Skocz do zawartości
Errorx

Wszystko O Arctic Freezer 4, 7, 64 I 64 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

No i stalo sie ! :( Bacznie czytalem wszystkieposty w tym temacie no i musialem go kupic Freezer 4 .... rzeczywisice dobrze chlodzi i jest cichy. Mam go miesiac i wlasnie przed chwila przestal chodzic wentylator :(((((... na dodatek nie mam paragonu zeby reklamowac no trudno musze jakos sobie z tym poradzic sam :/... narazie zamontowalem jakis wentylator pierwszy lepszy i juz widze ze temperatura wyzsza o jakies 4 stopnie ... mam zatem pytanie jaki wentylator polecacie ktory by spasowal ? bo jak sie domyslam pewnie orginalnego nie da sie kupic :/help..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś postanowiłem zamontować mojego freezera i okazało się że pasta MX-1 za cholerę nie da się rozsmarować! Pasta zachowuje się jak guma i nie da się jej nałożyć! Tyle co udało mi się zrobić to tylko cienką poświatę ale jest jej tyle co kot napłakał. Czy mieliście ten sam problem? Muszę chyba zamówić Arctic Ceramique

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_

uzylem as5 rzecze jasna ;)

odczekam te ksiazkowe 200h, wiem, czytalem ;)

drastycznych spadkow temperatury jak niektorzy jednak nie odnotowalem (jeszcze), pewnie dlatego, ze przy tak zajebiscie wentylowanej budzie (smiem twierdzic ze taka mam) to wszystkie dobre wiatraki sa wydajne w zblizonym stopniu.. ale(!) mimo ze temp idle i sredniej zajetosci jest mniej wiecej taka jak na pentagramie (80cu) to w stresie widac ta rzeczona conajmniej 3 stopniowa roznice.

zadowolony wiec jestem ze sie powtorze, chociazby bo ladnie wyglada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś postanowiłem zamontować mojego freezera i okazało się że pasta MX-1  za cholerę nie da się rozsmarować! Pasta zachowuje się jak guma i nie da się jej nałożyć! Tyle co udało mi się zrobić to tylko cienką poświatę ale jest jej tyle co kot napłakał. Czy mieliście ten sam problem? Muszę chyba zamówić Arctic Ceramique

1528471[/snapback]

Tak miałem to samo... Tej pasty jest tak mało, że szkoda gadać. Ja na szczęście miałem jeszcze jakąs w strzykawce (za 8zł :lol: ) no i wymieszałem je trochę i temperatura od momentu założenia była bardzo niska aż do teraz i nie widziałem, żadnej różnicy w przeciągu tych książkowych 200h... :)

P.S Ostatnio tak z ciekawości chciałem sprawdzić temperatury na moim procku tyle, że na niepodkręconym i to co zobaczyłem przeszło wszeokie moje oczekiwania... Idle - 26'C :blink: :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak miałem to samo... Tej pasty jest tak mało, że szkoda gadać. Ja na szczęście miałem jeszcze jakąs w strzykawce (za 8zł  :lol: ) no i wymieszałem je trochę i temperatura od momentu założenia była bardzo niska aż do teraz i nie widziałem, żadnej różnicy w przeciągu tych książkowych 200h...  :)

1528583[/snapback]

paste sie faktycznie ciezko zaklada, ale nie trzeba jej za duzo.

Ma przeciez ona na celu tylko pokrycie ewentualnych nierownosci i ma byc cienka warstwa miedzy proc a radiatorem.

ja zrobilem standart

* *

. *

* *

na srodku troche wiecej

docisk zalatwil reszte

Temperatury spadly po pewnym czasie, wiec okre s na dotarcie musi byc ;)

Edytowane przez Sabat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te frezery to całkiem fajnie wyglądają... A właśnie mam sposób, by zamocować te frezery na Socket A. Bierzemy Freza 4, odkręcamy 2 śruby mocujące zapinkę pod S478, dajemy własną i the end :D

post-111513-1120464782.jpg

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te frezery to całkiem fajnie wyglądają... A właśnie mam sposób, by zamocować te frezery na Socket A. Bierzemy Freza 4, odkręcamy 2 śruby mocujące zapinkę pod S478, dajemy własną i the end :D

1528811[/snapback]

Jak żeś na to wpadł? :blink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) mam zatem pytanie jaki wentylator polecacie ktory by spasowal ? bo jak sie domyslam pewnie orginalnego nie da sie kupic :/help..

1528404[/snapback]

Zobacz na 474 post tego tematu. 474 żeby zaoszczedzic Ci szukania.

Dałem tam zdjęcia Freezera ze zwyklym 80mm wentylatorem Revolteca. Moj wentylatorek (oryginalny) tez padł, ale z mojej winy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buras_cośtam, ty se żartujesz czy na powage?

1530591[/snapback]

Naucz się czytać to raz, a jak już tak bardzo Ci się nie chcę to nie musisz się starać żeby przedżeźniać mój nick śmieszne to jest ale głupie...

bo PWN o AC frezie  całego nie czytałem...

1530744[/snapback]

No to najpierw przeczytaj żebyś nie pisał czegoś co już było... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dziś się bardoz ździwiłem, bo freezerek w wysokich tempach (w pokoju) się wyśmienicie sprawuje.

W zimę, kiedy w pokoju nie było za ciepło to;

Idle - 38* - Stres - 48*

A teraz mam gorąco w pokoju i temnpy są takie:

Idle - 48* - Stres - 50*

Fajan różnica między idle i stresem :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, oto moja historia z freezer 7

wlasnie mnie trafil szlag,

wypolerowalem na lusterko (zajelo mi to 2 ostatnie godziny)

wlaczam i stoi, ruszy i chrobocze.

po diagnozie i zdjeciu wiatraczka z radiatora moge smiglo odlaczyc od reszty. nie widze lozyska cos lata w srodku.

jak dostac sie do srodka silniczka.

czy przysluguje mi jescze gwarancja?

ma ktos zdjecia bebechow wiatraka?

help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, oto moja historia z freezer 7

wlasnie mnie trafil szlag,

wypolerowalem na lusterko (zajelo mi to 2 ostatnie godziny)

wlaczam i stoi, ruszy i chrobocze.

po diagnozie i zdjeciu wiatraczka z radiatora moge smiglo odlaczyc od reszty. nie widze lozyska cos lata w srodku.

jak dostac sie do srodka silniczka.

czy przysluguje mi jescze gwarancja?

ma ktos zdjecia bebechow wiatraka?

help.

1533414[/snapback]

No po polerce gwarancja Ci już nie przysługuję. Chyba, że zrobisz tak jak mówi Madness :wink:

Jakby mu coś dolegało na gwarancji to papier 500 lub 600 i można go pocharatać "oryginalnie".

1525966[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanko (pewnie już było ale nie mogę się doszukać).

Arctic Freezer 4 kontra Zalman 7000-AlCu

Znalazłem jakiś śmieszny test z którego wynikało że Zalman jest głośniejszy i wydajniejszy.

Zgodzicie się z tym ?

Może ktoś podrzuci jakiegoś linka z testem gdzie będą oba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko za 100pkt. :D Czy ktos z Was sprawdzal wydajnosc Arctica w pozie do gory nogami? Chodzi mi o to, ze chce go zamontowac na grafe B) w ATX'owej, miditowerowej budzie... Byc moze ktos z Was jush tego probowal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko za 100pkt.  :D Czy ktos z Was sprawdzal wydajnosc Arctica w pozie do gory nogami? Chodzi mi o to, ze chce go zamontowac na grafe  B) w ATX'owej, miditowerowej budzie... Byc moze ktos z Was jush tego probowal...

1547358[/snapback]

Hehe a to pomysł :) Tylko ciekawe jak ty to masz zamiar przyczepić :P Wyadjnośc napewno bęidze taka sama bo tutaj raczej poza nei am nci do tego :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a to pomysł :) Tylko ciekawe jak ty to masz zamiar przyczepić :P Wyadjnośc napewno bęidze taka sama bo tutaj raczej poza nei am nci do tego :)

Pozdro

1548198[/snapback]

Polemizowałbym czy wydajność będzie taka sama... Wiesz jak działa HeatPipe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, sam to sprawdze... tyle, ze z zalozenia plyta glowna bedzie w poziomie, wiec Freezer bedzie chodzil jak w ATX'owej pionowej budzie... O mocowanie sie nie martwcie bo jush cos dla mnie z blaszki wycieto :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi