Skocz do zawartości
Errorx

Wszystko O Arctic Freezer 4, 7, 64 I 64 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jak sie zdjemie IHSa to mozna łatwo rdzen skruszyć, a jak wyszlifuje się IHSa to jest pewien kompromis :>

Dokladnie mialem mysl aby zdemontowac Shima - ale przemyslalem i doszedlem do wniosku ze nie od parady INZYNIEROWIE z AMD zamontowali go -

W miare postepu dzisiejsze coolery sa coraz to WIEKSZE coraz CIEZSZE - tak wiec ryzyko uszkodzenia jest wieksze niz niegdys na starych AXP (swoja droga b.czesto sie zdarzaly)

Mysle ze takie rozwiazanie powinno byc Okey ;-) - okaze sie dopiero jutro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szlifowanie IHS :lol: no ciekawe :lol:

tak jak napisali - żeby osiągać dobrą wydajnosć HP muszą być ułożone poziomo

czyli pupa- u mnie na DFI byłyby pionowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szlifowanie IHS :lol: no ciekawe :lol:

tak jak napisali - żeby osiągać dobrą wydajnosć HP muszą być ułożone poziomo

czyli pupa- u mnie na DFI byłyby pionowo

u mnie tez ;/ wtedy przez konwekcje cieplo by szlo prawie tylko do tych HP na gorze, ehh

@Strongmen ładnie wyszlifowałeś, pierwszy raz widzę na oczy procesor w którym można się zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra freezer 64pro juz jest w domu, niedługo bede go zakładał, i zastanawiam sie jaką paste dać - mam do wyboru srebrny titan, biały spire, i ta co jest razem z freezerem(te szare cos nalepione na miejsce styku z cpu) co wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra freezer 64pro juz jest w domu, niedługo bede go zakładał, i zastanawiam sie jaką paste dać - mam do wyboru srebrny titan, biały spire, i ta co jest razem z freezerem(te szare cos nalepione na miejsce styku z cpu) co wybrać?

to coś z freezera ;)

titan ssie, co do spire'a nie wiem, ale też pewnie najlepsze nie jest, a tocoś to w końcu mx-1 w innej formie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

please FOTKI jestem głodny zdięć :) Proszę nowych właścicieli tego collerka o chwalenie się i pokazywanie fotek

Bardzo dziękuję :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

standardowo

Zalecam zaczac od (nie mniej!! bo zrobia sie dziury!)

800x2(na mokro) - 1000x3(sucho) - 2000x4(sucho) + pasta polerska x 5 = Glanc Lustro :D

przy takim szlifowaniu myślę że pasta termo będzie tylko pogarszać wymianę ciepła :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, mam założonego freezera, i w stress 40C ;| coś wysoka ta temperatura, (2200mhz @ 1.4v) wentyl zasysa powietrze z nad grafy :/ musze zrobic porządek w budzie z kablami moze cos sie poprawi ;/ a jak u was wyglądają temperatury? aha, temperatura powietrza w pokoju - 24.1C.

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, mam założonego freezera, i w stress 40C ;| coś wysoka ta temperatura, (2200mhz @ 1.4v) wentyl zasysa powietrze z nad grafy :/ musze zrobic porządek w budzie z kablami moze cos sie poprawi ;/ a jak u was wyglądają temperatury? aha, temperatura powietrza w pokoju - 24.1C.

nie masz czasem za słabo dokreconej zapinki? Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm własnie nie wiem, bo coolera nie montowałem ja(nie było mnie w domu) tylko zadzwoniłem do brata zeby założył...lookne jeszcze dzis co z tą zapinką, miejmy nadzieje ze to to, bo kupiłem cooler po to zeby miec niskie temp, a tu ledwo 6c mniej niz box ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorrki za [ot]

gdzie można dostać taki osprzet ?

- papier (800 ,1000 , 2000)

- pasta polerska

tylko kup papier wodny :D, paste to polecam AutoMaxa (zielona tubka).

Planuje tez zakup Fryzjera 64PRO, powinien byc przed przyszlym weekendem ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam freezera pro i na sempie 2600+ @ 2400 (1.4v) mam 30*C w stresie (w pokoju dosc cieplo, obudowa dobrze wentylowana zamknieta), polecam to cudo, na mostku mam 38*C wiec to dosc smiesznie wyglada w np everescie :), a jade na pascie nalozonej od poczatku,

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, mam tego freezera pro i mozna go rpzestawiac jak sie chce

mozna go obracac co 90*, ma zdejmowana zapinke, wiec ustawiasz go jak chcesz :)

to wszystko wyjaśnia :-P

choć wolałbym żeby HP były poziomo a wentyl dmuchał w tył budy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo, na GA-K8NS gdyby wial w tyl budy to wialby na mosfety (to chyba sa mosfety bo od strony zasilki jest pelno jakichs malenkich czesci). duzy spadek wydajnosci bedzie jak ustawie go, zeby wial do tylu? bo do gory moze mi sie nie zmiescic przez niebieskiego zalmana na karcie... lepiej zeby te HP byly ustawione w bok i dmuchal do tylu czy HP poziomo i dmucha na karte? to pierwsze chyba lepsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie troszke lamerkie pytanie. Bo chce kupic w tym tygodniu AC 64 Pro i pytanie brzmi: w ktora strone wieje powierze ? :P To nie jest zart. Chodzi mi o to czy wentyl ktory sie tam znajduje wieje na radiator czy odbiera powietrze z radiatora. Inaczej mowiac: Jesli wentyl jest skierowany w dol obudowy to powietrze leci do gory czy na dol ?? PILNE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi