ptys Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 fortron 300gt jest tam na aukcji i będzie lepszy napewno od wszelkich modekomów i tego chiefteca 300w też, posiada wszelkie zabezpieczenia i pfc, bardzo stabilne napięcia, sam takiego kiedyś miałem i twój sprzęt uciągnie bez problemu, spokojnie ciągnał mojego bartona na 2200Mhz, wyżej czasami ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ł się na wyższe obroty ale też sobie radził. nic tanszego i lepszego nie dostaniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudaczek Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Jezeli zasilacz po czasie pada i nie trzyma napiec to jezeli jest na gwarancji musza ci wymienic. Normy ATX wynosza 5% i kazda odchylka napiec kwalifikuje zasilacz do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darck Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 o do czego ?? 1308874[/snapback] Nie wiem, moze spawarka :rolleyes: ? Bo w normalnym komputerze nie da sie zewrzec kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 nie będę już więcej pisał bo to nie na temat, ale powiem tylko że testuje różne zestawy do chłodzenie i świecenia itp. . czasami albo w palcach mi sie kable połączą a czasami jak puszcze to sie przytkną do obudowy a wtedy to już tylko iskry widać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeNi Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Hehe na spawarke to zasłabe... Ale może żeby wskszeszać ogień :P Nom ale koniec OT... Radzę ci kupić tego fortrona a jak uzbierasz jeszcze troche kasy to może nawet 350 watt... NP. TEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Tylko Fortron patrz moj podpis :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXX.XXX Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 dlaczego tylko fortron wiem ze jest dobry ale Fell300 spoko se radzil u mnie z 2800+ 512 ram 2x dvd 2x hdd i 9700pro wiec ;-) ja polecam fell300w za ta cene nowke mozna zlapac . Ale jak zlapiesz fortrona 250w to tez ok ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 boze na kazdym codegenie dziala komp i wszyscy sobie go chwala bo zlozyli i smiga. ale penwego dnia przestaje smigac i wtedy jest placz. ja sie nie dziwie ze ktos kupi zasilke za 50zl i mysli ze inni frajerzy placa po 300 a jemu kompa dziala. teraz poszukaj topica o spalonych zasilaczach. (albo codegenach bo na jedno wychodzi) i pomysl sobie ze KAZDA z tych osob tez sie kiedys cieszyla ze jej komp smiga i ma stabilne napiecia malutkim kosztem 50zl. no ale niektorych nieprzekonasz. a to pfc tez jest super codegen to laduje do swojego gowna zeby sie reklamowac i tak prawie nikt nie wie co to jest naprawde ale skoro zasilki za 300zl to maja i codegen tez to po co przelacac? i *** ze reszta to dalej ten sam slynny badziew. 1308762[/snapback] A ty myślisz że jak ktoś ma sprzęt pokroju sempron 2500+ i Radeon 9600Pro będzie łądował 300zł na zasilacz??? Prawda jest taka że na taki sprzęt spokojnie wystarczy zasiłka za 50zł (tak jak napisałem Codegen 350WAtt z aktywnym PFC lub coś innego) i jeszcze będzie można podkręcić. Zasilacze typu Tagan 420Watt kupuje się do adekwatnego sprzętu np. Athlon64 3200+, GF6800... Wiem że codegen cieszy się złą sławą bo osobiście wymieniałem kilka takich zasiłek, ale najnowszej serii nie można niczego zarzucić - oczywiście jak na taką cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancestor Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 A ty myślisz że jak ktoś ma sprzęt pokroju sempron 2500+ i Radeon 9600Pro będzie łądował 300zł na zasilacz??? Prawda jest taka że na taki sprzęt spokojnie wystarczy zasiłka za 50zł (tak jak napisałem Codegen 350WAtt z aktywnym PFC lub coś innego) i jeszcze będzie można podkręcić. Zasilacze typu Tagan 420Watt kupuje się do adekwatnego sprzętu np. Athlon64 3200+, GF6800... 1308966[/snapback] -Nie kupuj zasiłki za 50zł -Bezsensu jest za 300! I taka rozmowa... Czemu od razu podajesz przykład z drugiej skrajności? Nie chodzi o moc, ale o niezawodność. Tani Chieftek albo przyzwoity Modecom zapewnią spokojniejszy sen. Codegeny zawsze były bardzo awaryjne - mój po miesiącu odszedł do Krainy Stabilnych Napięć i dla towarzystwa zabrał ze sobą procka - a z oceną najnowszej serii poczekałbym aż przestanie być najnowsza. Dopiero po jakimś czasie można oszacować awaryjność. W każdym razie Codegen nie dawał nam powodów do zaufania i jeśli ktoś chce się na własnej skórze przekonać, czy przypadkiem się poprawił - jego sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 fortron 300gt jest tam na aukcji i będzie lepszy napewno od wszelkich modekomów i tego chiefteca 300w też, posiada wszelkie zabezpieczenia i pfc, bardzo stabilne napięcia, sam takiego kiedyś miałem i twój sprzęt uciągnie bez problemu, spokojnie ciągnał mojego bartona na 2200Mhz, wyżej czasami ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ł się na wyższe obroty ale też sobie radził. nic tanszego i lepszego nie dostaniesz 1308884[/snapback] :-P dobry jestes gdybys chcial wiedziec modec i fortron to to samo :lol: i ten gtp bedzie gorszy od modcow od 350gtf wzwyrz bo jest to zlom poniemiecki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 A ja moge za 50 zł sprzedac zasiłke taka jak mam w podpisie. Tylko kto ja kupi??? heheheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Za 50 zł to można mieć 2 nowe Codegeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Miałem do czynienia z trzema Fortonami (z Allegro) i w każdym był lekki problem z +12V (z miernikiem w dłoni od 11,73 do 11,84 V w idle). W normalnej pracy pojdzie bez problemu, ale przy większym obiążeniu prądowym, OC i żyłujących programach może być problem. A może to ja miałem pecha :) Pozatym polecam - za 50 nic lepszego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 W drugim kompie (domowym) mam Fortrona 250W - napędza Celka 0.9@1.1, 512sdr, gf3ti, dyski, nagrywarka, wiatraki i cała reszta ;) W swoim głównym kompie (na studia :D) miałem Fortrona 300W, ale zmieniłem na Chiefa 420W, bo Fortron niestety przestał się wyrabiać (po zmianie proca, grafy, dołożeniu pamięci i drugiego hdd), ale ogólnie to niezbyt rozbudowanego sprzętu jest ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...