Skocz do zawartości
SzymonTER

Buty - ogolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie mam malutki problem... kupilem sobie tak z 3miechy temu Adidaski Goodyear model ADIDAS ADI RACER LOW.

Wygladają tak:

http://www.manelsanchez.com/es/pic/230/1694.jpg

Jak dla mnie wypasik, ladny kolorek, wzor, niezbyt rzucajace sie w oczka, takie w sam raz. Do tego ta meszkowata skora, ktora niby spoko ale gdy wybrudzilem ją, nie wiem jak ja wyczyscic ! :(

Oczywiscie kupilem preparat w spreju polecany przez pania w obuwniczym + specialna szczotka, ale gdy popsikalem sobie tym butka (oczywiscie zapobiegawczo wewe strone buta) zrobilem wiecej szkod niz pozytku ;\

Macie jakis sprawdzony sposob na czyszcenie takich lub podobnych butkow? Wiecie moze czy w pralnaich tez czyszcza buty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo taka skore najpierw trzeba oczyscic z piachu, kurzu, itp. a dopiero potem wyczyscic jakims preparatem do skory. Rece tez tylko zmoczysz woda i wycierasz w recznik ? :D

PS. Mam nadzieje ze ta "specjalna" szczotka ma gumowa koncowke... bo powinna miec ;] a z drugiej strony taka z drobnych drucikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, czasem tylko wytre w recznik, przeciez na co komu woda ;)

Ta specjalna szczotka ma gumowe koncowki (]:->) jedne drobne drugie wieksze, bez drucikow ;p

Czyli procedura wyglada tak: biore sucha szmatke, przecieram butka z kurzu, psikam tym preparatem, szczotkuje (jakimi ruchami?), a gdy beda lsniace, a przypadkowo wybrudze rece uplukuje je woda i wycieram w recznik :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos pytal ostatnio o bezowe 'adidasy' nike, ja 3 miechy temu kupilem takie http://allegro.pl/item114954846_nike_air_z...zany_od_to.html

ale nie z allegro wiec nie wiem jakie tam wystawiaja. buty spisuja sie niezle, gwarancja na nie to 2 lata czyli calkiem calkiem sporo. moje kosztowaly troche wiecej niz na tej aukcji ale nie ufam za bardzo butom z allegro, moze jak bym kupowal 'od reki', a tak raz na 3 lata sobie pozwalam na troche fantazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z deka oczojebne. :P Szukałem innych i te akurat znalazłem. Dużo osób je licytuje. Może chcą się wyróżniać? :P Ale nawet fajne.

Edytowane przez chari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm gdybym bardziej lubil kolor zolty to moze bym na takowe sie skusil. Ladny, ciekawy i dosyc niepowtarzalny krój [kruj(?)].

Niektore buty musza sie rzucac w oczka, nie wszystkie przeciez musza byc cichutkie i grzeczne ;p

Jest moze czerwona lub czarna wersja tych bucikow?

eidt.

Sa i czerwone...

http://www.allegro.pl/item116978710_puma_f..._oryginaly.html

Zajebiste ;)

Edytowane przez xpektor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja se niedawno kupilem zamszowe (dokladniej to za swoje :P ) reeboki i musze powiedziec ze swietnie wygladaja :D ( oto one http://www.allegro.pl/item112837427_buty_r...tis_.html#photo - kupilem w sklepie :) )ale wlasnie powiedzcie mi jak je czyscic zeby jak najdluzej ten zamsz sie utrzymal a nie wycieral po kilku odnowach :) aha i chyba na zime one raczej nie beda co? :D ogolnie kupuje tylko reeboki i srednio wytrzymywaly mi 2 lata t eobecne to juz trzecie ;)

Edytowane przez balrogPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie tak jak myslałem sklep maxsportonline.com nie ma mojego rozmiaru butów Nike Articulate :D Znalazłem te buty na aukcji, po komentarzach sprzedajacy wydaje sie uczciwy ale chce sie jeszcze upewnić, tak wiec pytanie do ludzi znajacych sie na rzeczy czy to obuwie jest oryginalne KLIK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie tak jak myslałem sklep maxsportonline.com nie ma mojego rozmiaru butów Nike Articulate :D Znalazłem te buty na aukcji, po komentarzach sprzedajacy wydaje sie uczciwy ale chce sie jeszcze upewnić, tak wiec pytanie do ludzi znajacych sie na rzeczy czy to obuwie jest oryginalne KLIK ?

Myślę, że to orginały. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedne z ladniejszych bucikow na rynku, a czy orginalne sa, ciezko stwierdzic patrzac na zdjecia.

Kuzyn kupil identyczne i pod dosyc mocnym uzytkowaniu (nawet bardzo) przez ok 6 miesiecy, zaczely sie troszke rozpodac. Nie wiem czy trafil na felerny model czy co, ale 3 stowy w plecy jakby nie bylo...

ps.

...a ze .Kuba jest z bielska, to kuzyn kupil te buciki w sferze, w sportowym obok housa...

Edytowane przez xpektor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jednak wyglądają jak oryginały. Prawie wszystkie podrobine buty można po czyms poznać, nawet po najmniejszym szczególe. Tylko qrczę nie wiem czym się różnią Pumy Ferrari te za 150zł od tych za 250zl. Chodzi mi o różnice zewnętrzne (wizualne). :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi