jediknight Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Freezer na full wydziela 33 dB, czyli jest 32 razy głośniejszy niż 18 dB :wink: (33-18 = 15, 15/3 = 5, 2^5 = 32) Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez jediknight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=49312368 czy to jest ten slynny freezer czy jakas podrobka bo wydaje mi sie ze jest za tani, skoro w sklepach kosztuje 89 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 j.h.hudy nie odezwie sie przez 2 tygodnie.. Reszte osób prosze a zarazem przestrzegam o nie robienie OT.. Trzymać się tematu, wszelakie spory załatwiac na PW... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 widze ze usunol moderator najwazniejsza zawartosc naszej bitwy :) Generalnie chodzilo o chlapanie olejem przez freezerka, u mnie tez tak bylo ale wg mnie nie jest to powód do zmartwien. Poniewaz zastosowane lozysko w freezerze jest ceramieczne (panewka) wymaga smarowania stad nadmiar oleju i lekkie chlapanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 U mnie nic nie chlapalo, nie wiem o czym mowicie, i dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 A mi Freezer leciutko pobrudził Winbondy :wink: Poza tym wszystko gra. 39 stopni na 1.5V w stresie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 A mi Freezer leciutko pobrudził Winbondy :wink: Poza tym wszystko gra. 39 stopni na 1.5V w stresie :) 1409463[/snapback] U mnie to samo 1.5v 2720Mhz i 39 stopni w stresie, buda zamknieta z jednym wentylem 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 U mnie to samo 1.5v 2720Mhz i 39 stopni w stresie, buda zamknieta z jednym wentylem 120mm. 1409469[/snapback] Piterku, dodaj że masz odkryty rdzeń :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Piterku, dodaj że masz odkryty rdzeń :lol: 1410384[/snapback] Moje jądro jest nagie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 U mnie to samo 1.5v 2720Mhz i 39 stopni w stresie, buda zamknieta z jednym wentylem 120mm. 1409469[/snapback] Znaczy, że przy Freezerze nie masz standardowego wentyla? Czy użyłeś jakiejś podkładki zabezpieczającej rdzeń? (takie jak były dla XP np.) Winfasta masz na standardowym wentylu? Nie jest głośny? Bo u mnie wybija się ponad wentyle w budzie. Głośniejszy nawet niż ten traktor na DFI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Znaczy, że przy Freezerze nie masz standardowego wentyla? Czy użyłeś jakiejś podkładki zabezpieczającej rdzeń? (takie jak były dla XP np.) Winfasta masz na standardowym wentylu? Nie jest głośny? Bo u mnie wybija się ponad wentyle w budzie. Głośniejszy nawet niż ten traktor na DFI :) 1412813[/snapback] NIe mam zadnej podkladki :) A na grafie mam zalmana 700CU skreconego prawie na minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Czy ktoś z tweakowiczów orientuje się gdzie w Katowicach dostane Freezer-a 64 od ręki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Proline ma w ofercie (59zł). Może do Katowic dostarczą, poczekamy... http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4143...5455a45525f3634 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawacz1 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 WOW!! Cenowo jest nie do pobicia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) Proline ma w ofercie (59zł). Może do Katowic dostarczą, poczekamy... 1415059[/snapback] Strona mi nie wchodzi a po ile tam są? EDIT: Na Intela S478 Thx sayetan zapomniałem dodać ;) Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez nuras_en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 nuras_en wczytaj sie dokladnie w to, co zacytowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Z_ Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Czy wypolerowanie podstawy freezera coś da poza efektem estetycznym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 W proline jest freezer 4 za 59 zl (wow). Dobrze ze ni kupilem jak kosztowal 99 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Właśnie wypolerowałem podstawe na lustro. Panowie mam teraz 28-30 stopni w spoczynku. I to na Newcastle 9x280 @ 1,5v s.754. Ten cooler dzieli i rządzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myserwis Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Ten Freezer 64 wydaje się być super, ale czy ktoś zakładał go na Gigabyte GA-K8NS ? Tam jest bardzo mało miejsca między socketem a VGA, no i jet SATA. Nie wiem czy mi się zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Właśnie wypolerowałem podstawe na lustro. Panowie mam teraz 28-30 stopni w spoczynku. I to na Newcastle 9x280 @ 1,5v s.754. Ten cooler dzieli i rządzi. 1417505[/snapback] A jakie masz temp pod obciazeniem?? Powiedzmy godzinka prime95?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A jakie masz temp pod obciazeniem?? Powiedzmy godzinka prime95?? 1418423[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Kurna, cos jest nie tak :/. Komp otwarty, temp idle nie cale 30stopni, a jak odpalilem na 1h doom3, to skoczylo do ponad 50 :o. Wentyl raczej mam dobrze zamontowany, bo jak dotkne na wierchu wentyla, to jest prawie goracy :(. Jeszcze sprawdze, moze speedfan zle pokazuje. Pytanie: po godzinie wygrzewania (np. pime95) macie gorace blaszki nawet te najwyzsze ??? PS. Komp jeszcze nie krecony w ogole. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez mateuszs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Kurna, cos jest nie tak :/. Komp otwarty, temp idle nie cale 30stopni, a jak odpalilem na 1h doom3, to skoczylo do ponad 50 :o. Wentyl raczej mam dobrze zamontowany, bo jak dotkne na wierchu wentyla, to jest prawie goracy :(. Jeszcze sprawdze, moze speedfan zle pokazuje. Pytanie: po godzinie wygrzewania (np. pime95) macie gorace blaszki nawet te najwyzsze ??? PS. Komp jeszcze nie krecony w ogole. 1418612[/snapback] U mnie blaszki są ciepłe, te najwyższe, gorące niesą. A i u mnie blaszki z dołu i u góry mają (dotykowo) taką samą temp :wink: Może masz coś źle założone, lub ciepło w pokoju :? Ja mam max 47* i to na PressHOT'cie :wink: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) U mnie blaszki są ciepłe, te najwyższe, gorące niesą. A i u mnie blaszki z dołu i u góry mają (dotykowo) taką samą temp :wink: Może masz coś źle założone, lub ciepło w pokoju :? Ja mam max 47* i to na PressHOT'cie :wink: Pozdro Ach, czyli cieplo rowno rozchodzi sie po wszystkich blaszkach, a nie od dolu ?? :) Czyli moze to moje przyzwyczajenie, ze jak na wierzchu jest mocno cieply, to juz max :P. Ide szukac jakiegos softu do testow dokladniejszych :). //UPDATE: Hmmm, jeszcze raz potestowalem i nie moglem przekroczyc w zaden sposob 40stopni :huh:. Jedyne co przychodzi mi do glowy, to zatrzymanie sie wentyla, co nie jest mila informacja :blink:. Edytowane 1 Maja 2005 przez mateuszs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Ten Freezer 64 wydaje się być super, ale czy ktoś zakładał go na Gigabyte GA-K8NS ? Tam jest bardzo mało miejsca między socketem a VGA, no i jet SATA. Nie wiem czy mi się zmieści. 1418260[/snapback] Przeciez zawsze mozesz go zalozyc odwrotnie (obrocony o 180 stopni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Panowie mam pytanko czy ktoś z Was mógłby zapodac jakimiś fotkami jak jets Freezerek założony na jakąś płytę MSI z S478? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 czytam czytam, reklamę mu zrobiliście że hoho :D ale ja się trochę obawiam wagi, a chociaż on może jest lżejszy od inncyh potworów, to wysokość robi swoje.... Czy nie wyrwie albo wyłamie oryginalnego uchwytu na pycie? Mam Abit IS7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Dorzucam się do pytania, już go zamówiłem i mam nadzieje że będzie się trzymał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Jakos nie widzialem na zadnym forum polskim czy zagranicznym zeby komus sie urwal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...