k@mcio_pl Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Po dłużeszej przerwie znowu wracam do świata PC. Składam zestaw i w związku z tym mam pytanie dotyczące 22" NEC FE2111 Super Bright... czy jest ktoś kto widział ten monit w akcji ? Nie radźcie mi by pójść do sklepu i sprawdzić samemu ponieważ w Szczecinie tego CRT nie znajdę. Rozważałem zakup LCD 17" Eizo L568K Black. Za LCD przemawia rozmiar, mniejsza szkodliwość dla wzroku oraz względem GORSZYCH CRT brak problemów z geometrią obrazu. Niestety to wszystko. Jeśli czas reakcji plamki jest poniżej 25 ms to znowu odwzorowanie kolorów jest nienajlepsze i jeszcze ta cholerna natywna rozdzielczość :angry: Może któryś z userów pracuje w sklepie z kompami i widział ten monitor? PS. Gdyby 22" Mitsubishi Diamond Pro 2070SB był tańszy to w jego przypadku nie musiałbym pytać o opinię B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zpkmastiff Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Może któryś z userów pracuje w sklepie z kompami i widział ten monitor? 22" Diamondtron SB to najlepszy Diamondtron w historii. Niestety już nie produkowany, więc jak się do niego przymierzasz to się śpiesz. Nie wiem czy w całym kraju jest więcej niż 20 szt do kupienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 ...zpkmastiff dzięki bardzo. Z reguły wiem co zamawiać :wink: ale zawsze jest lepiej jak ktoś utwierdzi człowieka w przekonaniu. Już zarezerwowałem monitorek. PS. Co do ich dostępności to aż tak chyba dramatycznie nie jest. Dla pewności jednak zrobiłem rezerwację... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) a ja testuje HP 21" na FD Trinitronie w stanie idealnym, jak nie uzywany, poporstu jak wyjety z kartonu a rocznik 2002 ma 130kHz poziomego, obraz jak zyleta w 1600x1200 przy 100Hz, kolory to nie musze mowic jakie sa na trinitronie. Geometria tez bardzo dobra ale wiadomo to nie LCD. i tak sie zastanawiam bo chyba go sobie wezme, 800zl kurde chyba warto co ;), ja jakos jezeli chodzi o monitorki CRT to obstaje przy kineskopie trinitron FD inne mi jakos nie pasuja pzdr Edytowane 9 Marca 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 a ja testuje HP 21" na FD Trinitronie w stanie idealnym, jak nie uzywany, poporstu jak wyjety z kartonu a rocznik 2002 ma 130kHz poziomego, obraz jak zyleta w 1600x1200 przy 100Hz, kolory to nie musze mowic jakie sa na trinitronie. Geometria tez bardzo dobra ale wiadomo to nie LCD. i tak sie zastanawiam bo chyba go sobie wezme, 800zl kurde chyba warto co ;), ja jakos jezeli chodzi o monitorki CRT to obstaje przy kineskopie trinitron FD inne mi jakos nie pasuja pzdr 1318518[/snapback] a Diamondtrony ?? ile drutów mają szczelinówki 21-2" też 2 tak jak 19 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 a Diamondtrony ?? ile drutów mają szczelinówki 21-2" też 2 tak jak 19 ?? 1319002[/snapback] tak sa 2 druciki stabilizujace ale mi to nie przeszkadza 15min patrzenia i juz sie ich nie widzi - nic nie zrobisz taka technologia, diamondtron tez ma 2 sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...