Bobslej Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 większy radiator, 6 HP, wiatrak 92x92... to MUSI być lepsze od BT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 większy radiator, 6 HP, wiatrak 92x92... to MUSI być lepsze od BT! 1704681[/snapback] true, true :-P fajny co ? <peace> 6 Heat-pipe- podejrzewam, że o mniejszej średnicy, bo wg specyfikacji mogą przetransportować tyle ciepła co dwie stare 200W radiator dwa finy więcej (42 vs 40) ale powierzchnia oddawania ciepła mniejsza (4700 vs 5000cm^2) wentyl 92mm vs 80mm w starym obudową też się znacznie różnią głośność nieznacznie niższa (0,9 vs 1,0 sone F64, 1,2sone- F7) wtyk 4pin -a'la Intelowskie zasilanie- w starym F7 też było, choć w wersji F64 będzie 3 pin przewodność cieplna 0,17 vs 0,20*C/W (F64) i 0,19 (F7) ale co najważniejsze: cena ta sama <peace> wydajniejszy bedzie na pewno <peace> jak ktoś zobaczy w sklepach/ na allegro to pisać :-) BTW: a ja właśnie kupiłem drugiego Freezera64 którego będe zakładal na socket A :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 radiator trochę węższy, ale wyższy i szerszy no i wiatrak 44CFM :D :D :D jak się pojawi to spytam się w sklepie czy mozna za dopłata wymienić na Pro... może mi ochłodzi mi CPU (F64@1600rpm-36*C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) a już miałem siepać dolary na coś drogiego :) ze stajni Scythe & Thermalight a tu prosze kolejne dzieło Arctica.Bardzo się z tego powodu cieszę :) ale Scythe & Thermalight i Zalman chyba nie bedą zadowolone :) Bo nikt chyba nie zaprzeczy że Frezerek w cenie i wydajności nie miał konkurenta na rynku. Nie są to produkty estetyczne, ładne, które cieszą procesor i oko właśiciela ( mi się bardzo podoba ) ale za rozsądne pieniądze poprostu niszczą ( może za wielkie słowo użyłem a przynajmniej dorównują)swoich droższych kolegów :) Co do bódowy nowego dziecka Arcticka było do przewidzenia zwiększenie heatpipe i wentylka :) Natomiast ciekawy patent jest z tymi zakrzywionymi dolnymi listkami. Jeżeli bedzie na 939 to prawdopodobnie bedzie to następny mój wentylek :) Zresztą wszystko wyjdzie w praniu :lol: Pozdrawiam Edytowane 17 Października 2005 przez saper223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 @ majkel84 żebys się nie zawiódł na freezerze i socket A.mam to od jakiegos czasu,i jakoś super wydajne to nie jest..Dobrą opcja jest zamontowanie dodatkowego wentylatora 80, lub 92 mm, z drugiej strony.u mnie działa jako wwiew.Przy braku obudowy >wentylator dodatkowy 5 v, oryginalny 6.5 V ,system jest bezgłosny, i osiąga 90 % sprawnosci freezera na 12 V,ale na 12V raczej tego się słuchać nie da. BTW.najlepszym typem pod socket A,jest wersja LGA,gdyz bez wiekszych problemów ,dorabia się do niej stelarz. Co do nowego freezera,na socket A,powinien moim zdaniem działać nieco inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 @ majkel84 żebys się nie zawiódł na freezerze i socket A.mam to od jakiegos czasu,i jakoś super wydajne to nie jest..Dobrą opcja jest zamontowanie dodatkowego wentylatora 80, lub 92 mm, z drugiej strony.u mnie działa jako wwiew.Przy braku obudowy >wentylator dodatkowy 5 v, oryginalny 6.5 V ,system jest bezgłosny, i osiąga 90 % sprawnosci freezera na 12 V,ale na 12V raczej tego się słuchać nie da. BTW.najlepszym typem pod socket A,jest wersja LGA,gdyz bez wiekszych problemów ,dorabia się do niej stelarz. Co do nowego freezera,na socket A,powinien moim zdaniem działać nieco inaczej... 1705638[/snapback] no wiem- Freezer był konstruowany z myślą o procach z Heatspreaderem, więc raczej na S462 może mieć problemy. U mnie na S754 sprawdza się dobrze... ale jednego jestem pewien- na bank będzie lepsy niż mój obecny cooler na S. A - wyje jak niemiecki bombowiec a temp >50* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Nowy freezzer pod 64 ^^ Ma ktoś jego testy ?? bo musze kupiĆ jakieś prządne chłodzenie na proca i nie wiem czy strego freezzera czy nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Z_ Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 ten nowy wygląda nieźle, ciekawe jak wyszlifowali spód radiatora szkoda tylko że dmuchałby powietrze znad karty graficznej <_< to chyba pod nowe dfi (experta ,ati) zrobili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Też jakoś mi nie przypda do gustu zapięcie. Zdecydowanie wolę jak ciepełko zawiewane jest na tył budy, gdzie dalej czekają - u mnie - dwa coolery 80mm. Zresztą w moim przypadku zakłuci to też cyrkulację powietrza. Normalnie z przodu zasysam zimne, a tyłem wyrzucam ciepłe i w tym przypdaku "stary" Freezer pasował tu idealnie... a teraz ten PRO troszkę to wszystko popsuje. Mam mieszne uczucia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Też jakoś mi nie przypda do gustu zapięcie. Zdecydowanie wolę jak ciepełko zawiewane jest na tył budy, gdzie dalej czekają - u mnie - dwa coolery 80mm. Zresztą w moim przypadku zakłuci to też cyrkulację powietrza. Normalnie z przodu zasysam zimne, a tyłem wyrzucam ciepłe i w tym przypdaku "stary" Freezer pasował tu idealnie... a teraz ten PRO troszkę to wszystko popsuje. Mam mieszne uczucia... 1707287[/snapback] A mi właśnie na mojej K8NS-939 nowe zapięcie Freezera będzie odpowiadało ! Obecnie mam tak, że Freezer dmucha znad karty graficznej w stronę zasilacza, co nie jest optymalne, nowy Freezerek będzie dmuchać jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 A mi właśnie na mojej K8NS-939 nowe zapięcie Freezera będzie odpowiadało ! Obecnie mam tak, że Freezer dmucha znad karty graficznej w stronę zasilacza, co nie jest optymalne, nowy Freezerek będzie dmuchać jak trzeba. 1707524[/snapback] heh dla mnie też to zapiecie bedzie idealne :) Ale fajnie by było zobaczyć jakieś testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Szkoda tylko że fota to komputerowa ściema, a co do zapięcia to można sobie łatwo przecież zrobiĆ tunel żeby powietrze leciało na tył obudowy. Kawałek kartonu,klej,nożyczki,obie ręce i mózg chyba to posiadasz boxster :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Czy jakiś stary posiadacz zwykłego freezera ma już tego freezera pro..?? Bo chciałbym sie dowiedzieć jaka różnica temperatur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Szkoda tylko że fota to komputerowa ściema, a co do zapięcia to można sobie łatwo przecież zrobiĆ tunel żeby powietrze leciało na tył obudowy. Kawałek kartonu,klej,nożyczki,obie ręce i mózg chyba to posiadasz boxster :P 1708842[/snapback] Dla mnie komputer musi też wyglądać. Tunel owszem, ale jakiś bardziej wyrafinowany :razz:, jeśli Ciebie kręcą papierowe wycinanki to powodzenia... Lubię jak z założenia konstrukcja coolera jest na tyle przemyślana i uniwersalna, aby można go było ustawiać w dowolny sopsób - tutaj troszkę dali ciała. Edytowane 20 Października 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 No wiesz tyle że freezeer troche waży i musieli zrobiĆ pożądną zapinke, a po za tym to on chyba jest zaprojektowany pod btx'a , w tym standardzie jest już zrobione dfi nf4 lan party (wszystkie). Tu masz obudowe zrobioną pod btx Buda anteca ten standart ma powoli wypieraĆ ATx i jak widaC to robi. A co do estetyki to ja zamiast niej wole wydajność :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 P180 to wprawdzie najlepsza obudowa świata, ale życzą sobie za nią dobrze ponad dwa razy tyle co w Stanach... <_< chamstwo... mało komu będzie pasowało nowe ustawienie freezera. U mnie byłoby o tyle dobrze, że ssałby powietrze znad VGA i NB (NB47J), wymuszajac cyrkulacje wokol obu tych pasywnie chłodzonych elementów. Problem jednak w tym że wtedy powietrze używane do chłodzenia CPU byłoby cieplejsze, bo znad VGA i NB, co gorsza, nie byłoby wyrzucane w górę a nie w bok. I nie po to kupuję coś żeby zaraz musieć to modować... Chyba w końcu kiedyś szarpnę się na scythe ninja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ja potrzebuje chłodzenia na proca bo jak w opisie mam venica który dobrze sie kręci i na boxsie mam 2,7ghz więc chce zobaczyĆ czy coś więcej z niego wyciągne i sie zastanawiam nad nowym frezzerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 znalazłem pierwszy test !!!! ocencie sami http://www.hartware.de/review_515_8.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 No nieźle sie spisuje ten freezerXD Boshe jak oni katują te proce :o 2,5ghz na 1,65V >< przecież to pogwałcenie praw athlonow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 dla winchestera to przecież normalne ustawienie jak dla AC... owszem, wymaga co nieco "odwagi" ale ludzie miewają tak... widzialem nawet jak ktos mial Freezera na Winnie @ 26x0 MHz 1,7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 ja czekam na test Pro vs non-pro :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 cos testu pro vs. non pro nie widac :9 chyba kupie tego pro i bede beta testerem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 A teraz siedzisz na zwyklym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 zwykły miałem 2 dni :(, teraz mam boxa :0 i dylemat co kupić :P zwykłego znowu czy pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Ja odkręciłem orginalnego wyjca i zrobiłem tak: wentylek arctica z termistorem <---- radiator freezer <----- wentylek arctica z termistorem Zrobie fotke to podrzuce jak to w realu wygląda. I jest bezgłośnie, a temperaturki takie same. Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScR Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Czy jest mozliwosc zalozenia Freezera 64 tak aby dmuchal na tyl obudowy, a nie w gore? Sorki, juz doczytalem ze sie nie da. Edytowane 28 Października 2005 przez ScR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 to zalezy od mobo a nie od freezera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 @ brunneriusgreyna wszystko zalezy od tego czy obudowa jest otwarta czy zamknieta,bo przy otwartej lepiej sprawdza sie układ >< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macsob Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Sorrki, bo ja troche zielony w tym temacie, ale który Freezer jest lepszy pod DFI NF4?? Pro czy non-PRO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) wlasnie tez przylaczam sie do pytania... pod DFI Lanparty UT Ultra-D co jest najwydajniejsze? czyzby freezer 64 pro? bo wlasnie nie wiem... a nie jest wydajniesz jakis pentagram czy cus? CENA OK 150 ZL Edytowane 30 Października 2005 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...