Skocz do zawartości
HugoZak

Podwietlic Obudowe Ale Czym?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie mam taki problem jak w temacie.

Wiem że bardzo dobre są te katody revolteca: >>> link <<<

Jednak ja szukam tańszego rozwiązania. Znalazłem na allegro coś takiego: >>> link <<<

Nie wiem czy to dobre rozwiązanie bo za taką cene to aż podejrzane że może tak świecić :?

Proszę o rady dotyczące oświetlenia obudowy względem ceny do jakości (niezbyt drogie a dobre :))

Edytowane przez HugoZak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta dioda wspaniale nadaje się do oświetlenia odudowy(rożne kolory). W moim przyszłym projekcie(Apache Mod) który za jakiś czas zaprezentuje montuje taką zamiast kontrolki dysków i wkładam do środka. Podczas pracy dysków będzie mrugać dając super efekt. Ale co bede się rozpisywał. Zobaczycie w swoim zcasie :)

P.S. Diody (wszystkie te 180*) bardzo polecam. Za taką cene nie znajdziecie lepszego światła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neonki kupe daja

Szczegolnie te na allegro

Ostatnio były po 18zł na allegro noname

Kupiłem 3...

Ale teraz wole sam, wszystko zrobic...

Taniej

I masz satysfakcje ze to yty sam to zrobiłes ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neonki, diody, katody... to 3 rózne rzeczy.. nie wiem jak można lączyc ich nazwy w 1.. ja proponuje względnie tanie rozwiązanie - świeczka prawda.. podświetl komputer świeczkami :lol: w kauflandzie 4 szt za 1:64 w kolorze czerownym :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem czy tam napweno jest takie napiecie(jutro bede mial voltomierz), ale te diody nie maja rezystorow zadnych wiec chyba tak.

P.S. Człowieku, jak dasz dwie te 180* to przy kopiowaniu plików bedziesz miał dyskoteke w pokoju :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi