Gość majkel84 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ostatnio zlozylem sobie zestawik na A64 no i do tego Freezer bo cichy i wydajny :) Jednak temperatury troche mnie dziwia... Zamontowalem koszyczek ktory byl z coolerem, tej dolnej podstawki nie moglem odczepic z plyty glownej wiec zostawilem z MSI. Procka wysmarowalem AS5 cieniutka warstwa no i docisnalem chlodzenie, myslalem ze procka zmiazdze :lol: No ale przylega idealnie a temperaturki sa dziwne ;) Przy taktowaniu 2.2GHz mam w idle 38 stopni a jak obciaze kompa to w 1 SEC rosnie o 10 stopni :blink: i stopuje w okolicach 50 stopni, to samo na 2.5GHz. Na spowolnionych obrotach i na normalnej predkosci podobnie, jak dotykam blaszek to sa chlodne. Blad odczytu temperatury czy co? :) Znalazlem taka wypowiedz, u mnie prawie identycznie wiec chyba cos z plyta glowna :) 1351599[/snapback] przecież to normalne- a czego oczekujesz? Że w spoczynku będzie miał 38 a w stresie 39 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Niektorzy sie chwala takimi wynikami... No i czy temperatura moze wzrosnac w 1 sekunde o 10 stopni? :lol: :lol: Edytowane 26 Marca 2005 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Niektorzy sie chwala takimi wynikami... No i czy temperatura moze wzrosnac w 1 sekunde o 10 stopni? :lol: :lol: 1351629[/snapback] ja mam WC i identyczną sytuację, a nawet w idle mam trochę więcej A czemu miała by nie móc ?? Przecież jak rdzeń sie nudzi i nic nie robi to logiczne że jest chłodny bo nie leci w nim prąd, a jak zaczyna coś robić to prąd zaczyna lecieć przez calutki rdzeń i wydziela się ciepełko Logiczne nie ? Weź sobie kabel bez otuliny i przepuść przez niego prąd (np. podłączając jakieś urządzenie) to zauważysz że się rozgrzewa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ta i znowu w jedna sekunde spada o te 10 stopni, jakos mi sie nie wydaje to za bardzo prawdopodobne. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Doradzcie mi czy brac tego arctica czy http://img05.allegro.pl/photos/oryginal/46...463541/46354159 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 To jak wiecie jak przerobic go na Socket A?? I czy wejdzie na mojego gygabyte-a? Jak cos wiecie na ten temat to piszcie lub podzielcie sie linkami. Bardzo fajne chłodzonko tylko czy wejdzie na moje MOBO :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 No ale przylega idealnie a temperaturki sa dziwne ;) Hmm. Ja tez tak kiedys mialem, ale na innym chlodzeniu (WRIV) i na procku Athlon XP. Radiator zimny, temp. w idle super, a jak wlaczylem jakiegos 3DMarka, albo cos w tym stylu to w 5s temp skakala o jakies 7-8C. Radiator trzymal sie super mocno, wszystkie zapinki zapiete :) , wogole sie ruszyc nie dal. Niby wszystko idealnie. Jednak jak sciagnalem radiatora to okazalo sie, ze stykal sie on z polowa rdzenia procka. Widzialem to po pascie, ktora nie byla nawet ruszona na polowie rdzenia. Poprobowalem kilka razy, az w koncu zaskoczyl jakos, bo temp sie unormowaly. Nie wiem, czy to to, ale napisalem, bo moze a noz (a widelec) :) pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 U mnie tez tak skacza temp. o około 7-8 stopni w stresie :-) ale ja w idle mam 26-28 stopni :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupis Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 czy ktos wie czy idzie przerobic ten cooler na socketa a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Weź sobie kabel bez otuliny i przepuść przez niego prąd (np. podłączając jakieś urządzenie) to zauważysz że się rozgrzewa :lol: 1351655[/snapback] A nie wystarczy 100W zarowka? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ktos porownywal ten coolerek z Pentagramem QVC 100? Potrzebowalbym takie porownanie, bo mam okazje zmienic Pentagrama na wlasnie Freezera, ale nie wiem czy sie oplaca. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 ciekawe czy ten cooler będzie lepszy od tego co w podpisie .... ps : do zamontowania tego ustrojstwa będe musiał wyjmować płyte z budy ?? , czy moge zaczepić do koszyczka od gigabyta ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeu Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mam procesor 2800+ na S754 (Msi neo platinum) i chce wymienić BOX'owy wiatrak na coś wydajnego i cichego. Zastanawiałem się nad: - Thermalright XP 120 - i właśnie Arctic Freezer pod 64 - ewentualnie Zalman 7700 Cl / Al-Cu ( nie wiem czy wejdzie na ta plyte ) Procesor chce podkręcać, a na boxowym to za bardzo nie wychodzi : ) Co polecicie z wyżej wymienionych ? Bo generalnie najlepszy to Thermalright, ale patrząc na wyniki Arctic Freezera to się zastanawiam czy jest sens pakować tyle kasy w XP 120. Będzie aż tak znaczna różnica w możliwości podkręcania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 @Diabeu masz Avatarek ja Mardok ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeu Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 @Diabeu masz Avatarek ja Mardok ?? 1360648[/snapback] i co ? jakiś problem widzisz ? już od b. dawna go mam : > look - > http://www.clanbase.com/personinfo.php?pid=3496441 generalnie to jest GIF : > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) i co ? jakiś problem widzisz ? już od b. dawna go mam : > look - > 1360680[/snapback] no ładnie :D A tak swoja droga to ja tez jestem posiadaczem tego freezera64. Oczywiscie wypolerowalem mu spodzik na lusterko i tera swieci sie jak psu............ Ale na testy musze poczekac do czasu jak dfi do mnie przyjedzie :sad: No i ciekawe czy ten freezerek bedzie w stanie odprowadzic ciepelko z peltiera 89W Edytowane 31 Marca 2005 przez boryna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 [ot] Już mi donieśli że ktoś ma takiego samego AV, tak jak to było powiedziane ja go sam nie narysowałem/zrobiłem wiec praw do niego też nie mam… [/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeu Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) [ot] Już mi donieśli że ktoś ma takiego samego AV, tak jak to było powiedziane ja go sam nie narysowałem/zrobiłem wiec praw do niego też nie mam… [/ot] 1360701[/snapback] No dobra to dziś o 21 przed blokiem - bitwa o avatarek : P Zmieniłem mojego żeby się różnił od Twojego : P no ładnie :D A tak swoja droga to ja tez jestem posiadaczem tego freezera64. Oczywiscie wypolerowalem mu spodzik na lusterko i tera swieci sie jak psu............ Ale na testy musze poczekac do czasu jak dfi do mnie przyjedzie :sad: No i ciekawe czy ten freezerek bedzie w stanie odprowadzic ciepelko z peltiera 89W 1360697[/snapback] No ja właśnie mam dylemat, czy wydać te 229 zł na XP 120, czy może olać to i kupić za 77 zł FREEZERA 64. Czy może wybrać coś jeszcze innego by podkręcić swojego 2800+ :> Edytowane 31 Marca 2005 przez Diabeu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) A wiec ja tez czyms sie pochwale Wlasnie dzisiaj przesiadlem sie z duzego miedzianego Zalmana CNPS 7000B-Cu na Artic Freezer 4 i temp podczas wygrzewania max po kilku godzinach jest mniejsza niz na Zalmanie o 10 C !!!!! - to jest osiagniecie ktore mnie zadziwilo. W idle temp spadla o jakies 2-3 stopnie. Jest prawie nie slyszalny - ciszej pracuje niz Zalman Troche mnie tylko martwi ta zapinka na socket 178 - jakby slabo dociskala radiator do procka - czy u kogos jest takie wrazenie ? Sprobuje ktoregos dnia podkrecic bardziej swego procka skoro cooler tak dobrze odbiera cieplo z procka. Edytowane 31 Marca 2005 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 A wiec ja tez czyms sie pochwale Wlasnie dzisiaj przesiadlem sie z duzego miedzianego Zalmana CNPS 7000B-Cu na Artic Freezer 4 i temp podczas wygrzewania max po kilku godzinach jest mniejsza niz na Zalmanie o 10 C !!!!! - to jest osiagniecie ktore mnie zadziwilo. W idle temp spadla o jakies 2-3 stopnie. Jest prawie nie slyszalny - ciszej pracuje niz Zalman Troche mnie tylko martwi ta zapinka na socket 178 - jakby slabo dociskala radiator do procka - czy u kogos jest takie wrazenie ? Sprobuje ktoregos dnia podkrecic bardziej swego procka skoro cooler tak dobrze odbiera cieplo z procka. 1360916[/snapback] Jestem coraz bardziej napalony na tego freezera. Jeżeli jest tak jak mówicie to on powinien mieć wydajność prawie taką samą jak XP120. Jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) Jestem coraz bardziej napalony na tego freezera. Jeżeli jest tak jak mówicie to on powinien mieć wydajność prawie taką samą jak XP120. Jak to jest? 1361092[/snapback] Nie wiem jak ma sie ten XP120 do Freezera ale ja mysle ze chyba bardziej sie nie da schlodzic mego procka ktory jest podkrecony z 2.8 na 3.4 oraz napiecie podniesione z 1.5 na 1.65V - uwazam ze Freezer chlodzi go bardzo dobrze i nie sadze ze na XP120 mialbym jeszcze nizsza temp - no moze z 2 C :) Patrze na twoj konfig - taki sam procek jak moj , ta sama plyta - mysle ze w 100% wystarczy ci Freezer - szkoda kasy na XP120 Edytowane 31 Marca 2005 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mam pytanie czy ten coolerek wejdzie na athlona 2000+ xp????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Nie wiem jak ma sie ten XP120 do Freezera ale ja mysle ze chyba bardziej sie nie da schlodzic mego procka ktory jest podkrecony z 2.8 na 3.4 oraz napiecie podniesione z 1.5 na 1.65V - uwazam ze Freezer chlodzi go bardzo dobrze i nie sadze ze na XP120 mialbym jeszcze nizsza temp - no moze z 2 C :) Patrze na twoj konfig - taki sam procek jak moj , ta sama plyta - mysle ze w 100% wystarczy ci Freezer - szkoda kasy na XP120 1361104[/snapback] Ja mam Prescotta. Więc jest troche cieplej. Narazie daję radę na Pentagramie, ale sprzydałoby się coś mocniejszego, żeby jeszcze troszkę podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 A czy ktoś go polerował? Było mowa o tym, ale jakoś to ucichło... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 A czy ktoś go polerował? Było mowa o tym, ale jakoś to ucichło... :-| 1361959[/snapback] a po co go polerowac - dajesz Artic 5 luc ceramicue i klopot z glowy ( popatrz ile stopni mi spadlo bez polerowania , a jak wiadomo z opisow pasta Artic 5 lub ceramicue zaczyna dobrze dzialac po kilkudziesieciu godzinach od zalozenia wiec mysle ze spadnie mi jeszcze z 2 stopnie) - nie wiadomo jakiej grubosci sa scianki w tej podstawce miedzianej - jak zamocno zaczniesz trzec to dziure zrobisz i gaz wyleci :) Jak zaczniesz polerowac to stracisz gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 mam pytanko czy ktos moze zna program do max obciazenia procka bo zakupilem ten wiatrak :) i temperaturka znacznie mi spadla i chcial bym zobaczyc ruznice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 mam pytanko czy ktos moze zna program do max obciazenia procka bo zakupilem ten wiatrak :) i temperaturka znacznie mi spadla i chcial bym zobaczyc ruznice :) 1362105[/snapback] Prime 95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Siemka no to teraz ja podzielę się swoimi doświadzeniami. Jeśli chodzi o założenie to takie samo jak w BOX coolerze czyli daremne - u mnie nie chciał zaskoczyć :? Bawiłem się tym około 30 minut, wentyl parę razy ściągany i stock pasta (MX1) - dostało się trochę powietrza :cry: Silvera 5 nie chciałem dawać narazie. A oto wyniki: Przedtem - Freezone Q80AlCu + Arctic Silver 5 - IDLE 45 LOAD 59 przy 3040RPM Teraz: Arctic Cooling Freezer 4 + Stock pasta(MX1) - IDLE 39 LOAD 49 przy 1700 RPM (pasta się jeszcze rozgrzewa) AC Freezer 4 + Stock pasta (MX1) + AC Fan Pro 2L - IDLE 37 LOAD 47 przy 1700 rpm Według mnie cooler rewelka, jak dam AS5 i założę od razu bez ściągania to powinno być jeszcze chłodniej :D Pozdro Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez freelancer7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Wlasnie przed chwilka go zalozylem. Przesiadlem sie z Pentagrama QVC 100 Cu. Ten cooler MIAŻDŻY Pentagrama 100 wydajnością chłodzenia. Teraz w stresie mam tyle ile na Pentagramie mialem w spoczynku. Pasta Arctic Ceramique. Iddle: 32-33 Stress: 39 Wiecej niż 39 stopni jeszcze nie odnotowałem. Dla porownania na Pentagramie w stresie mialem 49 - 50. Jestem pod ogromnym wrazeniem tego coolerka. Kupilem go za 80 zlotych w sklepie naprzeciwko i był to chyba moj najlepszy zakup od bardzo dawna. Polecam i jeszcze raz POLECAM. PS. Jest bardzo cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 od paru tygodni mam freezera 64 na procku najwyzsza temperatura jaka widzialem to 37 stopni ( po godzinie prime 95 ) wentyl chodzi na 1700 rpm przez co jest bardzo cichy ... polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...