Skocz do zawartości
neoHannibal

Jak Zmierzyć Napięcie Miernikiem? Tagan

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak dokładnie zmierzyć wszystkie napięcia zasilacza miernikiem. Na molexach? Nie chce niczego zepsuc! A nie znam sie na zasilkach.

Mam pewien problem ponieważ kupiłem wczoraj Tagana Tagan 420W TG420-U02 i w programie do monitorowania do mojej Mobo i w Biosie mam zanirzone napiecie 5V, 3,3V, a 12V podwyzszone, nawet bez zadnego obciazenia, poza tym napiecia dziwnie skacza....

Trpoche sie martwie poniewaz wczesniej mialem Codegena 300W i jestem juz przewrażliwiony na tym punkcie, powiedzcie jak mierzyć i gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pusc 3dmarka jakiegos odpal winampa + zgrywanie z Cd-DVD na hdd

pozniej chwyc miernik w reke i instrukcje od niego i tam masz napisane ktory kolor kabla to jaka linia i tak np czerwonym precikiem od miernika dotykasz tego przewodu opisanego powiedzmy 12V i "ziemi/zera" GROUND czarnym...

przed tym ustaw miernik na DC 20V czy jak tam masz opisane i jedziesz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzieki wam wielkie zmierzylem, 5V i 12V na molexie na obciazeniu i jest 5,10 i 12,5 co o tym sadzicie? Tzn jedno jest pewne plyta na pewno klamie ale 12V jest chyba troche zawyzone, a 3,3V nie wiem jak zmierzyc, bo na molexie go nie ma... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lucas86 napisał(a):

OK dzieki wam wielkie zmierzylem, 5V i 12V na molexie na obciazeniu i jest 5,10 i 12,5 co o tym sadzicie? Tzn jedno jest pewne plyta na pewno klamie ale 12V jest chyba troche zawyzone, a 3,3V nie wiem jak zmierzyc, bo na molexie go nie ma... :/

1308499[/snapback]

Napiecie 12V mieści się w normie. Na twoim miejscu pomierzyłbym napiecia pod i bez obciążenia i sprawdził jakie są wahnięcia.

Co do 3.3V do KLIKNIJ sobie na tę stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi