HugoZak Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) No właśnie mam taki problem jak w temacie. Wiem że bardzo dobre są te katody revolteca: >>> link <<< Jednak ja szukam tańszego rozwiązania. Znalazłem na allegro coś takiego: >>> link <<< Nie wiem czy to dobre rozwiązanie bo za taką cene to aż podejrzane że może tak świecić :? Proszę o rady dotyczące oświetlenia obudowy względem ceny do jakości (niezbyt drogie a dobre :)) Edytowane 4 Marca 2005 przez HugoZak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Za taka cene ? 2 diody po 0,50gr, przewod paliwowy za 0,50gr napelniasz np. zelem i masz siwecidelko :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Raczej wole kupić cos gotowego co zamontuje tylko w obudowie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Ta dioda wspaniale nadaje się do oświetlenia odudowy(rożne kolory). W moim przyszłym projekcie(Apache Mod) który za jakiś czas zaprezentuje montuje taką zamiast kontrolki dysków i wkładam do środka. Podczas pracy dysków będzie mrugać dając super efekt. Ale co bede się rozpisywał. Zobaczycie w swoim zcasie :) P.S. Diody (wszystkie te 180*) bardzo polecam. Za taką cene nie znajdziecie lepszego światła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Neonki kupe daja Szczegolnie te na allegro Ostatnio były po 18zł na allegro noname Kupiłem 3... Ale teraz wole sam, wszystko zrobic... Taniej I masz satysfakcje ze to yty sam to zrobiłes ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 neonki, diody, katody... to 3 rózne rzeczy.. nie wiem jak można lączyc ich nazwy w 1.. ja proponuje względnie tanie rozwiązanie - świeczka prawda.. podświetl komputer świeczkami :lol: w kauflandzie 4 szt za 1:64 w kolorze czerownym :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 1309768[/snapback]z twojej wypowiedzi wnoioskuje ze te diody z przodu obudowy chodza na 3,3V , czy mam racje ?? bo chce tez sobie dac dwie niebieskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Niewiem czy tam napweno jest takie napiecie(jutro bede mial voltomierz), ale te diody nie maja rezystorow zadnych wiec chyba tak. P.S. Człowieku, jak dasz dwie te 180* to przy kopiowaniu plików bedziesz miał dyskoteke w pokoju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...