Skocz do zawartości
Hunter166

Najlepsze Program Do Obrobki Fotografi I Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

no ja uznaje ino corela. moje wypociny mozna poogladac w topicu "grafika i tapety" czy jakos tak... robie to w c9, mam corela12, ale jakos cos nie moge sie przestawic:/ no i efektow jakos mniej:/ nie wiecie skad i jak mozna sciagnac jakies nowe efekciki pod corela?? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ma to byc profesionalna oborobka : Photoshop - na pewno nie bedzie ci zal tych 4 tysiakow :] Dobrze jest tez kupic sobie odpowiednia ksiazeczke i przysiasc zeby nie bylo sytuacji podobnej do tej z Officem gdzie wiekszosc ludzi pisze pod nim prosciutkie teksty do ktorych wystarczylby Wordpad..

Na wlasny uzytek lepiej moim zdaniem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Paint Shop Pro - jest po prostu tanszy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Picture Publisher (wersje 7-10). Można to samo, co w PS, a jest lżejszy, łatwiejszy i tańszy (7, 8 - darmowe).

1311257[/snapback]

Czy ma narzedzie odpowiadajace photoshopowemu Healing Brush Tool lub Patch Tool ?

Czy mozna tworzyć w nim zadania (actions) lub cos co temu odpowiada ?

Czy mozna wykonac wlasciwie dowolne operacje na dowolnej liczbie plikow ? (automatyzacja, np. pomniejszenie, wyostrzenie, poprawa kolorow na 100 zdjeciach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście używam do obróbki zdjęć z mojego Jenoptika kilku programów:

Podstawy:

1. iPhoto Plus

2. MGI PhotoSuite

oraz wielu, wielu drobnych programików freeware, np. do zmiany formatu czy jednego atrybutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Paint Shop Pro

-IrfanView

-PhotoMeister 2

..w pierwszym bawie sie fotkami - bardzo szybki i intuicyjny w stosunku do konkurencji a przy tym nie ustepuje mozliwosciami. w drugim ogladam wszystkie fotki i obrazki, a tym trzecim zrzucam z aparatu i wprowadzam pierwsze poprawki. PhotoMeister jakis czas temu dodawali do Entera w prawie pełnej wersji. prawie poniewaz kilka mniej waznych fcji jest zablokowanych (tworzenie wygaszacza, batcha czy bezposrednie wypalanie). dlugo szukalem takiego programu ktory pozwoli mi latwo i szybko katalogowac fotki przy zrzucie i bedzie przy tym ladnie zmienial ich nazwy. moj pstryk stale numeruje fotki na karcie od nowa wiec pojawial sie problem powtarzajacych sie nazw, a tu supcio: nazywam jak chce, datuje, numeruje i tworze sobie odrazu osobny folder a wszystko to zabiera mi kilka klikniec w Import Wizard. dodatkowo programik fantastycznie poprawia fotki przy uzyciu filtra xe847 - efekt jest piorunujacy, szczegolnie w przypadku slabo oswietlonych obiektow i fotek przy sztucznym swietle. oczywiscie poprawki typu rotacje, pomniejszanie itd. mozna wykonac automatycznie na dowolnie wyselekcjonowanej grupie fotek. naprawde polecam ten programik. btw. ktos pamieta moze czy PSP pojawial sie w jakiejs prasie w pelnej starszej odslonie? wiem ze w ktoryms starszym chipie byla wersja 4.15 ale zabawa zaczyna sie dopiero od wersji 5/6 :cry:

Edytowane przez dymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi