wisnia666 Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Powiedzcie ludzie jak to jets z barieom 120 gb na ide. Czy jest to ograniczenie na 1 dysk czy na caly kontroler/kanal? Otoz kumpel kupil sobie baracude80gb i nie chodzi, ma jeszce 2 inne dyski barcude 40 gb i IBM15 gb czyli raze jest okolo 135gb. Moze jest to wina plyty bo troche stara jest (jakis procomp na ZX). Zeby mu 40 dziala czeba bylo bios upgredowac, czy hest mozliwe ze widzi 40 a nie zobaczy 80 gb? Co najciekawsze z podlonczono 80 nie startuje(wlancza sie ale windz niestrtuje) dysk jest sprawny bo sprwdzalismy w innym kompie (szkoda ze nie u mnie bo razem by bylo 160 gb :) i bym wiedzial jak to jest z tym ograniczeniem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Podłącz tylko 80 i sprawdź czy bios ją wykrywa (autodetect). Jak nie znajduje to szukaj nowszego biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Problem tyczy sie pojedynczego dysku. Brakuje po prostu przestrzeni adresowej w odpowiednich rejestrach konttrolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No to juz wiem! Podpielismy u mnie i chula!! 160 gb:) U kumpla wykrywa (pokazuje ze jest) jako st-costam pokazujo sie tabelki i koniec.. Nowszego biosa do jego plyty niz ten nie ma, ma najnowszy.. Czy przez zewnetrzny kontroler nie bedzie problemow(HightPoin itp)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...