Doman Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Witajcie! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyborem aparatu. Przeczytałem już dużo testów/recenzji oraz opinii ludzi, którzy zakupili któryś z tych sprzętów. Jednak w oczach nabywców aparaty te przeważnie prawie nie miały wad :wink: Z tego co wyczytałem, ten model Sony wykazuję dużą aberracje chromatyczną. Widziałem m.in kilka zdjęć, w których aparat był celowo nakierowany w kilka lamp (to bylo chyba w jakims hipermarkecie). Rzeczą, która podoba mi się w tym modelu jest np. zoom regulowany ręcznie poprzez pierścień... Nie chcę się tu za długo rozpisywać. Jak ktoś ma lub czytał o tych aparatach, wie co one maja a co nie. Wydaje mi się, że nie jestem zdecydowany ponieważ nigdy nie mialem w rekach ani tego Sony ani Olympusa. Będę bardzo wdzięczny za wypowiedzi, na pewno sie przydadzą :) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 poszukaj tam: cyberfoto.pl forum.fotoexpert.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 dayus napisał(a): poszukaj tam: cyberfoto.pl forum.fotoexpert.pl 1309558[/snapback] Dzieki za linki, chetnie tam wskocze! Jestem jednak juz w pelni zdecydowany - lepiej bedzie jak kupie Olympusa. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) Oczywiście że olek. o ile poprzednik F828 - F717 było zajebiste głownie ze względu na bardzo dobre szkło i dobrą matrycę, to F828 ma tragiczną matryce (Nikon 8700 oraz 8800 też ją mają, Canon Pro1 też) która powyżej ISO200 nie nadaje sie do użycia. Karty MS są drogie to też jakiś tam atut, a na przyszłość http://www.dpreview.com i czytać czytać. I pisze to czysto z podejścia foto a nie onanisty bo w fotografii nie onanizuje sie aparatami, a zdjeciami zajmuje sie od 15 lat ;) Abberacje ma większość szkieł, ale to podejście onanistyczne. Edytowane 4 Marca 2005 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Doman napisał(a): Witajcie! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyborem aparatu. Przeczytałem już dużo testów/recenzji oraz opinii ludzi, którzy zakupili któryś z tych sprzętów. Jednak w oczach nabywców aparaty te przeważnie prawie nie miały wad :wink: Z tego co wyczytałem, ten model Sony wykazuję dużą aberracje chromatyczną. Widziałem m.in kilka zdjęć, w których aparat był celowo nakierowany w kilka lamp (to bylo chyba w jakims hipermarkecie). Rzeczą, która podoba mi się w tym modelu jest np. zoom regulowany ręcznie poprzez pierścień... Nie chcę się tu za długo rozpisywać. Jak ktoś ma lub czytał o tych aparatach, wie co one maja a co nie. Wydaje mi się, że nie jestem zdecydowany ponieważ nigdy nie mialem w rekach ani tego Sony ani Olympusa. Będę bardzo wdzięczny za wypowiedzi, na pewno sie przydadzą :) Dzieki 1308463[/snapback] nie ma co sie zastanawiac bierz olego. bardzo dobre forum traktujace o fotografi olympus.hat.pl polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Ja bym brał olka, on ma dobry obiektyw. I jeszcze jeden ciekawy adres: www.dpreview.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Przepraszam, ze dopiero traz odpisuje, nie bylo mnie tu troche. Dzieki za wszystkie odpowiedzi, link'i. Poczytalem troche opinii, na pewno nie bede zawiedziony - zdecydowalem sie na tego Olympus'a, juz niedlugo bede go mial. Dzieki jeszcze raz, pozdrowionka dla Was! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...