Skocz do zawartości
s0lid

Ddr3 2.0ms Czy 1.6mc

Rekomendowane odpowiedzi

Szybka piłka z mojej strony i prosiłbym o szybką odpowiedz.

Kupić x800XL Club3d 2.0 czy czekac na x800XL Club3D 1.6 aż znajde? Chodzi o pamieci. Czy w ogole znajde jeszcze 1.6ns? I najważniejsze pytanie. O ile wiecej mi da te 1.6 ns? Dużo tych Mhz wiecej wycisne? Czy w sumie nie ma róznicy naprawde? Bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Kości 2ns mogą pracować na 500MHz a 1.6ns na 625MHz. Czyli teoretycznie będą ~125MHz szybsze.

1309135[/snapback]

a w praktyce to tak jak ludzie piszą- prawie to samo, ale równie dobrze może to być spowodowane niedoVoltowaniem pamięci albo coś innego- ja bym jednak brał 1,6ns :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest w praktyce?

1309191[/snapback]

nikt ci nie zagwarantuje takich wyników, najlepiej niech sie wypowiedzą użytkownicy tych kart :) moim zdaniem jednak wartoby poczekać na pamięci 1.6ns

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt ci nie zagwarantuje takich wyników, najlepiej niech sie wypowiedzą użytkownicy tych kart :) moim zdaniem jednak wartoby poczekać na pamięci 1.6ns

pozdro

1309650[/snapback]

miałem 2 szt X800 w łapkach (jedna PRO VIVO - druga PE) i obie z modami i pamięciami 1,6ns

PRO nie dawała rady >560MHz na pamięciach

PE doleciała do blisko 650 ...

na NV 2ns potrafią robić i 675+ :-P ale to inna bajka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi