katoda Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Pytanko za 100pkt. :D Czy ktos z Was sprawdzal wydajnosc Arctica w pozie do gory nogami? Wg tej fajnej uloteczki, którą można znaleźć w pudełku z Arcticem, zalecane (a wręcz jedyne dopuszczalne) są pozycje, w których wiatraczek wieje albo w górę, albo na tył obudowy. W stojących ATX cooler "leży", że tak się wyrażę i próbuję sobie właśnie wyobrazić, jak Freezer będzie leżał na grafie w tej twojej leżącej obudowie. Wychodzi mi, że będzie to dokładnie któraś z tych zalecanych pozycji - a więc wszystko powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 tego freezera 64 to mozna spokojnie podlaczyc pod panel kontrolny ( ja mam sunbeama) i regulowac jego predkosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Jak u was z tempoeraturami?? Bo u mnie jest teraz 44C w idle na 2000mhz 1.4v co o tym myslicie? Chyba paste zmienie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Jak u was z tempoeraturami?? Bo u mnie jest teraz 44C w idle na 2000mhz 1.4v co o tym myslicie? Chyba paste zmienie.. 1556945[/snapback] A u mnie 44 st. w stresie przy 2,25 Ghz... W idle spada do 30 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) tego freezera 64 to mozna spokojnie podlaczyc pod panel kontrolny ( ja mam sunbeama) i regulowac jego predkosc? 1556852[/snapback] Dokładnie też mam Sunbeama i tak robiłem, ale teraz mam podłączonego pod mobo i reguluję softowo. Jak u was z tempoeraturami?? Bo u mnie jest teraz 44C w idle na 2000mhz 1.4v co o tym myslicie? Chyba paste zmienie.. 1556945[/snapback] U mnie 2520MHz: idle - 37*C stress - 46*C Edytowane 20 Lipca 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 tego freezera 64 to mozna spokojnie podlaczyc pod panel kontrolny ( ja mam sunbeama) i regulowac jego predkosc? 1556852[/snapback] Można, ja mam panel akasy i freezerka oraz dwa neksusy podpiete pod niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Dokładnie też mam Sunbeama i tak robiłem, ale teraz mam podłączonego pod mobo i reguluję softowo. U mnie 2520MHz: idle - 37*C stress - 46*C 1557032[/snapback] Dzieki za info zmieniłem paste na silikonowa ale dałem "ziarenkko" i przy takich ustawieniach jak Ty na 1.4v mam 48C w stresie 40C w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Kubasiek pokombinuj bo dosyć gorąco u ciebie :blink: Edytowane 20 Lipca 2005 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) pokombinowałem i mam 37C w idle na 2610mhz 1.4v 45C stres Edytowane 21 Lipca 2005 przez kubasiek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 a co zrobiles? ianczej paste rozsmarowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Dodałem wiatraczek ale jescze go testuje http://img309.imageshack.us/img309/4503/21070511335qa.jpg Edytowane 21 Lipca 2005 przez kubasiek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Mój Prescocik i tak ma dużo niżej B) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Mam pytanie do znawcow tematu ;) Otoz zastananwiam sie nad zmiana mojego Zalmana 7000 Al-Cu na Freezera. Tylko czy on w ogole bedzie wydajniejszy od Zalmana (teraz przy 1700 obr./min mam w stresie 45-48 st., ale trzeba by dodac jakies 10-12 st. bo Asus zaniza). Jesli wielkiej roznicy nie bedzie, to chyba sie wstrzymam z wymiana. Aha, cala ta wymiana kosztowalaby mnie rowno 20 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Jak za 20zł to bym się zamienił. Takich pytań było juz pełno no ale luydzie zastanówcie się jak masz już wydajny cooler to zmiana go na inny pomoże nie wiele o ile coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 @Vincent de Marco Zamień tego Zalmana na Freezera, miałem Zalmana Cu i po przesiadce odczułem różnice, kilka st. mniej na rdzeniu i znacznie większa cisza w pełnym zakresie obrotów. Oczywiście daj dobrą paste np. AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 umnie w strenie ma ok 40 stopni a w idle od 32 33 max jaki zanotowalem, w upalne dni to 43 stopnie stres , uzylem pasty zaloczonej do freezerka a wieje on od grafy do zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (teraz przy 1700 obr./min mam w stresie 45-48 st., ale trzeba by dodac jakies 10-12 st. bo Asus zaniza). 1566249[/snapback] z tymi 10-12C to troche przesadziłeś ;) http://www.bleedinedge.com/reviews/abit_as...s_temps_01.html BTW Bierz freezera,ale po wyzej 1500 lubia dostawać bicia u mnie w tym momencie chodzi na 6% a Speedfan pokazuje 0RPM :/ W testach mam 2.4/800 NW i temp na cpu w idlu 33C. po wygrzaniu Fan 1100 Cpu 40C. Co do mojego procka z siga testy są w wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 ja po przesiadce z zm7000cu na freezera stwierdzam ten 2gi jest o wiele cichszy od pierwszego jest chodzi o max RPM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) wlasnie zainstalowalem freezera. powiem tylko, ze przy 1400 obr. osiaga on to, czego zalman nie byl w stanie osiagnac nawet przy 2500 obr. mam nadzieje tylko, ze sie nie rozwali zbyt szybko, ale to troche tak jakby hyundai albo kia byly lepsze od merca albo beemki - mam na mysli cene oczywiscie. Aha, i wcale nie bylo tubki tej pasty MX-cos tam tylko zwykla biala 'silikonowka', nie wiem dlaczego. Edytowane 26 Lipca 2005 przez Vincent de Marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 wlasnie zainstalowalem freezera. powiem tylko, ze przy 1400 obr. osiaga on to, czego zalman nie byl w stanie osiagnac nawet przy 2500 obr. mam nadzieje tylko, ze sie nie rozwali zbyt szybko, ale to troche tak jakby hyundai albo kia byly lepsze od merca albo beemki - mam na mysli cene oczywiscie. Aha, i wcale nie bylo tubki tej pasty MX-cos tam tylko zwykla biala 'silikonowka', nie wiem dlaczego. 1566915[/snapback] bo ta MX- cośtam jest właśnie silikonowa :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 wlasnie zainstalowalem freezera. powiem tylko, ze przy 1400 obr. osiaga on to, czego zalman nie byl w stanie osiagnac nawet przy 2500 obr. mam nadzieje tylko, ze sie nie rozwali zbyt szybko, ale to troche tak jakby hyundai albo kia byly lepsze od merca albo beemki - mam na mysli cene oczywiscie. Aha, i wcale nie bylo tubki tej pasty MX-cos tam tylko zwykla biala 'silikonowka', nie wiem dlaczego. 1566915[/snapback] bo ta MX- cośtam jest właśnie silikonowa :-P zresztą wcale nie zrobiłeś bardzo dobrze dopłacając do tego interesu... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 oj nie jest, ma ona ciemno szary kolor i w ogóle nie przypomina silikonówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 @ kubasiek1 - masz moze wyrazniejsza ta fotke? moze i ja bym sobie zrobil taki mod, ale po 1. u mnie freezer jest ustawiony pionowo (wentyl jest u gory), a po 2. dodatkowy wentyl musialbym ustawic z boku bo od dolu nie zmiesci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 bo ta MX- cośtam jest właśnie silikonowa :-P zresztą wcale nie zrobiłeś bardzo dobrze dopłacając do tego interesu... :? 1569863[/snapback] a to dlaczego ? doplacilem tylko 19 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Pasta MX dobrze położona jest o 2*C słabsza od takiego np. OCZ Ultra 5+ lub Arctic Silver 5. Żaden silikon nie jest w stanie zbliżyć się do takich osiągnięć. A Freezer raczej szybko się nie rozleci. Na pudełku jest napis o ile się nie mylę "5 year warranty" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 a pasta 'Zalmanowa' ? tzn. Zalman Thermal Grease CLS-850 czy cos takiego w malej bialej tubce ? szczerze mowiac, to konsystencja przypomina AS5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Kuknij np. TUTAJ a odpowiedź znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[LeON] Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Jak się ma freezer 64 do Giagabyte`a K8N Ultra-939 i jego dość nisko położonego socketa oraz do budy turbojet - czy będzie zawadzał o wentyl w pleksie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Witam, taka dziwna rzecz zauwazylem, otoz chce teraz wymienic na tego Freezera 64 tylko problem polega na tym ze go nigdzie na allgero nie ma. Nikt nie wie co sie stalo ze nie ma na allegro ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Nikt nie wie co sie stalo ze nie ma na allegro ? :) 1574232[/snapback] moze x-files??? :lol: :lol: to kup sobie gdzie indziej - tez masz problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...