Skocz do zawartości
SzymonTER

Buty - ogolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie... robią jakieś niedo.... te buty :/ A te całe ferrari to już przegięcie.

Byłem wczoraj w Krynicy i kupiłem sobie czerwoną paste do butów :)

Teraz jak wypastowałem buty tą pastą to wyglądają jak nowe :)

Raz pastowałem bezbarwną to były takie przydkie "białe" ślady na zgięciach itd...

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnimi czasy zauważyłem całkowitą zmianę stylu butów, teraz robią jakieś takie pseudodamskie buty dla facetów, sorry, ale patrząc na takie buty: http://www.allegro.pl/item116978710_puma_f..._oryginaly.html ktos mi się źle kojarzy :)

No na początku mi się nie podobały, jak koledzy zaczęlli chodzic w takich butach. Dla mnie wtedy najlepsze były normalne adidaski. Ale teraz juz się przyzwyczailem i te pumki mi sie podobają. :) Edytowane przez chari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

No na początku mi się nie podobały, jak koledzy zaczęlli chodzic w takich butach. Dla mnie wtedy najlepsze były normalne adidaski. Ale teraz juz się przyzwyczailem i te pumki mi sie podobają. :)

Wolałem starego typu, zawsze kupowałem Pumy albo Reeboki i mi się podobały, teraz te buty wg mnie jedynie to "gay shoes" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee... myslalem ze zapodasz jakies duze bure reeboki, a tu jedne z najlepszych nike na rynku ;p

Sam smigam w dosyc podobnych NIKE AIR TRAINER FLYE, jednak nie najnowszy model tylko ten sprze dwoch lat. No ale zeby nie bylo za dobrze, sa w kolorze czerwonym ;p Sa przy tym idealnie wygodne, przwiewne i bardzo wytrzymale, choc zabrudzenia ciezko usunac.

Juz wiem co poyslicie, gej w czerwonych butkach, ale co tam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarne sa w porzadku - sasiad ma i wygladaja jak kazde inne meskie adidasy, a biale to jednak co innego ;] ogolnie biale adidasy to mi sie kojaza albo z taka wielka wiochą u facetow, albo z kobiecymi butami do tenisa.

a tak wogole to potrzebuje sobie kupic halowki do grania w pilke na wfie. do pilki nozej slyszalem, ze najlepsze buty robi adidas, a nike to tak delikatnie mowiac niekoniecznie. moze ktos juz przerabial ten temat i jakies pomocne wskazówki moglby udzielic? np. na co zwracac uwage, jakie buty omijac szerokim lukiem, albo jakims wybranym modelem sie zainteresowac? z gory dzieki :]

mi samemu wpadly w oko takie buciki: http://allegro.pl/item116755631_adidas_abs..._gold_44_r.html - nie ten rozmiar, ale narazie skupiam sie na samym modelu, o rozmiar bedzie sie martwil pozniej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dzej

ja posiadam takie http://www.yatego.com/q,nike,pace,vapor,ii,ic

i powiem tak....

Mnie strasznie obcieraja mam juz ktorys miesiac i za kazdym razem musze obkleiac palce plastrami bo poprostu mam strasznie poscierane. Nie wiem czego to wina czy mojej stopy czy moze o pol nr. za male sa ;/ Kilka osob z ktorymi gram w pilke tez posiada takie buty i zdania sa podzielone, jednak wiekszosc mowi ze sa ok i ich nie obcieraja. Jezeli chodzi o sama gre w nich to nie mam zadnych zastrzezen, moge nawet powiedziec ze sa to chyba najlepsze halowki pod tym wzgledem (z mojego doswiadczenia). Buty w ogole sie nie rozbijaja. Nie powinienem miec zastrzezen do tego ze podeszwa praktycznie cala mi sie starla bo gram duzo na betonie jednak, pumy luba adidasy wytrzymaly dluzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamilo23 - o na przykład ten...

często zdarza mi się tu zamawiać - sklep pewny, bardzo dobry kontakt z klientem (przed wysłaniem paczki zawsze dzwoni miła pani i o wszystko wypytuje...no i jeśli czegoś nie mają to mogą to skołować)...z wymianą towaru też nie ma żadnych kłopotów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

czarne sa w porzadku - sasiad ma i wygladaja jak kazde inne meskie adidasy, a biale to jednak co innego ;] ogolnie biale adidasy to mi sie kojaza albo z taka wielka wiochą u facetow, albo z kobiecymi butami do tenisa.

a tak wogole to potrzebuje sobie kupic halowki do grania w pilke na wfie. do pilki nozej slyszalem, ze najlepsze buty robi adidas, a nike to tak delikatnie mowiac niekoniecznie. moze ktos juz przerabial ten temat i jakies pomocne wskazówki moglby udzielic? np. na co zwracac uwage, jakie buty omijac szerokim lukiem, albo jakims wybranym modelem sie zainteresowac? z gory dzieki :]

mi samemu wpadly w oko takie buciki: http://allegro.pl/item116755631_adidas_abs..._gold_44_r.html - nie ten rozmiar, ale narazie skupiam sie na samym modelu, o rozmiar bedzie sie martwil pozniej ;]

ja tam lubię białe buty sportowe, czemu? bo pasują do większości ubrań, a nienawidzę ubierać się nie w kolor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiam nad zakupem butów na takiej podeszwie (Pulsado, albo nowe Absolado)

tylko bardziej interesuje mnie to - jak taka podeszwa spisuje się na asfalcie ?...(do października/listopada często gramy na takim podłożu w nogę)...wytrzyma ?...czy lepiej wziąć zwykłą sprawdzoną podeszwę ?...(multilanka ma znowu szyty przód)...

a jeszcze jedno...wie ktoś może czy w Polsce są do kupienia czerwono-srebrne Absolado ?...bo za Chiny znaleźć nie mogę a te białe to niezbyt mi się widzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xpektor oczywiscie do sklepu sie wybiore i obejrze buciki, ale chodzi mi o to, czy sie zabije w nich na sali gimnastycznej.

obecnie najbardziej widza mi sie te: http://allegro.pl/item117603735_adidas_pre...0_42_od_ss.html

drobne koreczki do codziennego chodzenia sa chyba lepsze niz plaska podeszwa, ale co bedzie jak bede w nich gral na sali gimnastycznej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może niegram dużo w noge na hali tyle co na wf-ie ale za to gram w piłkę ręczna. Treningi 3 razy w tygodniu na hali i używam tych butów http://www.yatego.com/sportschuhe/p,441987...fc265dd5f95e091

od 2 lat i zero śladów zniszczenia. A drugą taką sama pare mam tylko kolor inny i chodze w nich cały czas ostatnią zime też w nich przechodziłem i nic zero zniszczeń. Naprawde polecam te buciki nie do zajechania:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi!

Zastanawiam się które buty kupić:

Nike AIR Chikara czy Nike AIR Articulate 2 . Sam już nie wiem które ładniejsze i lepsze;)

Przy okazji czy te budy z linków nie są jakimis podrobkami? Bo w sklepie trzeba wiecej zaplacic za te buciki.

Chociaz po komentach goscia wnioskuje że są to oryginalny (tylko jedna osoba w neutralach narzeka)

Czy mi sie wydaje czy te buty występują w wersji z siatką i w wersji dziurkowanej skóry?

Edytowane przez Helm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke wyzej bylo o NIKE AIR ARTICULATE 2 i to wlasnie na te buciki by padl moj wybor.

Zreszta co to ma znaczyc ze nie wiesz ktore bardziej Ci sie podobaja? Ty bedziez w tych bucikach smigal, to Twoja noga bedzie w nich odpoczywac... Chyba nie kupujesz bucikow dla znajomych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helm nie kupuj na tej aukcji, ewidentne podróbki! Ja kupiłem wczoraj Nike Articulate u tego gościa http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1223515 na 100% oryginały

Nieprawda, palealex sprzedaje oryginalne buty. panpierog zresztą też.

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helm nie kupuj na tej aukcji, ewidentne podróbki! Ja kupiłem wczoraj Nike Articulate u tego gościa http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1223515 na 100% oryginały

A możesz mi powiedzieć po czym poznajesz że podróbki, bo wyglądaja identycznie jak moje za wyjątkiem koloru bo ja mam czarne, cena też jest normalna ok 20-30zł taniej niż w sklepie...

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi