Errorx Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 (edytowane) Witam, Jako ze wymienione w temacie coolery zyskuja coraz wieksza popularnosc, mozna sie spodziewac ze na forum zaroi sie od pytan na ich temat. Stad moj post. Mysle ze dobrym pomyslem byloby zebranie w jednym temacie informacji o tych coolerach. Osobisciw ww collera nie posiadam (chociaz niedlugo - kto wie ;) ) wiec ja sie o nim wypowiadal na razie nie bede. Zamieszczam kilka linkow do tematow w ktorych porusszany byl temat freezerow. Lga775 Prescott -ciche Alternatywy Dla Box Coolera Arctic Cooling Frezzer 4 - jak u niego z decybelami? TESTY Test na insanetek.com UPDATE 5.03.05 ( THX montana15) Test 1 Test 2 Test 3 Test 4 Test 5 Test 6 - UPDATE 06.03.05 test7 na dzikie.net-UPDATE 22.05.05 No, narazie tyle. Zauwazylem ze sporo osob juz ich uzywa. Bylo by milo gdyby te osoby podzielily sie swoimi doswiadczeniami i opiniami. Pozdrawiam PS. Jak znajde jakis test to wrzuce linka Edytowane 23 Marca 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Arctic Frezeer 64 No i tu muszę przyznać że jak na taka konstukcje to jestem BARDZO zaskoczony :) Pasta pod coolerkiem oczywiście zmieniona na Ceramique ale : W stresie ok 33 stopni W idle ok 25-27 stopni Przy podkręconym procku tak jak w podpisie Co do Hałasu , nie wiem jak u innych ale u mnie nawet puszczony na 2100-2200 rpm jest niesłyszalny :) Z całego serca moge polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Arctic Freezer 4 Kupujac to mialem na uwadze tylko cisze, nie wydajnosc. Dla bajeru kupilem Arctic Silver 5 i tym tez nasmarowalem. Jakiez bylo moje zaskoczenie, gdy go uruchomilem - znacznie ciszej w komputerze. Zdziwienie wzroslo, gdy sprawdzilem temperature procka - 40*C (spadek z 56 na boxowym). Po 5h Prime95 temperatura w spoczynku spadla o kolejne dwa stopnie. 38*C na Prescotta to juz calkiem niezly rezultat. Po uporzadkowaniu kabli i otwarciu obudowy, temperatura schodzi do 34*C. A to wszystko przy 1800 obrotow. W stresie temperatura rosnie o okolo 8 stopni, ale i tak jest lepiej (duuuuuuzo lepiej) niz na boxowym coolerku. Gdzies napisalem, ze przy 2300 mi warczal - moj blad :) Nie warczy. Nie wiem jak sprawowalyby sie inne cudenka, ale prawdopodobnie to rozwiazanie bije SilentTowery bardzo, Zalmany sie chowaja. Do tego cena 2-3 razy nizsza niz inne markowe produkty i mamy idealne chlodzenie. Wedlug mnie tylko dwa rozwiazania sa lepsze od Freezera: XP-120 i WC :) Ale za ta cene, cud miod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Cooler niezly, powiem szczerze ze bralem go tez pod uwage, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Bedzie mozna dostac do niego takie nietypowe wentylatory, gdyby przez przypadek oryginalny wyzionął ducha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 @dem No właśnie też się nad ty zastanawiałem :) W końcu to stosunkowo nowy produkt więc myślę że prędzej czy później AC o to zadba . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 mialy byc testy jak ktos znajdzie wiec wrzucam linki (podane juz w innym temacie ale co tam) Arctic Cooling Freezer 4 http://www.hartware.net/review_428_7.html temperatury (tabelka) http://www.hartware.net/review_428_14.html halas http://www.hartware.net/review_428_15.html a tu najaktualniejsze zestawienia (test Titan Vanessa S-type) temperatury http://www.hartware.net/review_453_9.html halas http://www.hartware.net/review_453_10.html wszystko w porownywalnych warunakch i na 90W "piecyku" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 He to ja chyba mam jakąś super sztukę bo ostatnio jak wstałem rano to temp. po 10 godzinnym ściąganiu z netu 22 stopnie ( temp w pokoju ok 18-19 stopni) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Gdzie najtaniej mozna dostac tego coolerka? Tutaj jest po 79 zl. Kto da mniej? I co wiecie o tym sklepie, solidny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Sklepu nie znam ale cena dobra ja kupiłem 10 pln drożej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBS Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 JA zakupiłem tego arctica 4 i jestem bardzo zadowolony temp spadły mi z 38 na 29 w idle i z 65 na 44 w stresie polecam :) :) w tej cenie trudno szkukac czegos równie z********** B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 ja jeszcze sie waham..... freezer 4 pentagram 120 Vanessa Titan Zalmaniątko 7000B Cu . ale po waszych komentarzach, cenie i po tym jush wiem :D test tryb OC to 3.0 stock to 2.4B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) @montana15 Dzieki za wykresik. A masz moze link do calego testu? PS. Dorzucam do pierwszego posta linka do testu Edytowane 4 Marca 2005 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 arctic freezer 4 2000obr/min P4 3,4 ghz w idle 35st sress 50st P4 3,74GHz idle 40st stress 62 st A do tego cicho W tej cenie jest bezkonkurencyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) @Errorx prosze bardzo i sorki ze nie tak odrazu:P CALY TEST alez prosze bardzo:D cooler dostal ocene 8.5/10 ........chyba jednak go kupie + pasta arct ic silver czy jakos tak 30zl :D E D I T -----------> UPDATE: freezer 4 test1 freezery-różne test ERRORX dołącz je na początek będzie łatwiej wszystkim:D jak kupie jush go to bedą fotki:D montaz i dooookladny test!!! Edytowane 4 Marca 2005 przez montana15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) OK. Juz dorzucam. Widze ze z tym topiciem to nie byl taki zly pomysl :D Mysle ze wielu sie przyda. Wszystkie opinie mile widziane :) Pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2005 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Yeah następne testy narazie pod Freezera 4 gdyż najbardziej mnie interesuje ale niedługo będą i inne: ---------------------------------- TEST - patrz tabelka:) TESCIK :) CaLA TROJCA :D Errorx czyń swoją powinność:D pozdro UPDATE:D TEST freezera 64 jescze jeden tesick... Edytowane 5 Marca 2005 przez montana15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Cooler niezly, powiem szczerze ze bralem go tez pod uwage, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Bedzie mozna dostac do niego takie nietypowe wentylatory, gdyby przez przypadek oryginalny wyzionął ducha? 1308755[/snapback] Na niego dostajesz 6 lat gwarancji - to w zupełnosci styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Na niego dostajesz 6 lat gwarancji - to w zupełnosci styka. 1312762[/snapback] Ale wiesz jak to jest z gwara. Trzeba odeslac sprzet do serwisu i czekac, czekac, czekac... Cos mi chodzi po glowie, ze jak juz dostane ten coolerek w swoje lapy, to zrobie podobnego moda: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Fajne. Ciekawe o ile lepsze od standardowego smigielka... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 prosze o link do strony z tym modem:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Sam przeciez podawales ten link. LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Jest jakas szansa zalozenia na Socket A? Musze zmienic cooler, a przesiadke na A64 robie dopiero w lipcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 hmmm ja sie AMD nie interesuje..... moga byc problemy bo raczej w freezerze 64 zapinki nie zdjemiesz.... nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 hmmm ja sie AMD nie interesuje..... moga byc problemy bo raczej w freezerze 64 zapinki nie zdjemiesz.... nie wiem... 1315178[/snapback] hmmmm ??? Dlaczemu nie ?? Ja myśle że zdejmiesz- już ktoś z forum zakładał na S. A a jak sie też za to biore już całkiem niedługo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 też myśle nad zmianą mojego pentagrama na arctica64, miałem taki ostatnio w rekach i widzę że zapinka jest przykręcona na dwie śrubki, które zamierzam odkręcić i zrobić uchwyt tak aby przykręcić radiator do płyty głównej (8rda+)jak sie ma wydajność tego wentyla do mojego pentagrama bo nie wiem czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Podobno jest lepszy od pentagrama, przynajmniej ludzie tak mi pisali w innym topicu. Sadzac po tym ze ma przykrecona zapinke to nie powinno byc problemow z dorobieniem jakiejs dla socket A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) --TESTY OPoŹNIONE-- Niestety firma cooling.pl wstrzymala realizajce zamowien do 11.03.05, nie zdazylem zlozyc zamowienia.. testy beda pozniej........ ale będą:P Edytowane 8 Marca 2005 przez montana15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Niestety, nie potestuje tego coolerka. Potrzebowalem go na dzis, ale byl nie do zdobycia. Kupilem Pentagrama 100, poniewaz byl na miejscu. Pozdr. Edytowane 8 Marca 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 www.Hipermax.pl Ja z tamtąd mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 dzieki za adres sklepu:D rozumiem ze sa bezproblemowi w dostawie i innych sprawach.....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...