kris_24 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Do Bobslej Coolerow opartych o technologie heat-pipe nie mozna porownywac do konstrukcji opartych o sama miedz, to nie ta liga. Sam mam freezera 64 na Athlonie Newcastle 2800+ (0,13n) ten procesor to jeszcze niezla grzalka. Procesor nie krecony, dziala 24h na dobe 7 dni w tygodniu. Freezer na 5V, ma okolo 1000 rpm. Przy kompie mozna spac, w srodku nocy nie slychac ze pracuje. Brak wentylatorow na obudowie, tylko zasilacz robi za wydmuch i silencer rev.3 na grafice. Temperatury w stresie w srodku lata dochodzily do 70C, ale komp stabilny jak skala, a o to przeciez chodzi. Mysle ze to info cos Ci mowi o potedze Freezera 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 No, przywitajcie nowego w klubie "zamrożonych" :-P na S2600/64 tempy po P95: 37*C@1600 RPM na pełnych b. cichy, tylko wiatrak terkocze... przy 1600 już nie :-P Aha, silikon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 powiedzcie mi jak wiecie co sie dzieje ze nigdzie tego coolera niema ;( ma podobno nowa wersja z 6 ryrkami wyjsc ;( niewiem co mam roibic mialem go kupic ale niemam gdzie a niewiem jak cio co innego wybrac ;( :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Jak to nie ma?? http://ssl.allegro.pl/search.php?string=ar...y=0&new=0&pay=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam O to mój modzik Freezerka: http://img265.imageshack.us/my.php?image=28nm1.jpg http://img265.imageshack.us/my.php?image=36mf.jpg Jak katowałem Proca ( 289X9 1,5V ) w super_ip (32) to max jaki widziałem na freezerku to było 41* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Szczerze to nic specialnego ale zawsze... Ja tam wolę standardowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Ja takiego moda mam już bardzo dawna. Foto w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) dem napisał(a): Ja takiego moda mam już bardzo dawna. Foto w sigu. 1682912[/snapback] Wiem dem- fajny modzik :D Ale ja też mam już go sporo czasu tylko nie miałem czasu go pokaząć na forum ( Praca + szkoła :rolleyes: ) Edytowane 4 Października 2005 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fsl Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Ok no to stałem się szczęśliwym posiadaczem ACfreezer 4 do mojego celeronka :) Pasta MX-1 temperatury: -zaraz po włączeniu kompa, bios pokazuje 30°-33°C -w windzie, bez obciążenia proca speedfan pokazuje 45°C -przy 100% ciągłego użycia proca przez superpi i pare innych programów w tle speed fan pokazuje 56°-57°C i nie rośnie dalej. temperaturka otoczenia pokojowa, okna pozamykane itp :) chłodzonko jest sfieżo założone więc pasta jeszcze sie nie dogrzała [nie wiem jak to się fachowo mówi] Pokatuje go jeszcze troche, może coś się zmieni jak pasta się dogrzeje :) Niestety wiatrak dmucha do góry prosto na zasilacz - myślicie że może być z tym jakiś problem ?? co myślicie o tych temperaturkach ?? :) pozdrowiska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Kiepskie :/ Ale ja już nie wiem jak jest z tymi procami... Mój Prescott 2,4 - 3,4 (grzałka) temp 29 - 44. Prescott mojego brachola 1,8 tempy około 45 - 55 :| Zakładaliśmy go kilka razy... różne pasty nic... nie zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fsl Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 no to pasta się chyba dogrzewa... Teraz speedfan pokazuje 40°C bez obciążenia procesora i 49°C przy ciągłym obciążeniu 100% Czyli temperaturki się troche poprawiły :) pozdrowiska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) u mnie po ponownym założeniu mam temperaturki takie: Proc 31st. płyta 30st. pwm 35st. hdd 33st. przy otwartej budzie na 60% prędkości przedtem przy zamkniętej na 70% tem peratury każada sięgała ok. 40st. pasta dopiero się wygrzewa. zobaczymy jak bedzie za tydzień. I u mnie freezer nie jest wcale taki cichy. W pirme95 bez podkręcania przy zamkniętej obudowie 60% wiatraki proc ma temp. ok. 45st. tylko pwm dochodzi do ok. 50st. Edytowane 5 Października 2005 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Na freezerze udało mi się to: SuperPI 1M przy 3006MHz Wiadomo, że na wspomaganym freezerze ale zawsze to on był na procu (no i oczywiście przy otwartym oknie temp. 10*C) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 fsl napisał(a): no to pasta się chyba dogrzewa... Teraz speedfan pokazuje 40°C bez obciążenia procesora i 49°C przy ciągłym obciążeniu 100% Czyli temperaturki się troche poprawiły :) pozdrowiska 1684457[/snapback] Witam.Poczekaj aż wygrzeje śię do wymaganych 200 godzin u mnie w idle mam 30°C przy otwartej budzie,33°C przy zamkniętej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryban Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Zamowiłem freezerka 64 , a niestety pozniej zobaczylem ze to pod athlona 64 , Czy mozna go zalozyc na Socket A, przy pomocy zapinki z boxowego radiatora i bedzie sie trzymał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 witam mam takie pytanko da sie jakos programowo opbnirzyc predkosc wiatrakow?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Jabuszko napisał(a): witam mam takie pytanko da sie jakos programowo opbnirzyc predkosc wiatrakow?? :P 1692624[/snapback] Speedfan Strona domowa sprawdz czy twoja plyta jest obslugiwana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 a8n-e ma kontrole wentyli z poziomu biosu q-fan to sie nazywa. jak automatyczna nei odpowiada to zawsze mozna samemu progi poustawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\/\/oland Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ryban-> nie będzie pasować. Z tego co widziałem, wykorzystując zapinkę od chłodzenia wodnego na CPU dało się przerobić F64 na SocketA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Niemiec napisał(a): a8n-e ma kontrole wentyli z poziomu biosu q-fan to sie nazywa. jak automatyczna nei odpowiada to zawsze mozna samemu progi poustawiac. 1692655[/snapback] a jak to ustawic w biosie nic takiego nie znalazlem zeby zmniejszyc predkosc wiatraka na cpu badz mostku :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 poszukaj w hardware monitoring pierwsza opcja od gory, na samym starcie freezer wogole nie chodzil przez 5-10 minut a potem krecil sie tak leniwie, ze mozna bylo liczyc obroty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 oplaca sie zmieniac boxowy cooler na freezera 64 po to aby miec tylko cisze ? bo raczej oc nie bede robil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 dzik86 napisał(a): oplaca sie zmieniac boxowy cooler na freezera 64 po to aby miec tylko cisze ? bo raczej oc nie bede robil 1693428[/snapback] no to czemu ? napewno będzie znacznie ciszej ale pytam czemu o/c nie chcesz robić. Przecież to nic nie przeszkadza a masz znacznmie większą wydajnosć za darmo- nic sie nie zużywa, nie niszczy, nie spala itp więc czemu nie robić oc? uzasadnij albo po prostu bierz się za podkręcanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 hehe, moze sie troche skusze na lekkie oc, ale glownie to chodzi mi o cisze :) a jezeli chodzi o krecenie nowych a64 to dla mnie czarna magia- ale to juz nie ten temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 komp mnie wpienia ten ac64 z tym moim wiatrakiem na chipsecie dzialaja jak suszarka :mur: :mur: :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragon1987 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Zainstalowalem dzisiaj Arctic Cooling Freezer 7 dla mojego Pentium 4 3.0 Ghz. Niestety temperatura wacha sie pomiedzy 50 i 53C w idle :( Czy ktos ma jakies pomysly co moze byc nie tak? Uzylem pasty AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Jeśli to jest prescot to musisz sie przyzwyczaić do takich temp. a na boxie ile miałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragon1987 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Mialem sporo problemow z zainstalowaniem chlodzenia ale teraz wszystko wydaje sie byc ok. Na boxie mialem okolo 45C, teraz 43-45C. Mam nadzieje ze temperatura jeszcze spadnie do powiedzmy ponizej 40C. U mnie w komputerze najglosniej chodzi wlasnie chlodzenie chipsetu plyty glownej. Mam w obudowie 10 wiatraczkow a najglosniejszy jest wlasnie ten najmniejszy :) Edytowane 12 Października 2005 przez BlackDragon1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Te P4 Prescotty szczególnie 3,0 grzeją się jak patelnie... Na niższe tempy bym nie liczył... Po co Ci tyle wiatraków? Masz tak hardcorove OC, że tyle ich masz poprostu tak dla szpanu? :-P Te małe wiatrak iz reguły sa głośne... Wymień go i puść nowego ta na 7V i będzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Nowy Freezer. Jak na razie tylko na podstawkę LGA775, ale z pewnościa pojawi sie też wersja pod 754/939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...