Errorx Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Dzisiaj bawilem si e nim u kumpal i mowiac szczerze za ta cene jest bezkonkurencyjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Jak dotąd z Hipermaxu miałem najszybsza i najbardzej bezproblemową dostawę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 :rolleyes: a to kolejny tescik - zrobiony przez niezly serwis http://www.silentpcreview.com/article223-page1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 a rzeczywiście cichy jest ?? bo uważałem że tak, ale jak zobaczyłem że 1 sone to 40dBA to zwątpiłem troche :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 POWTARZAM!!!! :-) Jest cichutki nie wiem skąd się to 1sone wzieło w nich :-( wystarczy póścić na 2100 rpm i chłodzi jak cacy no i nie hałasuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam! Chcialbym sobie sprawic Freezera 64. Mam pytanie do posiadaczy tego cacka: czy nie bylo zednych problemow, trudnosci z montazem, czy wejdzie na kazda plyte glowna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Ja nie miałem żadnych problemów instalacja w 2 minutki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Jak sądzicie czy sie opłaca wymienić Pentagrama 80Cu na tego Arctica? Bo z tego co czytam to mi się ten coolerek coraz bardziej podoba. Jednym słowem: Czy będzie on wydajniejszy od tego pentka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Jak sądzicie czy sie opłaca wymienić Pentagrama 80Cu na tego Arctica? Bo z tego co czytam to mi się ten coolerek coraz bardziej podoba. Jednym słowem: Czy będzie on wydajniejszy od tego pentka? 1330325[/snapback] wydajniejszy na pewno będzie i to znacznie, ale moze być ciut głośniejszy- chociaz z tego co koledzy piszą to niekoniecznie musi być głosniejszy, szczególnie jak zmniejszysz napięcie zasilajace wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Zgadza sie napewno wydajniejszy będzie i opłaca się zmienić , bo coolerek jest COOL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 A nie orientujecie się mniej więcej o ile stopni w dół? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 to zależy :) u mnie spadła w stosunku do boxowego o 12-14 stopni w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Witam Powiedcie ktory z tych wentylator jest bardziej wydajny , lepszy : - Arctic Cooling Freezer 4 - Zalman CNPS 7000B-Cu Tylko nie sugerujcie sie cena - chodzi mi ktory z nich wydajniej bedzie chlodzil ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Witam Powiedcie ktory z tych wentylator jest bardziej wydajny , lepszy : - Arctic Cooling Freezer 4 - Zalman CNPS 7000B-Cu Tylko nie sugerujcie sie cena - chodzi mi ktory z nich wydajniej bedzie chlodzil ? 1335334[/snapback] Freezer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Freezer. 1335350[/snapback] Sadzisz ze bedzie lepiej odbieral cieplo z blaszki procesora i lepiej je oddawal do totoczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Niedowiarek. Kup oba i sprawdz sam. Wtedy przyznasz mi racje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Witam, mam pytanie związane z wersją na athlona64, mianowicie czy na każdej płycie można zamontować go tak, aby wiatraczek wiał na tył obudowy tzn. na tylną ścianke ? Bo w testach widziałem, że zazwyczaj był skierowany tak, że wiał do góry ? Pozdrawiam Edytowane 20 Marca 2005 przez Toudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam, mam pytanie związane z wersją na athlona64, mianowicie czy na każdej płycie można zamontować go tak, aby wiatraczek wiał na tył obudowy tzn. na tylną ścianke ? Bo w testach widziałem, że zazwyczaj był skierowany tak, że wiał do góry ? Pozdrawiam 1338475[/snapback] Zalezy jak "posadzony" jest socket na mobo. Albo bedzie wial w kierunku zasilacza, albo w kierunku tylnej sciany obudowy. Napisz jaką masz plyte to Ci napisze jak to bedzie w Twoim wypadku. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Zalezy jak "posadzony" jest socket na mobo. Albo bedzie wial w kierunku zasilacza, albo w kierunku tylnej sciany obudowy. Napisz jaką masz plyte to Ci napisze jak to bedzie w Twoim wypadku. Pozdr. 1338486[/snapback] Zamierzam kupić DFI LANParty UT nF3 250Gb. Pozdrawiam, dzięki za szybką odpowiedź. Edytowane 20 Marca 2005 przez Toudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Zamierzam kupić DFI LANParty UT nF3 250Gb. Pozdrawiam, dzięki za szybką odpowiedź. 1338495[/snapback] Mam własnie takie mobo. Bedzie wiało w kierunku zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Mam własnie takie mobo. Bedzie wiało w kierunku zasilacza. 1338500[/snapback] To trochę głupio według mnie, bo mam chiefteca 360W z jednym wentylem, więc nie będzie wiatraka który by bezpośrednio wyciągał ciepłe powietrze z radiatora ... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmk Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 To trochę głupio według mnie, bo mam chiefteca 360W z jednym wentylem, więc nie będzie wiatraka który by bezpośrednio wyciągał ciepłe powietrze z radiatora ... Pozdrawiam 1338507[/snapback] No tak ale skoro zasiłka ma wiatrak wyciągający powietrze to czy się nie ugotuje , a żeby się schłodzić przyspieszy wiatraki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 No tak ale skoro zasiłka ma wiatrak wyciągający powietrze to czy się nie ugotuje? 1341997[/snapback] Bez przesady. Tak czy owak zasilka bedzie wciagala cieple powietrze znad procka, a to czy bedzie ono dodatkowo wialo w strone zasilacza nie ma najmniejszego znaczenia. A swoja drogą, to temperatura na Freezerze nie powinna przekraczac 50 stopni, przy ostro wykreconych prockach, wiec bez obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 A czy próbował ktoś już polerować/szlifować podstawę tego coolerka. Z tego co widziałem to za idealna ona nie jest. Jeżeli szlifowaliście to ile wam to dało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Udało sie komus zaadoptować ten cooler do socket A? Jak myslicie da sie to zrobic wogole..? Pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Hej ludziska co się stało że nic nie piszecie ?? Nie ma już więcej użytkowników Freezerów :? Właśnie zamierzam wymienić mojego Freezona Q80AlCu na To cacko którym jest Freezer 4 :D I teraz moje pytanie ile według was spadnie mi temp ?? To takie pytanie teoretyczne. Na tym chłodzeniu co mam teraz mam takie temp: 44 - IDLE 58-59 - STRES Jak myślicie ile mi spadnie temp. Zamierzam do tego dokupić jeszcze 2 wentyle AC :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Udało sie komus zaadoptować ten cooler do socket A? Jak myslicie da sie to zrobic wogole..? Pozdrawiam!!! 1346805[/snapback] będe próbował najdalej za miesiąc :D gulises mówił że zakładał i spoko jest- tylk trzeba uważać na rdzeń shim by sie przydał marcin18- polerka na pewno by się przydała a ten kierunek wiania na pewno jest nie za bardzo ale myślę że inżynierzy AC wiedzieli co robią :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ja zastanawiam sie nad zmiana wentylatora. I nie wiem co lepszy ten Arctic czy Thermaltake VOLCANO 7+. Doradzcie mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Wiec z tego co tu przeczytalem widze, ze jednak da sie zrobic go za SocketA. Tylko jak ? Wystarczy zmienic zapinke na jakas z SocektA , czy jszcze cos trzeba zrobic? Pytam, bo nie wiem jak on wyglada, widzialem tylko na zdjeciach. Tera mam WRIV i myslicie , ze wystarczy wyjac z niego zapinke i dac do tego Freezera ? Aha, ktorego mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 4, 7 na Athlon XP :) ? pozdro ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Ostatnio zlozylem sobie zestawik na A64 no i do tego Freezer bo cichy i wydajny :) Jednak temperatury troche mnie dziwia... Zamontowalem koszyczek ktory byl z coolerem, tej dolnej podstawki nie moglem odczepic z plyty glownej wiec zostawilem z MSI. Procka wysmarowalem AS5 cieniutka warstwa no i docisnalem chlodzenie, myslalem ze procka zmiazdze :lol: No ale przylega idealnie a temperaturki sa dziwne ;) Przy taktowaniu 2.2GHz mam w idle 38 stopni a jak obciaze kompa to w 1 SEC rosnie o 10 stopni :blink: i stopuje w okolicach 50 stopni, to samo na 2.5GHz. Na spowolnionych obrotach i na normalnej predkosci podobnie, jak dotykam blaszek to sa chlodne. Blad odczytu temperatury czy co? :) Ja mam neo2 platinum + a64 3200+ 1.6V na dosyc dobrym WC i MSI core pokazuje w spoczynku 39c full load ~50c na aerogejcie przyczepionym do bloku 23c ale to chyba troche przesada, powinno byc wiecej Znalazlem taka wypowiedz, u mnie prawie identycznie wiec chyba cos z plyta glowna :) Edytowane 26 Marca 2005 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...