Skocz do zawartości
SzymonTER

Buty - ogolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze markowe butki kupiłem jakieś 8 lat temu :wink: Były to fantastyczne Nike AIR MAX :) Cieszyłem się nimi przez jakieś 2 sezony, potem poszła poduszka w jednym laczku i dalej systematycznie zaczęły się sypać...

Potem miałem kilka par Adików i Pumaczy..., jedne Pumy mam do dzisiaj i używam czasami na rower itd. ...

W ostatnim sezonie korzystałem z czarnych Reeboków typ basketball, mam je do dzisiaj. Co prawda pękła w nich cholewka i coś tam jeszcze się rozdarło, ale są to małe defekty, które nie przeszkadzają raczej w użytkowaniu.

2 tyg. temu kupiłem nowe Reeboki też do kosza, białe z niebieskimi wstawkami. Wyglądem po prostu powalały. Niestety po tygodniu użytkowania coś się zaczęło pruć, jakiś szew zaczął puszczać i oddałem je na gwarancji. Wczoraj dostałem zwrot gotówki i dziś kupiłem nowe butki, też pełne :) firmy New Balance.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dodam jeszcze tylko, że są to oficjalne buty Polskiej Reprezentacji BB na ten sezon :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A posiada ktos moze te Pumy Speed Cat (oryginalne)? Slyszalem rozne opinie na temat Pumy, a nie chcialbym wtopic 350 PLN w buty, ktore zaczna sie rozwalac po jednym sezonie :/

1544217[/snapback]

To jest wlasnie problem ja tez chce je kupic ale kusza mnie podroby z allegro za 140 zeta a sezon chyba w nich przechodze.350 to duzo za duzo za buty tego typu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wlasnie problem ja tez chce je kupic ale kusza mnie podroby z allegro za 140 zeta a sezon chyba w nich przechodze.350 to duzo za duzo za buty tego typu.

1544235[/snapback]

Raczej wytrzymaja.... Ale lepiej nie kupuj, bo qwa juz prawie mam dziure w podeszwie :blink: :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO zdecydowanie drugie. Te And1 wyglądają jak od ruskich z bazaru... (choć nie twierdzę, że nie są oryginalne ;-) )

Na poprzedniej stronie ktoś pytał o wytrzymałość butów PUMA. Mam od pięciu miesięcy model Nevis IT Selected.

Dołączona grafika

Buty są bardzo porządne i wytrzymałe, choć używam ich prawie do wszystkiego. Są butami wyjściowymi, szkolnymi, kapciami (jak zapomne zdjąć) butami do sportu, raz nawet kosiłem w nich trawę. Jedyne co się z nimi stało to: lekko wytarta podeszwa (ale w końcu czego można wymagać od halówek...) troszeczkę starta czerwona obwódka wokół białego paska (od gry w piłkę i mycia buta benzyną, gdy kapnęła na niego farba) Z butów jestem bardzo zadowolony i polecam je wszystkim. :]

Edytowane przez Sysak13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

ja zakupilem we Francji takie buciki; nie mialem jeszcze zadnego produktu Lotto i nie wiem jak wytrzymaja, ale zle nie powinno byc; a co butow sportowych na codzien to mam firm new balance i quiksilver (i nike halowki total 90 III, ale to szajs jakich malo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinny się trzymać, lotto mocne rzeczy robi...jedynie będziesz czyscić musiał często (ale to za cenę wyglądu - też białe lubię :) )

Ale z 90 to weź mnie nie strasz...właśnie się przymierzam żeby sobie do szkoły zakupić :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kuuuupuj, na poczatku myslalem, ze dostalem wadliwa pare; po miesiacu juz wyladowala z powrotem w sklepie, dostalem nowiutka pare; po kolejnym miesiacu znowu to samo; pozniej zapodam zdjecia co sie dzieje z tymi butami po grze w pilke (chodzic w nich normalnie zaczalem, po tym, jak sie zeszmacily)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz drugi sezon latam w Nike Air Trainer Flye (kolorek czerwony), takich jak na tej stronce:

http://store.extremesport.pl/product_info....products_id=209

Jestem w nich zakochany do teraz. Sa super wygodne, leciutkie, przewiewne... i bardzo sexi jak dla mnie :P

Jedynym minusem jest to ze dosyc szybko sie brudza, i ciezko je doprowadzic do czystosci. Nawet w pralce wyladowaly, zyja, ale nie sa idealnie czyste... ma ktos moze sposob na usuniecie zabrudzen z takich butkow?? Prosze o pomoc...

Najchetniej bym kupil jeszcze raz te butki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam...miałem na razie 1 parę ale buty niezniszczalne...

Flo - a na jakiej miałeś podeszwie ??...bo paru kumpli się strasznie skarżyło na tą bodajże TF (czarna )...ci od kauczukowej byli zadowoleni...

W sumie mógłbym chodzić w starych Adidas Pulsado ale mnie strasznie prawa pięta w nich obciera :|...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, teraz ja się dołącze. Buty oryginalne Adidas, Reebok , Nike i Jordan kupuje już od dawna. Z tych butów najlepsze są Jordan-y , najbardziej trwałe. Mój nowy nabytek Jordan Carmelo 1.5 Low :D

Reebok to dobra i trwała firma, ale chowają się do Jordan-ów. Nie polecam And1 , wg. mnie są brzydkie, oraz nietrwałe. Miałem jedne, ścierwo straszne.

Bardzo fajne są buty DADA, ale niestety nie miałem przyjemności testować ich.

Reebok I3 (Iversony) strasznie słabe, dłuższe katanie skutkuje tym, że but zaczyna się rozpadać.

Nie wiem jak wy,ale ja widze gołym okiem czy buty są oryginalne czy podrobione. Tak samo koszulki, bluzy itp. Nie wiem czy mam jakieś tajne;) oczy czy co , ale widze odrazu.

Buty kupuje zawsze w Usa (90% jest Made In China). Teraz ciężko spotkać buty Made in Usa, z wiadomych przyczyn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qpuj glany i jechane. moje sie trzymaja spox

1578705[/snapback]

<_<

dobra, to teraz ja icon_smile3.gif

przymierzam sie do tych butow : http://e-megasport.com/product_info.php/cP.../products_id/20

macie jakies doswiadczenia ? jakies opinie ?

Moje aktualne reeboki (które teraz zmieniam) wytrzymały prawie dokładnie rok - może to i niedużo ale chodziłem w nich cały czas, grałem w kosza na dworze (niemal codziennie) i chodziłem w nich całą zimę. Zepsucie polega na tym że starła mi się podezwa z przodu i przez to logicznie góra nie ma się czego trzymać więc mam dziurę o długości 1cm. Ale po takim użytkowaniu sądzę że nie zawiedziesz się na reebokach.

www.1but.pl

Cp myślicie o tym sklepi warto tam kupić buty. icon_neutral2.gif

Ten sklep to solidna firma?

Drogi troche...

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 250? hmm, zakup jakies adidasa - najlepszy buty do pilki noznej (testowalem chyba wszystkie mozliwe firmy), stare plastiki tez mam adidasa (rowniez biale jak lotto :) tyle, ze z dodatkiem niebieskiego F30+) i musze powiedziec, ze swietne buty, warto bylo wydac 3 stowki, bo naprawde znakomicie sie trzymaja i sa nieeezwykle wygodne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi