Skocz do zawartości
Rycho

A Moze Jakaś Odmiana ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siedze tu na forum od pewnego czasu i juz mnie nudza te tematy ludzie po 100 razy daja temty : Jak podświetlic nude , jak zrobic okno , jak zrobic regulacje wiatraków itp... juz tak jak pisałem nudzi mnie to.... !:)

Wiec wpadłem na pomysł (niewiem czy dobry ) aby Pokazac w tym topicu modding ale najgorszy jaki widzieliscie.

(Chciałbym zebyscie dawali fotki + sowja opinie ). Niechodzi mi zeby wyśmiać ludzi ktorym sie nie udał mod , ale chodiz o to zeby pokazać błedy i (głupie) pomysły na moda.... POZDRAWIAM !:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

mi sie nie podobaja mody ktore maja duzo kolorów (podświetlanie) wiecej jak 3 to juz kicz chyba ze jest to jakoś uzasadnione. Narazie nie mam fotki ale moze cos znajde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie !!!

Nie dawajcie ciała !! Nie podobają Wam sie mody w stylu Halfa? Jak dla mnie są to absolutne wyżyny światowego modingu. A co powiecie na takie mody:

Matrix Rebirth :

Dołączona grafika

Matrix Regenarator:

Dołączona grafika

Silico Rising:

Dołączona grafika

Metropolis:

Dołączona grafika

Biohazard:

Dołączona grafika

Czy będący w fazie wykonania Mars City:

Dołączona grafika

PS:

Czy powstał w naszym pięknym kraju nad Wisłą mod mogący konkurować ze światową czołówką???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

chyba nie wiesz o co chodzi,

co do moddingu, to podobaja mi sie mody funkcjonalne i estetyczne. Nie musza byc super bajerowane (orac3 czy WMD), przedewszystkim maja spełniac swoja role czyli być nadal obudowami pceta. Dzieła sztuki to można sobie z gipsu zrobic albo namalować.

PS. to jest moje zdanie i plz nie odbiegajcie od tematu bo zamkna

ten ksztalt okna mnie dobija i juz lepszy jest normalny prostokat niz to, IMO oczywiscie

http://home.arcor.de/infogransier/pc%20mod...en%20zuerst.jpg

Edytowane przez wortigern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aztec - chodzi im o bude Thorna

mi tez ona nie przypadla do gustu ale grubo przesadzacie z ta ciagla krytyka

ilez mozna?

poza tym uwazam temat za nietrafiony bo pomimo faktu iz mod Thorna nie jest najlepszy ( ;] ) to na pewno nie zasluguje zeby byc wymieniany w temacie o najgorzej zmodowanych budach

temat nietrafiony bo kazdy moze wejsc na przyklad na metku i znalezc np takie cos:

http://metku.net/modgallery/detail.php?id=1786 (bleeeeeeeeeeee)

imho bezcelowe wrzucanie burakow do ktorych na pewno nie nalezy mod Thorna

zauwazylem ze niektorzy sie zapedzaja i lubia sie kogos doczepic choc tak na prawde nie ma o co

ps. ten mod ktory wrzucilem rzeczywiscie jest chyba najgorszym modem jaki widzialem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie wiesz o co chodzi,

Ależ absolutnie wiem o co biega.

co do moddingu, to podobaja mi sie mody funkcjonalne i estetyczne. Nie musza byc super bajerowane (orac3 czy WMD), przedewszystkim maja spełniac swoja role czyli być nadal obudowami pceta. Dzieła sztuki to można sobie z gipsu zrobic albo namalować.

Chyba nie możesz odmówic odmówić tym projektom estetyki !!! A co do funkcjonalności to raczej też nie ma się do czego przyczepić !!!  Projekty Gnoma (szczególnie Broń Masowego Rażenia) to nadal budy komputerowe ( no może a little inne niż te w sklepach), ale nadal budy. Możesz sobie taką postawić na biurku, czy obok niego i cieszyć oko czymś niesamowitym. 

PS. to jest moje zdanie i pl nie odbiegajcie od tematu bo zamkna

Tu się z Tobą zgodzę. Zamiast ugly case zapodałem linki do naprawdę boskich bud.

ten ksztalt okna mnie dobija i juz lepszy jest normalny prostokat niz to, IMO oczywiscie

1310620[/snapback]

PS:

Wortigern ! Też lubie ten serial !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładając ten topic nie chodziło mi o zbesztanie ludzi za ich mody , bardziej myślałem o tym zeby "kazdy" napisał jaki sie mu mod NIE PODOBA !!! i uzasadnił to ( pokazac jak ma sie fotke tego modu ) .

Pozdrawiam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podobają mi sie mody zrobione " na odwal się" lub wyolbrzymione tak jak ten HL2 lub biohazard, są przecież jakieś granice estetyki gdzie gust nie ma nic do rzeczy, i albo taka buda wyglądająca "jak jedna wileka kupa" spełnia rolę pastiżu = żartu autora albo jest poprostu wielką porażką i ukazaniem beztalencia autora

we wszystkim musi być równowaga, owszem - mod ma się podobać głównie autorowi, ale na miłość boską - nie możemy przecież wykonywać dzieł, na widok których wszyscy poprostu puszczą nam pawia na dywan, nie popadajmy ze skrajności w skrajność - mod Biohazard owszem - może się podobać autorowi, ale jeśli on chce to "coś" użytkować na codzień, to niech lepiej zejdzie ze stnaowiskiem do piwnicy, bo zapewne nikt nie chciałbym z własnej woli codziennie spoglądać na to paskudztwo

we wszystkim musi być RÓWNOWAGA...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie nie podoba coś takiego zwane ostatnio modem... co charakteryzuje się... przeszkolnym bokiem + swiatło + czarna farba*... to juz nie jest mod panowie.. to jest juz imho standard :lol: wystarczy wejsc do sklepu i zobaczyc na sprzedawane tam obudowy... co to za moding skoro sprzedają to w sklepach... to taj jakby sprzedawali seryjnie perzoty WRC prawda... ze swietlikami pod psodem jeszcze... i co 8 auto na polskich drogach tak by wyglądało... kicz...

* tu muszę nadmienic ze są oczywiscie wyjątki, ale są to obudowy dobrze zapomyślane od początku do końca.. a nie chłam taki jakis :twisted:

EDIT: sailence czy musisz pisac posty wtedy kiedy ja i odpowiadac minute przede mną juz 2 posta z rzędu? :lol: (to był zart ofkors.. pisz ile wlezie :) )

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O fuck , ta buda co pokazal nam Radek_BVB naprawde wyglada jak gów... . Ale wogule pierwszy raz widze takie budy co pokazujecie i wcześniej nie podobały mi sie budy z mode takim jak : okno kwadratowe i 4 katody kazda innego koloru + jakis wiatrak co świeci na inny kolor niz katody (DYSKOTEKA ) Zmieniłem zdanie ..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ale sie tak czepiacie obodow ze na czarno ze swaiatelka ze wentylki ze podswietlona ze okno ale chyba w modingu o to chodzi bo co innego wymyslicie co nie zostalo juz wymyslone chyba wlozyli kompa we wszystko w fotel w pluszowego misia, z klockow lego, z walizki, w monitor itp itd i wiele innych rzeczy o jakich bym nawet nie pomyslal a ja uwazam ze modingiem jest wszystko co czyni zwykla biaala obudowe czyms kolorowszym godnym uwagi i na co ktos wlozyl wiecej czy mniej pracy. sam robilem pierwszy mod wystawilem na tweka i zostalem zjechany ze cyrk ze choinka a uwazam ze jak ktos kupi obudowe z gotowym oknem z lampkami i super katodkami i powycinanymi wzorkami to co to za moding To powiem wam ze mam duzo wiecej szacunku to goscia ktory wzial gumowke wiertarke i pilnik papier i spraj i sam cos uczynil jak by to nie wygladalo :) a co do paskudnych obodow to wiele takich widzialem wystarczy wejsc na nie jedna strone niemiecka i wejsc do galerii :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wadomo ze dla wielu recznei wykonana praca jest bardziej cenna niz kupione w slepie (wim co o tym :twisted:) ale z biegiem czasu zebranym tu tłikersom zaczyna nudzic sie po prostu oglądanie co tydzien moda który nie wnosi nic nowego i wygląda jak kilkanascie poprzednich.. wydaje mi sie ze większosc tu łacznie ze mną czeka na coś wiekszego.. choćby na skale oraca , matrixa czy hl... i wcele nie uwazam ze potrzebni sa do tego sponsorzy.. jak wiadomo polak potrafi.. a i mieliśmy prawda swojego makgajwera (A. Słodowy - mimo ze go nie pamiętam ale podobnoś był :lol:). Tak więc zrobienie w naprawde oryginalnej obudowy jest tylko kwestią pomysłu oraz... umiejętności czysto makgajwerskich bym to nazwał.. w przeskakiwaniu trudności związanych z ograniczonymi zasobami dóbr materialnych :lol:...

miejmy nadzieje ze kiedyś skoncze moją bude i bedzie wyglądac tak jak ja ją widze .. prawda w moich myślach :D

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi