|Falcon| Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Witam Kupilem wczoraj Tagana 380W U01, podlaczylem (poprzednio mialem Chiefa 360DF @ Sirtec) - wszystko smiga. No to ucieszony wchodze sobie do winampa, zeby puscic jakas muzyczke, a tu zonk. Dzwiek owszem jest, ale niezwykle cichy. Audigy jest podpiete do wzmacniacza zewnetrznego i kolumn - zeby uzyskac dosc glosny dzwiek, musze podjechac w volume control suwakami na full, a we wzmaku ustawic okolo 8/10 - poprzednio taki efekt glosnowsci byl juz na poziomie 2/10 i sterach sutawionych na jakies 70%. Kumpel mial podobnie - przy wzmaku nic nie bylo slychac prawie, dopiero podpiecie "kompowych" glosnikow dalo dobry efekt (ja sprawdzialem na sluchawkach, ale na nich praktycznie nic nie bylo slychac juz :( ) Na forum PcProjektu doszlismy do wniosku, ze cos na rzeczy moze byc z napieciami ujemnymi. Podobno niektore karty biora sobie napiecie z -5V. NIe mam miernika, wiec opieram sie na czujniku NF7 (wiadomo jak to z tym jest, ale na Chiefie pokazywal prawidlowe napiecia, wiec mozna zakladac, ze odczyty sa wmiare prawidlowe). Otoz tak, napiecia dodatnie, sa bardzo dobre : 3,3 = 3,34 12 = 11,98 5 = 5,03 natomiast ujemne.. -12V = 0,56V -5V = -5,1V No coz, nie wyglada to za dobrze... Teraz pytanie za 100 punktow - mial ktos podobny problem i czy widzicie jakies wyjscie z tej sytuacji :/ ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) po 1 : napiecia oczywiscie mierzone miernikiem??? po 2 : dla NF2 nie potrzebne jest napiecie -5V po 3 : wiesz ze jak bys mial te -12 takie jak napisales to by ci komp nie dzialal stabilnie o ile wogole by sie odpalił?? Edytowane 5 Marca 2005 przez FumFel_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Tak jak napisalem, napiecia sa z czujnika NF7, wiec trzeba je traktowac z lekkim dystansem. Zastanawiam sie poprostu co to moze byc - miernika narazie nie jestem w stanie zalatwic, wiec ciezko mi cos dokladniej powiedziec, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 A czy uziemiłeś zasiłkę kablem do tego przeznaczonym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Nie ... Zaraz to zrobie - jakos nie pomyslalem o tym ! update podpialem ten kabel uziemiajacy do sruby, ktora przytrzymuja bok obudowy z zewnatrz - nie dalo efektu Edytowane 5 Marca 2005 przez |Falcon| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 hmmm stac cie na taki srzęt a szkodujesz 20 zł na zwykły tani miernik?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Nigdy nie czulem potrzeby posiadania takowego :) A teraz weekend, wiec ciezko gdzies go kupic. Mozecie powiedziec, gdzie przykrecic ten kabel uziemiajacy ? Ja z elektryka nie mam totalnie nic wspulnego i naprawde nie bardzo wiem, gdzie bedzie odpowiednie miejsce dla niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Do obudowy, a najlepiej do śruby mocującej mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Przykrecilem do sruby od mobo i dalej kicha - niestety wydae mi sie, ze to jednak nie to. Macie jezcze jakies pomysly, czy poprostu musze sobie darowac tego tagana i wrocicc do mojego Chiefteca ?:( update Wyjalem wtyczke ATX12V (czyli nasza 24 pinowa) i po ogledzinach blizszych okazalo sie, ze pin odpowiedzialny za -12V wysunal sie - byl do polowy wysuniety. Wsunalem go i -12=-12,3 i karta daje czadu jak kiedys !!! :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: Edytowane 5 Marca 2005 przez |Falcon| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Problem się rozwiązał. Gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...