°°° Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Właśnie spisywałam nazwy temp z everesta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Czy zapinka tego AC Freezera 64 PRO AM2 READY jest taka sama jak dla S939? Tzn kupiłem tego coolera i zapinka ma 3 dziurki (jak na s939) a jak wiadomo coolery na socket AM2 mają zapinkę z jednym "oczkiem". Czy szersza zapinka nie będzie przeszkadzać w montażu? (Bo rozumiem, że środkowe oczko zapinki łapie za jeden jedyny ząbek kosza AM2, socket 939 ma 3 takie ząbki)... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Czy zapinka tego AC Freezera 64 PRO AM2 READY jest taka sama jak dla S939? Tzn kupiłem tego coolera i zapinka ma 3 dziurki (jak na s939) a jak wiadomo coolery na socket AM2 mają zapinkę z jednym "oczkiem". Czy szersza zapinka nie będzie przeszkadzać w montażu? (Bo rozumiem, że środkowe oczko zapinki łapie za jeden jedyny ząbek kosza AM2, socket 939 ma 3 takie ząbki)... pozdr Nic w montażu nie przeszkadza spokojnie zakładaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 @kurczak 1) zmianiałeś pastę z tej preaplikowanej na jakąś inną? 2) czy to prawda że stopka tego coolera nie całkiem pokrywa czapkę procesora? 3) oczywiście montuje się go tak, aby wiał w kierunku tyłu obudowy? (a nie dołu, góry ani przodu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 @kurczak 1) zmianiałeś pastę z tej preaplikowanej na jakąś inną? 2) czy to prawda że stopka tego coolera nie całkiem pokrywa czapkę procesora? 3) oczywiście montuje się go tak, aby wiał w kierunku tyłu obudowy? (a nie dołu, góry ani przodu)? 2) Prawda, że nie pokrywa, ale bardzo mały obszar jest niepokryty. 3)Zalezy jak masz umieszczone gniazdo cpu, ale nawet jak się okaze, ze freezer wieje w dół/góre obudowy, to przekładasz zapinke i masz juz tył/przód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 3)Zalezy jak masz umieszczone gniazdo cpu, ale nawet jak się okaze, ze freezer wieje w dół/góre obudowy, to przekładasz zapinke i masz juz tył/przód.W zapince pod a64 jet to niemożliwe. Chyba, że ktoś ma dziury w płycie. A teraz moje pytanie, bo dzisiaj stałem się właścicielem tego "cichego" cuda i na początku mnie zatkało jakie to głośne na full, jako, że posiadam regulator z pentagrama (pozostałość) skręciłem na minimum i dopiero wtedy jego dogłos mnie satsfakcjonuje (a właściwie jego brak). Teraz powiedzcie mi czy takie temperatury są ok: Athlon 64 2800+ (stock) - 44*C idle , pasta jest akasy, chyba srebrna (wiem, że nie za szczęśliwa ale jedyna jaką miałem pod ręką może kiedyś palne CLP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) @kurczak 1) zmianiałeś pastę z tej preaplikowanej na jakąś inną? 2) czy to prawda że stopka tego coolera nie całkiem pokrywa czapkę procesora? 3) oczywiście montuje się go tak, aby wiał w kierunku tyłu obudowy? (a nie dołu, góry ani przodu)? Zmieniłem paste na Arctic silver 5 a na reszte grzesiu już odpowiedział.A co do 3 pytania to wydaje mi sie że grzesiowi chodziło o zmiane kierunku zapinki na arcticu a nie koszyku od socketu J.O.H.N Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 W zapince pod a64 jet to niemożliwe. Chyba, że ktoś ma dziury w płycie. A co do 3 pytania to wydaje mi sie że grzesiowi chodziło o zmiane kierunku zapinki na arcticu a nie koszyku od socketu J.O.H.N Dokładnie o to mi chodziło ;) Sam tak robiłem jak jeszcze miałem freezera, bez zadnych problemów da się przełozyć i wszystko pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dokładnie o to mi chodziło ;) Sam tak robiłem jak jeszcze miałem freezera, bez zadnych problemów da się przełozyć i wszystko pasuje. głupio się spytam, ale wolę się upewnić : arctic ceramiq do procka z podpisu będzie ok ? ile jej dać i jak dać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 głupio się spytam, ale wolę się upewnić : arctic ceramiq do procka z podpisu będzie ok ? ile jej dać i jak dać ? Będzie ok, ja stosowałem ją na mojego sempa. Są dwie szkoły nakładania pasty: jedni dają kropke wielkości ziarenka ryzu na srodek procka i zakładają chłodzenie, sądzac że cięzar chłodzenia rozsmaruje dobrze paste, a druga metoda (którą i ja stosuje) to taka, że dajesz troche pasty na srodek procka, zakładasz kawalek foli na palec i rozsmarowujesz paste po całym procku, tak zeby cały IHS (blaszka która odbiera ciepło, są na niej oznaczenia cpu) pokrył się pastą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 dzięki za opis :] jutro zabieram się za wymianę :) dziś to już odpadam, rano do pracy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dokładnie o to mi chodziło ;) Sam tak robiłem jak jeszcze miałem freezera, bez zadnych problemów da się przełozyć i wszystko pasuje.A mógłbyś napisać jak. Bo jakoś nie mogę wymyśleć, a pasowało by mi jak by wiał do góry a nie w bok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 A mógłbyś napisać jak. Bo jakoś nie mogę wymyśleć, a pasowało by mi jak by wiał do góry a nie w bok? Kilka stron wstecz jest dokładny opis z rysunkami (co prawda po ang), ja robiłem wg tamtego opisu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam, jak fabryczna pasta ma się do porządnych past z dodatkiem srebra? Robil ktos porownanie? Jest sens wogole bawic sie z tą pastą oryginalnie nałożoną? PS: Czym ją usunąc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam, jak fabryczna pasta ma się do porządnych past z dodatkiem srebra? Robil ktos porownanie? Jest sens wogole bawic sie z tą pastą oryginalnie nałożoną? PS: Czym ją usunąc? Pasta to Arctic MX-1, nie jest najgorsza, jak masz zwykły sylikon albo titana za 2zł to zostaw tą co jest normalnie. Usunąć mozesz ją patyczkiem do uszu nasączonym w zmywaczu do paznokci/spirytusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 nie zjedzcie mnei za to pytanie ;] Czy do freezera 64pro pasuja 120mm wiatraki ? jestem prawie pewien ze nie, ale wole sie upewnic. Czy Fander 92mm to najlepsza alternatywa dla tego standardowego wiatraczka ? ma ktos dokladna fotke jak wyglada taki fander na radiatorze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Nie pasują, jest przystosowany do wiatraka 92 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 nie zjedzcie mnei za to pytanie ;] Czy do freezera 64pro pasuja 120mm wiatraki ? jestem prawie pewien ze nie, ale wole sie upewnic. Czy Fander 92mm to najlepsza alternatywa dla tego standardowego wiatraczka ? ma ktos dokladna fotke jak wyglada taki fander na radiatorze ? Pasują nawet 140 mm :) Tylko, że trzeba je założyć np. na opaski zaciskowe. Ja mam tak zamontowanego Zawarda 120mm i jestem zadowolony. Chłodzi lepiej niż wentyle 92 mm i jest cichy. Polecam takie rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 a mozesz zrobic zdjecie z bliska, jak wyglada takie przymocowanie wentylatora ? ;] please :** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Dołączam się do prośby pr1nce'a ;) 120mm była by bardzo fajnym rozwiązaniem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARCHER Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam Czy ktoś mi może powiedzieć co jest co w wymiarach Freezera 107 x 96.5 x 126.5 mm? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ja też prosze o fotkę tego freezera z 120mm wentylkiem - może sam coś takiego sobie zrobię, dobre by było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a mozesz zrobic zdjecie z bliska, jak wyglada takie przymocowanie wentylatora ? ;] please :**Chwilowo nie mam cyfrówki, a z fona to wyjdzie qpa. Jak brachol wróci za parę dni wezmę cyfrę i cyknę fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Panowie szybkie pytanko: lepiej brać freezera 64 pro czy katane cu. Czy nie warto przepłacać za katane cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zależy... Katana na pewno jest lepsza od Freezera, ale ja wiem czy się opłana dopłacać do tych kilku *C... musisz sobie sam odpowiedzieć na to pytanie. Ja osobiście bym nie dopłacał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zależy... Katana na pewno jest lepsza od Freezera, ale ja wiem czy się opłana dopłacać do tych kilku *C... musisz sobie sam odpowiedzieć na to pytanie. Ja osobiście bym nie dopłacał.Właśnie dlatego pytam jaka, oczywiście orientacyjnie może być różnica w temperaturach między tymi coolerkami. Raptem tydzień siedze na boxowym coolerze i drań jest głośny jak cholera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Właśnie dlatego pytam jaka, oczywiście orientacyjnie może być różnica w temperaturach między tymi coolerkami. Raptem tydzień siedze na boxowym coolerze i drań jest głośny jak cholera.Kup i nam powiedz :wink: To jest loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Na wstepie nie gryzcie mnie za pytanie :D. Mianowice mobo mi padlo i postanowailem wyczyscic frezera wzielem sciagnelem ta paste co byla bo juz nie za ciekawei wygladala (taka krucha xD) kupuje se AS5. I po wyczysczeniu zobaczylem nie za ciekawy spod przylegajacy do proca, postanowailem wziac i wypolerowac/wyszlifowac (wlasciwe podkreslic) jakos mi to narazie idzie (zaczyna ise po bokach robic lusterko :]). Czy robil juz ktos to i czy warte to jest mojego zachodu w tym co robie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Czy zastosowanie takiej zapinki umozliwi mi usytkowanie tego coolera na socket A ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Znaczy się freezera? Bardzo wątpię. Nie wiem niby jak to możnaby tam wsadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...