Skocz do zawartości
lgolebio

Stosunkowo Niski Upload :(((

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zainstalowałem sobie serwer na moim komputerze, który wraz z innymi trzema jest podłączony do routera. Mam wspólny ip więc musiałem przekierować port na swój komp i serwer chodzi jak należy. Jednak koledzy, którym utworzyłem konta skarżą się na bardzo niski dwonload tzn. pobierają z mojego serwera pliki z maxymalną prędkością 16~20 kb/s. To trochę mało jak na możliwości stałego łacza Dialogu (1mb/s). Wiem, że są ograniczenia w uploadzie ale czy aż tak drastyczne a jeżeli nie to gdzie należy zwiększyć ten limit. Ustawiałem na serwerze max upload ale najwyrazniej coś innego blokuje przesył. Co w takim wypadku należałoby zrobić i jakie zmiany wprowadzić. Czekam na przemyślane sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisales zadnej informacji na temat systemu, sprzetu itp; stad ten brak odpowiedzi.

1) Dowiedz sie konkretnych inforamcji na temat swojego polaczenia (musi byc gdzies na stronie providera)

2) Na jakim systemie stoi ten serwer?

3) Jaka jest jego specyfikacja sprzetowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dialnet DSL 1

maksymalna przepustowość łącza (w dół): 1 Mb/s

maksymalna przepustowość łącza (w górę): 256 kb/s

1 stały publiczny adres IP

Dialnet DSL 1 Biznes

maksymalna przepustowość łącza (w dół): 1 Mb/s

maksymalna przepustowość łącza (w górę): 1 Mb/s

4-adresowa podsieć publicznych adresów IP

wpis i utrzymanie jednej domeny oraz jej domeny odwrotnej na serwerach DNS i REVDNS należących do DIALOGU dla przydzielonej adresacji IP

Pewnie masz opcje DSL 1 256kb/s wychodzi 32kb/s uploadu.. tylko że jak ssasz mocno to kolega za mocno nie pociągnie od Ciebie.. Tak samo jak on ostro pobiera.. Ci www kiepsko chodza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz opcje DSL 1 256kb/s wychodzi 32kb/s uploadu.. tylko że jak ssasz mocno to kolega za mocno nie pociągnie od Ciebie.. Tak samo jak on ostro pobiera.. Ci www kiepsko chodza ;)

1311043[/snapback]

No tak to by się zgadzało, szkoda, że tak słabo. Mam sytem windows xp z service pakiem 2. Router to Asmax BR-804w. Pytałem się w dialogu i powiedzieli, że to normalne w tej usłudze , że na więcej raczej nie powinienem liczyć, chyba że wykupię specjalny pakiet...No ale wiadomo koszty. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi