Madness Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Jakby mu coś dolegało na gwarancji to papier 500 lub 600 i można go pocharatać "oryginalnie". Moim zdaniem żadna sztuka ;) Ja miałem na pudełku 6 lat gwarancji - no tyle to bym nie wyczekał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Ja już zakupiłem papier wodny 1000 i 2000 i będę szlifował. Te dwa stopnie może mnie uratować :) Jak się coś poprawi to dam znać, ale dopiero po weekendzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael696 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 No i stalo sie ! :( Bacznie czytalem wszystkieposty w tym temacie no i musialem go kupic Freezer 4 .... rzeczywisice dobrze chlodzi i jest cichy. Mam go miesiac i wlasnie przed chwila przestal chodzic wentylator :(((((... na dodatek nie mam paragonu zeby reklamowac no trudno musze jakos sobie z tym poradzic sam :/... narazie zamontowalem jakis wentylator pierwszy lepszy i juz widze ze temperatura wyzsza o jakies 4 stopnie ... mam zatem pytanie jaki wentylator polecacie ktory by spasowal ? bo jak sie domyslam pewnie orginalnego nie da sie kupic :/help.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 ale da sie kupic podobny http://allegro.pl/show_item.php?item=55153257 i nawet tam chyba jest najtaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael696 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 rzeczywisice podobny ... pewnie bede musial go kupic ehh ... ale platki radiatora juz wygiete pozostana :( .. a taki fajny ten freezerek byl ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon1964 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Dziś postanowiłem zamontować mojego freezera i okazało się że pasta MX-1 za cholerę nie da się rozsmarować! Pasta zachowuje się jak guma i nie da się jej nałożyć! Tyle co udało mi się zrobić to tylko cienką poświatę ale jest jej tyle co kot napłakał. Czy mieliście ten sam problem? Muszę chyba zamówić Arctic Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael696 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 czym sie rozni ten http://allegro.pl/show_item.php?item=55842109 od tego ktory podales ?? .. i co najwazniejsze czy one w dobra strone beda powietrze zasysac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 ten mój byl bez automatycznej regulacji krecenia wg temperatury :) On wieje od strony z ktorej nie mozna go przykrecic do tej, z ktorej sa otwory montazowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 uzylem as5 rzecze jasna ;) odczekam te ksiazkowe 200h, wiem, czytalem ;) drastycznych spadkow temperatury jak niektorzy jednak nie odnotowalem (jeszcze), pewnie dlatego, ze przy tak zajebiscie wentylowanej budzie (smiem twierdzic ze taka mam) to wszystkie dobre wiatraki sa wydajne w zblizonym stopniu.. ale(!) mimo ze temp idle i sredniej zajetosci jest mniej wiecej taka jak na pentagramie (80cu) to w stresie widac ta rzeczona conajmniej 3 stopniowa roznice. zadowolony wiec jestem ze sie powtorze, chociazby bo ladnie wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Dziś postanowiłem zamontować mojego freezera i okazało się że pasta MX-1 za cholerę nie da się rozsmarować! Pasta zachowuje się jak guma i nie da się jej nałożyć! Tyle co udało mi się zrobić to tylko cienką poświatę ale jest jej tyle co kot napłakał. Czy mieliście ten sam problem? Muszę chyba zamówić Arctic Ceramique 1528471[/snapback] Tak miałem to samo... Tej pasty jest tak mało, że szkoda gadać. Ja na szczęście miałem jeszcze jakąs w strzykawce (za 8zł :lol: ) no i wymieszałem je trochę i temperatura od momentu założenia była bardzo niska aż do teraz i nie widziałem, żadnej różnicy w przeciągu tych książkowych 200h... :) P.S Ostatnio tak z ciekawości chciałem sprawdzić temperatury na moim procku tyle, że na niepodkręconym i to co zobaczyłem przeszło wszeokie moje oczekiwania... Idle - 26'C :blink: :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jak na P4 to piekny wynik. A tak Idle przedstawia się na moim A64 tylko @ 2,7GHz (tak normalnie pracuję) I jeszcze zwróćcie uwagę na jakich obrotach pracuje Freezer :D W pokoju mam teraz 20*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Tak miałem to samo... Tej pasty jest tak mało, że szkoda gadać. Ja na szczęście miałem jeszcze jakąs w strzykawce (za 8zł :lol: ) no i wymieszałem je trochę i temperatura od momentu założenia była bardzo niska aż do teraz i nie widziałem, żadnej różnicy w przeciągu tych książkowych 200h... :) 1528583[/snapback] paste sie faktycznie ciezko zaklada, ale nie trzeba jej za duzo. Ma przeciez ona na celu tylko pokrycie ewentualnych nierownosci i ma byc cienka warstwa miedzy proc a radiatorem. ja zrobilem standart * * . * * * na srodku troche wiecej docisk zalatwil reszte Temperatury spadly po pewnym czasie, wiec okre s na dotarcie musi byc ;) Edytowane 4 Lipca 2005 przez Sabat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) te frezery to całkiem fajnie wyglądają... A właśnie mam sposób, by zamocować te frezery na Socket A. Bierzemy Freza 4, odkręcamy 2 śruby mocujące zapinkę pod S478, dajemy własną i the end :D Edytowane 4 Lipca 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 te frezery to całkiem fajnie wyglądają... A właśnie mam sposób, by zamocować te frezery na Socket A. Bierzemy Freza 4, odkręcamy 2 śruby mocujące zapinkę pod S478, dajemy własną i the end :D 1528811[/snapback] Jak żeś na to wpadł? :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (...) mam zatem pytanie jaki wentylator polecacie ktory by spasowal ? bo jak sie domyslam pewnie orginalnego nie da sie kupic :/help.. 1528404[/snapback] Zobacz na 474 post tego tematu. 474 żeby zaoszczedzic Ci szukania. Dałem tam zdjęcia Freezera ze zwyklym 80mm wentylatorem Revolteca. Moj wentylatorek (oryginalny) tez padł, ale z mojej winy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Buras_cośtam, ty se żartujesz czy na powage? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 zartuje.... juz dawno lebki o tym wiedzieli, przejrzyj poprzednie strony topicu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 bo PWN o AC frezie całego nie czytałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Buras_cośtam, ty se żartujesz czy na powage? 1530591[/snapback] Naucz się czytać to raz, a jak już tak bardzo Ci się nie chcę to nie musisz się starać żeby przedżeźniać mój nick śmieszne to jest ale głupie... bo PWN o AC frezie całego nie czytałem... 1530744[/snapback] No to najpierw przeczytaj żebyś nie pisał czegoś co już było... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTET Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Wlasnie kupilem tego Freezera, tylko jeszcze chce jakas paste kupic, jaka polecacie bo zastanawiam sie nad Pasta Arctic Silver 5 bo podobna jest najlepsza, mam racje czy sie myle ?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 masz kase kupujesz AS5 albo OCZ 5+, a jak jestes biedniejszy bierzesz Arctic Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A ja dziś się bardoz ździwiłem, bo freezerek w wysokich tempach (w pokoju) się wyśmienicie sprawuje. W zimę, kiedy w pokoju nie było za ciepło to; Idle - 38* - Stres - 48* A teraz mam gorąco w pokoju i temnpy są takie: Idle - 48* - Stres - 50* Fajan różnica między idle i stresem :lol: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 witam, oto moja historia z freezer 7 wlasnie mnie trafil szlag, wypolerowalem na lusterko (zajelo mi to 2 ostatnie godziny) wlaczam i stoi, ruszy i chrobocze. po diagnozie i zdjeciu wiatraczka z radiatora moge smiglo odlaczyc od reszty. nie widze lozyska cos lata w srodku. jak dostac sie do srodka silniczka. czy przysluguje mi jescze gwarancja? ma ktos zdjecia bebechow wiatraka? help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 witam, oto moja historia z freezer 7 wlasnie mnie trafil szlag, wypolerowalem na lusterko (zajelo mi to 2 ostatnie godziny) wlaczam i stoi, ruszy i chrobocze. po diagnozie i zdjeciu wiatraczka z radiatora moge smiglo odlaczyc od reszty. nie widze lozyska cos lata w srodku. jak dostac sie do srodka silniczka. czy przysluguje mi jescze gwarancja? ma ktos zdjecia bebechow wiatraka? help. 1533414[/snapback] No po polerce gwarancja Ci już nie przysługuję. Chyba, że zrobisz tak jak mówi Madness :wink: Jakby mu coś dolegało na gwarancji to papier 500 lub 600 i można go pocharatać "oryginalnie". 1525966[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam Mam pytanko (pewnie już było ale nie mogę się doszukać). Arctic Freezer 4 kontra Zalman 7000-AlCu Znalazłem jakiś śmieszny test z którego wynikało że Zalman jest głośniejszy i wydajniejszy. Zgodzicie się z tym ? Może ktoś podrzuci jakiegoś linka z testem gdzie będą oba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 No po polerce gwarancja Ci już nie przysługuję. Chyba, że zrobisz tak jak mówi Madness :wink: 1533544[/snapback] nieaktualne. zareklamowalem, zwrot gotoweczki. uff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Pytanko za 100pkt. :D Czy ktos z Was sprawdzal wydajnosc Arctica w pozie do gory nogami? Chodzi mi o to, ze chce go zamontowac na grafe B) w ATX'owej, miditowerowej budzie... Byc moze ktos z Was jush tego probowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Pytanko za 100pkt. :D Czy ktos z Was sprawdzal wydajnosc Arctica w pozie do gory nogami? Chodzi mi o to, ze chce go zamontowac na grafe B) w ATX'owej, miditowerowej budzie... Byc moze ktos z Was jush tego probowal... 1547358[/snapback] Hehe a to pomysł :) Tylko ciekawe jak ty to masz zamiar przyczepić :P Wyadjnośc napewno bęidze taka sama bo tutaj raczej poza nei am nci do tego :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Hehe a to pomysł :) Tylko ciekawe jak ty to masz zamiar przyczepić :P Wyadjnośc napewno bęidze taka sama bo tutaj raczej poza nei am nci do tego :) Pozdro 1548198[/snapback] Polemizowałbym czy wydajność będzie taka sama... Wiesz jak działa HeatPipe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 No dobra, sam to sprawdze... tyle, ze z zalozenia plyta glowna bedzie w poziomie, wiec Freezer bedzie chodzil jak w ATX'owej pionowej budzie... O mocowanie sie nie martwcie bo jush cos dla mnie z blaszki wycieto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...