robtus Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Sprawa wygląda tak: w biosie jest włączone AGPx4, sterowniki (obecnie refer. nvidia 30.82) a PowerStrip i FreshDevices pokazują AGPx2. Karta ta to GF4 MX 440 :cry: , płyta ASUS TUV4x z chipem VIA, procek PIII 933. Generalnie chodzi całkiem nieźle, ale chciałbym jednak włączyć AGPx4. Próbowałem GTU i zadziałała opcja dopisująca w rejestrze polecenie uruchomienia AGP (dla chipsetu VIA) ale powoduje to z kolei wywalanie kompa podczas testu direct3d oraz w niektórych grach (Quek 2, Collin 2). Może ktoś wie czym obudzić to AGP bez dodatkowych konfliktów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 jak znam zycie to nie amsz ustawionego FSB na 100 lub 133 tylko jakies inne kombinacje u mnie wyswietla to samo lecz diody na karcie ( za to lubie winfasty) pokazuja ze karta chodzi w agp4x po odpaleniu fsb na 133 w windoziepokazuje 4x na np fsb 165 mam agp 2x ale to tylko takie obeznanie sterownikow tak mi sie wydaje poza tym wymusilem nvmaxem agp 4x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtus Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 grzybu - jakich użwasz sterów - referencyjnych nvidii czy firmowych ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 zainstalowalem sobie winfoxa a detki mam referencyjne 29.42 jak beda takie leadteak sie sie przezuce na leadtekowskie ciekawostka jak mialem stery omegi to mi wyswietlalo ze nie pracuje wogole w trybie agp bylo disabled !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtus Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Przed chwilą wypróbowałem nvmaxa - i kicha. Zaznaczyłem VIA AGPx4 - i owszem jest AGPx4 ale test direct3d zawiesza komputer (podobnie Collin 2). FPS ustawiony jest na 133,3/33. Co do sterów to leadtek wypuścił wersje 31.00 - niezła, choć teraz widzę, że nvidia 30.98 trochę lepiej chodzi z grami, a test direct3d śmiga aż miło. Co z tym AGP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Sprobuj Detkow 40.7x - u mnie dziala bez zarzutu na kazdej plycie! By the way - jakie znow diody w Winfascie :?: 8O Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 na spodniej czesci karty masz 3 amle diody sa obok tego zlacza pinowego jedna mowi ze ejst prad druga sygnalizuje blad karty (czerwona nigdy sie nie zapala tylko podczas odpalania kompa miga test) i ostatnia pomaranczowa agp 4x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 To moze Twoj MX tak ma, ja tam nigdy nic nie widzialem w moim Winfascie zeby migalo ;). Ide sie jej przyjrzec pod lupa :?. To sa takie tradycyjne diody? Takie okragle na dwoch nozkach? Czy te male, kwadratowe, plaskie? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 takie tycie ale jak masz odpalonego kompa to widac przynajmniej zielona do tej pory na wszystkich widzialem jakie w lapach mailem ale to sa produkty z najdalej 2 lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...