslem zeby schlodzic to bydle od intela wole p4. Poprostu wygodniej sie pracuje i basta. A przy 4ghz to juz ladna maszyna. Moj chodzi bez problemu ale przeszkoda sa ramy. dlatego na codzien puszczam go na 3600 wiecej i tak nie ma sensu. Na radku 9800 nie zauwaze roznicy a w windows to wsio rawno." Ten chlopak ma rozdwojenie jazni! Prosze o zamkniecie tego bezsensownego topicu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 lukas-comp to nie wyglada na rozdwojenie jazni tylko na to ze wczesniej podniecal sie P4 bo cos tam wyczytal na Tomsach ,uznal za niepodwazalne stwierdzenie ze P4 jest lepszy do obrobki ,a HT to super sprawa sprawdzil to w praktyce i "usmiech zniknal mu z pyska" - dlatego narzeka ,bo sie zawiodl nie wiem jak reszta jego wypowiedzi ,ale te ktore przytoczyles akurat takie wrazenie na mnie robia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 O teraz widze ze troche zmienny gosc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) lukas-comp to nie wyglada na rozdwojenie jazni tylko na to ze wczesniej podniecal sie P4 bo cos tam wyczytal na Tomsach ,uznal za niepodwazalne stwierdzenie ze P4 jest lepszy do obrobki ,a HT to super sprawa sprawdzil to w praktyce i "usmiech zniknal mu z pyska" - dlatego narzeka ,bo sie zawiodl nie wiem jak reszta jego wypowiedzi ,ale te ktore przytoczyles akurat takie wrazenie na mnie robia 1317189[/snapback] gosciu pisz za siebie oki ? moze ty sie podniecasz tak jak wiekszosc slupkami i konkretna marka albo naklejka na budzie a64 lub p4. mi zaden usmiech nie znikl bo i sie nie pojawil. ani przy amd ani przy intelu . od 2 pudla bez sentymentu. a to ze jedno jest gorsze w jednym nie oznacza ze bedzie tak we wszystkim i dowrotnie tak sie sklada ze mam p4 i a64 na 754. wisi mi jak co sie nazywa. ale nie wisi mi jak co sie sprawuje w konkretnych zastosowaniach. jezeli jakis pajac z zamknietymi oczami twierdzi ze intel jest the best we wsiem albo amd jest tylko pajacem i rulesowcem. denerwuja mnie goscie ktorzy nie maja doczynienia z kompami poza swoim ukochanym zestawem a najwazniejszy jest dla nich wynik w super pi itp. mi to wisi, ja na kompie pracuje i jezeli bedzie w czyms gorszy intel bede to pisal jezeli amd to amd. na tym polega lolki bestronnosc a nie twierdzenie ze czarne jest biale. end. seraf napisał w pierwszym swoim poscie: Ten chlopak ma rozdwojenie jazni! Prosze o zamkniecie tego bezsensownego topicu ;) 1317137[/snapback] lol w czym lolku czytales do konca ? czy ty nie odrozniasz obrobki video od 3d ? a apilkacji od gier ? jednego zastosowania od drugiego ? jezeli cos czytasz czytaj dokladniej. topic jest o renderingu a nie kompresjii video czy grach lub lazeniu po necie to ty masz jakies rozdwojenie jazni bo nie ja. ja nie pisze o jednej rzeczy 2 razy inaczej. moze ty masz intelektualnego zeza ktory pozwala ci widziec rzeczy niewidzialne i nie napisane. ocena proca w jednym zastosowaniu nie ma nic wspolnego w innym. nie zasmiecaj topica swoimi chciejstwami i piosaniem nie na temat. tematem jest rendering a nie kompresja. dales popis na ten temat, efekt brak bladego pojecia. nie wiesz nie pisz. masz cos madrego do przekazania poza zalami za obraze jego majestanu intela ? nie, wiec po co sie odzywasz ? podoba Ci sie zasmiecanie komus topica i robienie z siebie pajaca ? skoro pozwoliles sobie stracic swoj cenny czas na wyciaganie moich tekstow to moze potracisz go na cos lepszego jak zdobycie wiedzy ktorej ci brak. malo mnie to obchodzi czy sie obrazisz czy nie. chciales byc madry a okazales sie lamerem. ja sie nie znam na wielu rzeczach i nie pisze tam na sile obrazajac jeszcze kogos kto zalozyl temat a pokazal mi ze jestem lolkiem nie moja wina ze sie zagalopowales i sam juz nie wiesz o czym piszesz. oraz ze zabraklo ci elementarnej wiedzy to tyle. nie oskarzaj mnie o najazd osobisty po sam zeczeles. odpisywac wiecej ci nie bede poniewaz mam zwyczaj nie dokarmiac troli na forach i newsach. wszechwiedzacych zwolennikach masla lub margaryny. ja jadam jedno i drugie. nie cierpie funboyow jakim ty jestes i cale twe biadolenie. pzdr Po pierwsze ty pyskujesz caly czas . Po drugie nie dyskutowalem z toba tylko zadalem pytanie , wiec argumentow nijak nie moze mi brakowac ... 1315926[/snapback] trolujesz dalej ? oki wiec jezeli twoim celem jest zasmiecanie tego topicu koncze dyskusje. trolii nie karmie czemu w tym dziale jak ktos sypie argumentami to znaczy ze pyskuje zaprzecza komus (ofkoz intelowcowi) ,czyli bymajmniej go nie popiera,a wiec podwaza jego wybory ,jedynie sluszne wybory - w konsekwencji godzi w jego uczucia ,a on przeciez ma tyle lat i nie pozwoli sie obrazac byle smarkaczowi bo przeciez szczeniaki kupuja AMD ,a gdy dorastaja przesiadaja sie na Intela ,w ten sposob sa znawcami wszystkich platform - taka jest poprostu kolej rzeczy FAJNIE!!! proponuje niktorym wziac na wstrzymanie ,bo i tak nad kompami nikt nie jest w stanie siedziec dluzej niz od 15lat w tym kraju ,przy czym wiedza nabyta na 386SX jest malo przydatna bo dostepnosc powaznego oprogramowania bylo zerowe - a w prehistoryka grac to byle dziecko potrafi - w sumie to bym sobie zagral :> 1316611[/snapback] wiesz tak sie sklada ze nigdy nie bylem ani nie bede amdkowcem czy intelowcem jak mialem 17 latek bylem amigowcem. skoczylem szkole poszedlem do pracy i obecnie jestem "zyciowcem" a bajaka zwana zycie mowi ze ani maslo ani margaryna ale jedno i drugie. to samo z amd i intel. jedno nie przekresla drugiego. inna sprawa ze jezeli chodzi o wiedze to jednak ta gosci z forum tweak amd jest duzo wyzsza od intelowej braci poza wyjatkami ktore mialy lub maja jedno i drugie. Vipek, Lancer i paru. Dla kogos kto pracuje liczy efekt a nie to czy osiaga sie go na amd lub intelu. Moje posty zawsze byly jednostronne i tam gdzie intel dostawal to pisze gdzie amd to amd. I na tym koniec. A jakis mi pisze ze ja mu pyskuje. Wiekszosc "prof" intelowcow ktorzy tu napisali nie maja pojecia nawet o czym byl ten topic. dla tych fachmenow (lukas itp) render to to samo co kompresja video. tylko totalny ignorant jezeli chodzi o podstawy informatyki moze tak sie zblaznic mierzac zajetosc systemu w tak 2 odmiennych dziedzinach. render to kupa skaplikowanych obliczen, odwolan do calej fury ramu i system mam prawi skiwierczec i to robi bez wzgledu na to czy to amd czy intel. przy kompresjii video, seti i innych mimo 100% proca da sie normalnie pracowac z reszta. przy renderze niestety nie. ale lole podniecaja sie jedynie 100% prime, seti itp. a co to ma wspolnego z rzeczywistym wykozystaniem systemu ? dla lola ma bo ma 100% w menadzerze. end A mogłes edytować posty... by mechl!k Edytowane 8 Marca 2005 przez seraf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 trolujesz dalej ? oki wiec jezeli twoim celem jest zasmiecanie tego topicu koncze dyskusje. trolii nie karmie 1317316[/snapback] :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) wiesz tak sie sklada ze nigdy nie bylem ani nie bede amdkowcem czy intelowcem jak mialem 17 latek bylem amigowcem. skoczylem szkole poszedlem do pracy i obecnie jestem "zyciowcem" a bajaka zwana zycie mowi ze ani maslo ani margaryna ale jedno i drugie. to samo z amd i intel. jedno nie przekresla drugiego. inna sprawa ze jezeli chodzi o wiedze to jednak ta gosci z forum tweak amd jest duzo wyzsza od intelowej braci poza wyjatkami ktore mialy lub maja jedno i drugie. Vipek, Lancer i paru. Dla kogos kto pracuje liczy efekt a nie to czy osiaga sie go na amd lub intelu. Moje posty zawsze byly jednostronne i tam gdzie intel dostawal to pisze gdzie amd to amd. I na tym koniec. A jakis mi pisze ze ja mu pyskuje. Wiekszosc "prof" intelowcow ktorzy tu napisali nie maja pojecia nawet o czym byl ten topic. dla tych fachmenow (lukas itp) render to to samo co kompresja video. tylko totalny ignorant jezeli chodzi o podstawy informatyki moze tak sie zblaznic mierzac zajetosc systemu w tak 2 odmiennych dziedzinach. render to kupa skaplikowanych obliczen, odwolan do calej fury ramu i system mam prawi skiwierczec i to robi bez wzgledu na to czy to amd czy intel. przy kompresjii video, seti i innych mimo 100% proca da sie normalnie pracowac z reszta. przy renderze niestety nie. ale lole podniecaja sie jedynie 100% prime, seti itp. a co to ma wspolnego z rzeczywistym wykozystaniem systemu ? dla lola ma bo ma 100% w menadzerze. end 1317335[/snapback] Czytales wszystkie moje wypowiedzi bo jakos chyba ominales to ze odpalilem rendering i inne procesy i nic nie mulilo. Liczy sie tylko twoja opinia.... Co do topicu to piszesz, ze HT jest we wszystkim porazka! (Pierwsze posty), a teraz odwracasz kota do gory ogonem, ze chodzi Ci tylko o rzeczywiste modelowanie grafy. Idz chlopie zastanow sie co chcesz napisac, a pozniej obrazaj kazdego. Wlasnie "lamki" grupuja innych na profesjonalistow i gorszej kategorii ludzi. A pozniej tacy ludzie daja swistek w serwisie, ze procesor jest uszkodzony, a trzeba wylaczyc tylko ACPI. Nigdy nie patrze na "słupki" i benchmarki tylko sam testuje kompy w różnych aplikacja. Przytoczylem kompresje video i inne zastosowanie kompa z p4 i HT, ponieważ zelżyłeś całą technologie HT. @seraf sry, ale takich różnych postów, że tu wychwalasz HT i P4, a za chwile AMD to jest pełno i w tej samej dziedzinie użytkowej! Więc jednak naprawde coś jest z tobą nie tak... Edit: Aha i jesli nie wiesz czym sie zajmuje na komputerze to przemilcz to, bo naprawde wiem czym sie rozni kompresja od moelowania rzeczywistego nagrywania itp... Tobie chodzilo o wykorzystaniu HT do wszystkiego, ze jest do bezsensowna technologie.... Poczytaj prosze uwaznie, ze zrozumieniem na spokojnie swoje pierwsze posty w tym topicu.... Edytowane 8 Marca 2005 przez lukas-comp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 seraf edytuj posty a nie pisz 10 poz rzad bo ci sie procenty posypiom:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 seraf z całym szacunkiem ale pograzasz sie coraz bardziej.... ( tylko sie nie denerwuj) Denerwujesz sie ze inni nie czytaja twoich postów dokladnie a sam tego nie robisz, przykladzik bardzo prosze w czym lolku czytales do konca ? czy ty nie odrozniasz obrobki video od 3d ? objechales lukasa, ze nie wie jaka jest roznica miedzy kodowaniem video a 3dmaxem, pomimo tego ze on w swoim poscie nie napisal NIC o jednym ani drugim kontynulujmy obsmarowales Bueno z jakiego powodu to wlasciwie nie wiem, bo zadal ci pytanie?? Idea forum internetowego jest taka, ze każdy moze sie wypowiedziec, na temat zawarty w topiku, odnosnie wypowiedzi innych osob. Do tej "idei" zastosowal sie KGB a ty go objechales i podsumowales aby sie nie wtracal bo to nie jego sprawa. Slesz lamki na lewo i prawo, szufladkujesz ludzi do kategori ale jakie masz prawo?? Rozumiem ze mozna sie znac na jednym lepiej od innych ale to nie powod aby "atakowac" innych. Dla mnie osoba która atakuje innych podczas dyskusji nie posada zadnych sensownych argumentow i zaczyna stosowac zasade: ten kto glosniej krzyczy ma racje. Zasady forum ciebie chyba tez dotycza?? Edycja postów obowiazuje wszystkich, moze gdybys nie pisal w slupku tylko normalnie ( od lewej do prawej ) to zmiesciloby sie na jednej stronie wiecej odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Widzę ze moje słowa nie działają.... seraf nie popostuje przez tydzień więc nie widze sensu utrzymywania tego tematu (jezeli mozna go tak nazwać) przy życiu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...