$kubi Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 panowie a jakmi wy polecilibyscie nieb led wentyl do takiego Arctica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 @dem Powiedz mi czy po zmianie wentyla jest jakaś różnica jeżeli chodzi o hałas? Ale tak szczerze. Pozdro :) 1513739[/snapback] Szczerze Ci powiem, ze zanim kupiłem tego Revolteca, to sprawdziłem w sklepie jaki jest głośny (sprawdziłem nawet kilka sztuk ;) ). Dla mnie komputer musi być cichy, więc wentylator wybierałem kierując się właśnie tym kryterium. Napewno nie jest on niesłyszalny na 2100rpm, myślę, że szum jest porównywalny z oryginalnym śmigiełkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) Ma ktoś jakieś porównanie tego do Zalmana 7000A/B-Cu ? Konretnie chodzi mi o temp stress na realnym 1,4-1,5V Oczywiście A64. Edytowane 27 Czerwca 2005 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ma ktoś jakieś porównanie tego do Zalmana 7000A/B-Cu ? Konretnie chodzi mi o temp stress na realnym 1,4-1,5V Oczywiście A64. 1518348[/snapback] Pytasz o Freezera? Czy o inny cooler? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 temat o freezerze,wiec i zapytanie pewnie o freezera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 na spcr jest takie, zrobione na intelu 2.4 co prawda ale co tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelok9 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) ja mam pytanie jak się boxowa pasta spisuje ??/ Potrzebuje arctica ceramique ? Edytowane 30 Czerwca 2005 przez gelok9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 boxowa pasta od freezera = mx-1, u jednych dobrze u drugich źle, ja należe do tych pierwszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 ja mam pytanie jak sie boxowa pasta spisóje ??/ Potrzebóje arctica ceramique ? 1522147[/snapback] Spisuje się dobrze. "...uje" się nie kreskuje, nie uczyli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelok9 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 błędy poprawione teraz PYTAM KURDE JAK TA PASTA SIE SPISUJE ??? NO POWIEDZCIE COS WIENCEJ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 zle sie spisuje u tych co mają klopot z jej rozsmarowaniem.....a pozatym jest ok Latwo sie ja sciera....nie brudzi zbytnio.....a pozatym po kilku dniach od zalozenia uklada sie i jeszcze zmiejsza temp o jakies 2stopnie. Wedlug mnie MX-1 jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 WIENCEJ 1522229[/snapback] niepoprawny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 błędy poprawione teraz PYTAM KURDE JAK TA PASTA SIE SPISUJE ??? NO POWIEDZCIE COS WIENCEJ :D 1522229[/snapback] MX-1 jest dobrą pastą pod warunkiem poprawnego nałożenia. Smaruje się ją kiepsko, ale metoda ziarna ryżu daje dobre rezultaty. W porównaniu z Arctic Silver 5 wypada słabiej, ale tylko o 2-4 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelok9 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 jak mam rozumieć tąmetode ?? po prostu po kropelce rozlozyc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Ja używałem tej co była w zestawie a, że je jest trochę mało to wymieszałem ją trochę z taką zwykł pastą za 8zł ( :lol: ) Temperaturki zarąbiste. A sposób? Według mnie najlepszy jest jedna wielka kropla na środku... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 A ja MX-a zostawiłem sobie na złe czasy ;) Używam OCZ Ultra 5+. Dla mnie ma znaczenie te 2 lub 4*C. Tylko polerki nie zrobiłem bo mnie jakoś lenistwo ogarnęło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 jak mam rozumieć tąmetode ?? po prostu po kropelce rozlozyc ?? 1522699[/snapback] W przypadku P4 kropka wielkości ziarna ryżu na środek procesora i docisnąć radiatorem.Według mnie najlepszy jest jedna wielka kropla na środku... Z tą wielką kroplą nie przesadzaj bo Ci się pasta po sockecie rozpłynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 A na ile max. wykręconego Prescota jest w stanie taki Freezer schłodzić? U mnie przy 3.0@3.6 niby prime chodzi pare godzin, memtest to samo bez błedów, ale jak pogram z godzinkę w np. GTA 2 to mi pika że procesor się przegrzewa. W budzie mam przeciąg jak jasna cholera: 2x12cm+1x8 nawiew, 2x80+2wentyle w zasilaczu wyciąg. Problem może leżeć w zamocowaniu freezera, który ciągnie powietrze znad niebieskiego Zalmana. Jak ten się nagrzeje to robi się kupa... Odwrotne zamocowanie też nic nie da bo by zasysał z zasilacza, który jest jeszcze cieplejszy. Co proponujęcie? Zmienić Freezera, a może Zalmana na Silencera??? A może zbierać na dobry kibel, tzn WC???? Procek (steping E0) ma chęć jeszcze pohulać. Winda wstaje przy 3.8 bez podnoszenia napięcia, więc potencjał jest, tylko co z chłodzeniem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 A na ile max. wykręconego Prescota jest w stanie taki Freezer schłodzić? U mnie przy 3.0@3.6 niby prime chodzi pare godzin, memtest to samo bez błedów, ale jak pogram z godzinkę w np. GTA 2 to mi pika że procesor się przegrzewa. W budzie mam przeciąg jak jasna cholera: 2x12cm+1x8 nawiew, 2x80+2wentyle w zasilaczu wyciąg. Problem może leżeć w zamocowaniu freezera, który ciągnie powietrze znad niebieskiego Zalmana. Jak ten się nagrzeje to robi się kupa... Odwrotne zamocowanie też nic nie da bo by zasysał z zasilacza, który jest jeszcze cieplejszy. Co proponujęcie? Zmienić Freezera, a może Zalmana na Silencera??? A może zbierać na dobry kibel, tzn WC???? Procek (steping E0) ma chęć jeszcze pohulać. Winda wstaje przy 3.8 bez podnoszenia napięcia, więc potencjał jest, tylko co z chłodzeniem??? 1523207[/snapback] Jest jeszcze jedna możliwość.Mozna zdemontować oryginalny wentyl i zapodać jakiś inny (wkręcając bezpośrednio w finy) od przodu.Powinieneś zyskać pare cennych stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Z tą wielką kroplą nie przesadzaj bo Ci się pasta po sockecie rozpłynie.Nie bój żaby... jak założyłem Freezer'a to tyle razy ze wszytskich stron go oglądałem, że szkoda gadać i żadnego wycieku nie ma :] Ale dzięki za troskę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 a to ja tez sobie zapodalem freezerka, dzisiaj dostawa :) teraz na pentagramie idle: 30; stres 44. zobaczymy czy cos zyskam wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ladny, duzy, cichy, zgubilem ze 3 stopnie. po roku uzywania pentagrama na roznych plytach, przefantastycznego w montazu, to po prostu nie da sie zainstalowac tego sku*syna. walczylem chyba z godzine. pod euforie jest spoko, jak ktos czasem sobie lubi cos fajnego kupic ;) lub stoi przed wyborem nowego wiatraka, ale zamienianie pentagramow i zalmanow na niego nie ma wiekszego sensu chyba ze mamy mozliwosc dobrego sprzedania owych. narazie 3 stopnie w dol, czekam niech sie ulozy pasta i sprawdze temperaturki wieczorem albo nad ranem, jak w pokoju chlodniej. ale zadowolony jestem anyway :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 christie_ jakiej pasty użyłeś? Większość past potrzebuje ze 200 godzin wygrzewania, żeby osiągnąć pełną przewodność. Wieczorem raczej będziesz miał to samo. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ladny, duzy, cichy, zgubilem ze 3 stopnie. po roku uzywania pentagrama na roznych plytach, przefantastycznego w montazu, to po prostu nie da sie zainstalowac tego sku*syna. walczylem chyba z godzine. pod euforie jest spoko, jak ktos czasem sobie lubi cos fajnego kupic ;) lub stoi przed wyborem nowego wiatraka, ale zamienianie pentagramow i zalmanow na niego nie ma wiekszego sensu chyba ze mamy mozliwosc dobrego sprzedania owych. narazie 3 stopnie w dol, czekam niech sie ulozy pasta i sprawdze temperaturki wieczorem albo nad ranem, jak w pokoju chlodniej. ale zadowolony jestem anyway :) 1524786[/snapback] ja zmienilem pentagrama 100 alcu+ na freezerka i mam w primie zamiast 65 stopni 52 po 6h testu na 1,6v, w idle roznica jakies 4 stopnie, takze uwazam ze warto bylo, uprzedzajac pytania umiem zakladac wentylatory, pasta byla, obroty penta na max, wszystko jak z podrecznika, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Popchnięty do działania burzą (musiałem sprzęt wyłączyć ;) ) postanowiłem szlifnać freezera na lustro. Po ok. 2h (burza już dawno się skończyła) będąc zadowolony z efektu zamontowałem go ponownie na procu. I teraz temp. w stresie mam następujące: 2,7GHz 1,4V - 44*C 2,8GHz 1,47V - 48-49*C A Idle w 2,7GHz 1,4V Freezer na 1450RPM - 29*C W pokoju wg termometru mam 24*C. A wszystko to mimo pasywnie chłodzonej grafy której radiator prawie styka się z Freezerem. Chłodzenie miod malina. Nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Ile konkretnie dała Ci polerka i jak polerowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 I teraz temp. w stresie mam następujące: 2,7GHz 1,4V - 44*C 2,8GHz 1,47V - 48-49*C A Idle w 2,7GHz 1,4V Freezer na 1450RPM - 29*C W pokoju wg termometru mam 24*C. 1524936[/snapback] Miło, że nam napisałeś jakie temperatury miałeś wcześniej. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Soory za przeoczenie :oops: Wcześniejsze temperatury w stresie (przed szlifowaniem): 2,7GHz przy 1,4V -> 47-48*C 2,8GHz przy 1,475V -> 51-52*C Pasta OCZ Ultra 5+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Soory za przeoczenie :oops: Wcześniejsze temperatury w stresie (przed szlifowaniem): 2,7GHz przy 1,4V -> 47-48*C 2,8GHz przy 1,475V -> 51-52*C Pasta OCZ Ultra 5+ 1525545[/snapback] No poprawiły się nieco ale ja jakoś wole mieć gwarancję niż 3 stopnie mniej chociaż i tak mam sporo mniej niż przeciętnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 a na co Wam gwarancja w radiatorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...