Skocz do zawartości
all15

6600gt 550/1150 Vs 6800 . Ktora Lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

To ja tyle szczęścia nie miałem 575/1210 to max na Leadteku Extreme z Zalmanem AlCu - co prawda na 1225 Marki chodzą ale w niektórych grach  jak najnowszy Splinter >1210  czarne kropeczki latają.

Potwierdzam karta jest bardzi dobra. Identyczny Extrene zegary 581/1258 na standardowym chłodzeniu :) Po dodaniu jescze po 5 Marki chodzą ale na HL2 na czarnych powierzchniach sporadychnie niebieskie przebarwienie wyskakują :) Przerobi się chłodzenie to i więcej może pójdzie. Poza tym Marki przeciętne 05 - 4010; 03 - 9060 bo A64 jeszcze nie kręcony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko dobrze i fajnie ale teraz pojawił się nowy gracz na rynku a mianowicie Radeon X800. 12 potokow i 6vs oraz 256 mb. I to wszystko za cene 1050 zl.

Teraz to jestem skołowany. Jak uwazacie. Z tej 3( 6600Gt ; 6800 ; X800 ) ktora karta jest najlepsza ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wnioskując po teście Chronicles of RiddickLINK gdzie w szranki stanęły:

GeForce 6600 GT

GeForce 6800

RADEON X700 PRO

RADEON X800 256MB

RADEON X800 XL

W skrócie 6600GT wypada trochę lepiej od X800 i trochę gorzej od 6800, wyprzedza znacznie X700Pro i zarazem mocno odstaje od X800XL.

Naturalnie w innych grach proporcje mogą być zgoła inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem:

6800 - ( nawet le ) jeżeli odblokujesz potoki - polecam

x800 - karta do [gluteus maximus], chyba ze da sie zrobić moda ( biosem albo hardmoda ) na 16 potoków wtedy trzeba brać

6600GT - taka sobie grafika... ale stosunkowo tania i wszystko wspaniale na niej chodzi :-)

Wybór w zasadzie powinieneś uzasadnić tym, ile kasy chcesz wydac na grafę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też się zastanawiałem czy kupić 6600gt czy dopłacić do 6800. Stwierdziłem, że warto dopłacic te pare złotych do 6800 i jestm happy, wszystko się elegancko odblokowało i do tego całkiem przyjemnie się karta kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

900zl to tak sobie za karte ktora ma gware w usa - czyli praktycznie jej nie ma - i na ktorej nie da sie odblokowac 4 potokow - poszukaj na allegro jakis asusow Le 16/6 juz za 950zl mozna sie dogadac z sprzedajacymi - wiem bo kupowalem dla kumpla- oczywiscie poza allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam dylemat. Chciałem kupić nową kartę graficzną. Znalazłem dwie oferty:

Galaxy Geforce 6600GT:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45853985

lub

Asus 6800LE modowalny na 16 potoków:

http://allegro.pl/show_item.php?item=46274817

obie oferty firmy z Warszawy, więc mi odpowiada, bo bywam często w Warszawie, a mieszkam pod Ciechanowem,

ewentualnie w ostateczności ta oferta:

http://allegro.pl/show_item.php?item=46352490

I teraz zastanawiam się, czy wziąć Geforce 6600GT za 749zł, raczej chyba bardziej skłaniałbym się do Galaxy, bo mój kolega go ma i poleca mi, poza tym wentylator chłodzi również pamięci, czy może Asusa.

Wg, tego co pisze sprzedawca, to ten Asus po odblokowaniu potoków wymiata tak, że każdy 6600GT odpada. To może być prawda, bo 16 potoków i 6 vertex shaderów oraz 256-bitowa magistrala do pamięci może dać dużo wyższą wydajność niż 8 potoków, 3 vertex shadery i 128-bitowa magistrala do pamięci, mimo niższego taktowania rdzenia i pamięci w modelu 6800LE. Co prawda kartę można nieźle wykręcić do wartości 415/925Mhz, ale 6600GT też można trochę podkręcić, mój kumpel wykręca swoje 6600GT do wartości 550/1090Mhz.

Cena co prawda nie jest super niska, bo 950zł w poównaniu do 749zł za 6600GT, ale mówimy o markowej karcie Asusa, która w Komputroniku kosztuje 1015zł

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15548, ale możlwość odblokowania dodatkowych potoków chyba jest warta tej ceny.

Co o tym sądzicie? Bo ja jednak skłaniam się do karty Asusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie boisz sie modowania i masz zylke hazardzisty do bierz tego 6800LE8p@16p. Daja gwarancje modowalnosci i masz 10 dni na testy wiec za wiele nie ryzykujesz poza tym ze dostaniesz naprawde szybka karte za niewielkie pieniadze. 6600GT bedzie daleko w tyle za ta karta(no moze nie tak daleko ale bedzie zauwazalnie w tyle :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi