Skocz do zawartości
SzymonTER

Buty - ogolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Wygodne i to jak !

Właśnie szukam takich najtańszych za 20 PLN, tylko nigdzie ich nie moge znalesc zupełnie, a podobają mi się.

A teraz takie czasy, że nawet do fajnych Jeansów, i "modnej, drogiej bluzy" trampki są wręcz pożądane !

Ktoś w Wawie gdzie można kupić? Nie Conversa - za 180 PLN - tylko takie No-Name'y na 20 złociszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

tak mi sie jeszcze przypomnialo i mnie naszlo na posta.

Buty markowe np. adidasy ktore ogladalem w polskich salonach z butami markowymi to porazka. Gluty kleju w okolicach przyklejenia jakiegos napisu mnie rozwalily. Ponadto zarowno moj kolega ktory kupuje buty w USA jak i moja rodzina i ja mamy takie samo zdanie. Buty markowe sprzedawane w PL to shit. Tak tak, i gadanie ze i tak jest wszystko z chin jest o dupe wytluc, metke "nike made in taiwan" to se ja moge nawet naszyc na swoich gatkach do spania .

Jakos w USA buty nike sa praktycznie niezniszczalne a kupione w PL niszcza sie nieporownwalnie szybciej (SPRAWDZILEM) Nie powiem zebym mial doswiadczenie bo nie lubie markowych butow ale przetestowalem, gadalem z kolegami i taka prawda. Prawdopodobnie buty w PL (oczywiscie pewnie nie wszystkie) sa produkowane w nielegalnych fabtykach w PL i nie smiejcie sie z tego bo tak sie dzieje ze spodniami Lee (jakosc niektorych partii jest wrecz skandaliczna - strasznie skoszone szwy i inny jeans) buty sa bardziej wymagajace ale nie niemozliwe do podrobienia.

I jak by jeszcze tego bylo malo to nie od dzis wiadomo ze producenci selekcjonuja towar w zaleznosci od kraju do ktorego ma trafic (juz widze jak ktos pisze ze jestesmy w UE - radze sie otrzasnac) Tak sie dzieje nagminnnie z elektronika. Panele LCD czy laptopy z mniejszymi bateriami/wyposazeniem sa tu dobrym przykladem. Chcesz kupic MARKOWE buty? Kp przez internet w USA albo niech rodzinka wysle. Ty tylko idz do sklepu w PL i sprawdz rozmiar...

Edytowane przez hooded man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż niestety taka prawda :(

moje nike dart II już po roku normalnego używania zaczeły sie rozklejać w jednym miejscu - piłke kopałem w nich może z 5-6 razy :lol: no i troche w siatke na hali, moim zdaniem buty za >200 zł powinny wytrzymywać przynajmniej te 2 lata ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyne prawdziwe, orginalne, kultowe nic ich nie pokona, zadna wariacja moro, lakierowanie, pacywki - nic. Tylko i wylacznie czarno-biale albo cale biale. TO sie nazywa klasyka.

Nie wiem, moze dlatego ze slucham grunge a moze dlatego ze zygam tymi szpanerami noszacymi te obudowane kandachary ktore przypominaja kozaki sofix, ja zawsze wywalam swoje trampki za 13zl bez krempacji pokazujac ze LEJE te wszystkie "markowe" buty, chociaz nie powiem bo jak ide na korty to zakladam wilsony. I oczywiscie nie chodze zawsze i wszedzie tylko i wylacznie w trampkach (zima :lol: ) lae generalnie kiedy tylko moge zakladam swoje trampki :lol:

I jestem zarabiscie zadowolony ze malo ludzi chodzi w takich butach zazwyczaj sa ta indywidualisci, rzadko sie zdarza zeby takie buty nosilo sie z przypadku jaki trendy-pozer zalozy buty za 13zl, wiec mam troche indywidualnosci :-)

Aha jak bylem we wloszech to widzialem takie buciki po 100€ w...... salonie pumy.... co dziwne identycznie toczka w toczke jak te z hali targowej bez zadnych nadrukow i metek fabrycznych pumy albo inego potentata obuwniczego.

A niech tam wkleje jeszcze wam cos ciekawego na temat tych kultowych bucikow :-)

ok spoko zajebiscie lux, ale po kiego chu.. jedziesz po osobach, ktore nie nosza ow wyczesanych ponadczasowych trampkow? czujesz sie lepszy z tego powodu? po prostu takie Ci sie podobaja i to wszystko, i to wcale nie znaczy, ze sa lepsze i ladniejsze, na prawde nic a nic to nie znaczy, wiec daj sobie spokoj i przestan jechac po butach innego stylu i osobach, ktore je nosza, ............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm odnośnie butów adidasa w Polsce... Z własnego doświadczenia i doświadczenia kolegów wiem, że tych butów nie powinno się kupować bo rozwalają się strasznie szybko, buty za 200-250zł potrafią się rozkleić po 3miesiącach, a po 6 miesiącach nadają się do wyrzucenia do kosza...

Co innego jest z butami nike... Mój brat w butach nike acg chodził przez 2 lata i jedyne co to się troche podeszwa przetarła... ja też mam nike acg, chodze rok i 1 miesiąć, podeszwa się przeciera na pięcie (ale ja każde buty tak psuje, krzywe nogi ;]), ale sądze, że jeszcze poużytkuje je do zimy, a nowe kupie sobie w lutym marcu, jak już śniegu nie będzie.

Niektóre modele butów halowych nike są bardzo nietrwałe, ale to poszczególne modele, np. totale czy vapory, ale jest też kilka modeli, które potrafią się trzymać i przez 1,5 roku (mojego kolegi buty np.)

Znowu halówki Adidasa są bardzo trwałe i moge je chyba każdemu polecic ;)

Edytowane przez mlodass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje Pumy maja już (ponad 2,5 roku je uzytkowalem) 3 lata i nic im nie jest, musiałem je zmienic tylko dlatego ze juz byly na mnie troszke ciasnawe. Aktualnie moją nogę pieszczą Nike Articulate II , i musze przyznac że butki pierwsza klasa :D

Edytowane przez .Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mi sie jeszcze przypomnialo i mnie naszlo na posta.

Buty markowe np. adidasy ktore ogladalem w polskich salonach z butami markowymi to porazka. Gluty kleju w okolicach przyklejenia jakiegos napisu mnie rozwalily. Ponadto zarowno moj kolega ktory kupuje buty w USA jak i moja rodzina i ja mamy takie samo zdanie. Buty markowe sprzedawane w PL to shit. Tak tak, i gadanie ze i tak jest wszystko z chin jest o dupe wytluc, metke "nike made in taiwan" to se ja moge nawet naszyc na swoich gatkach do spania .

Jakos w USA buty nike sa praktycznie niezniszczalne a kupione w PL niszcza sie nieporownwalnie szybciej (SPRAWDZILEM) Nie powiem zebym mial doswiadczenie bo nie lubie markowych butow ale przetestowalem, gadalem z kolegami i taka prawda. Prawdopodobnie buty w PL (oczywiscie pewnie nie wszystkie) sa produkowane w nielegalnych fabtykach w PL i nie smiejcie sie z tego bo tak sie dzieje ze spodniami Lee (jakosc niektorych partii jest wrecz skandaliczna - strasznie skoszone szwy i inny jeans) buty sa bardziej wymagajace ale nie niemozliwe do podrobienia.

I jak by jeszcze tego bylo malo to nie od dzis wiadomo ze producenci selekcjonuja towar w zaleznosci od kraju do ktorego ma trafic (juz widze jak ktos pisze ze jestesmy w UE - radze sie otrzasnac) Tak sie dzieje nagminnnie z elektronika. Panele LCD czy laptopy z mniejszymi bateriami/wyposazeniem sa tu dobrym przykladem. Chcesz kupic MARKOWE buty? Kp przez internet w USA albo niech rodzinka wysle. Ty tylko idz do sklepu w PL i sprawdz rozmiar...

Ja zawsze kupuje buty w Niemczech, bo rodzice mieszkają blisko outletów nike, adidasa i pumy. W sumie zawsze wymieniam buty po roku, chociaż wyglądają niemal jak nowe. Raz kupiłem w tym samym czasie buty nike, co kumpel adidasy w PL. Pojechaliśmy nad jezioro i rozkleiły mu się, a było to 3 miesiące od kupna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

no moja mamuska katuje swoje najki w USA juz 2.5 roku przy czym nawet pierze je w pralce hehe, buty wygladaly by jak nowe gdyby nie pomarszczona troche skora od wysokiej temp w pralce, rozklejanie? Jakie rozklejanie :-)

Przecierajace sie podeszwy u was to jakis lol jest chyba, co wy robicie ze wam sie podeszwy przecieraja :blink: Ja sie z takim czyms jeszcze nie spotkalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny kolega ma styl ;]

wszystkie mu to mowia ;]

a ja np mam we wszystkich butach (procz do kosza) przetartą podeszwe po zew stronie stopy. to jest wlasnie moj styl ;] znaczy krzywe nogi, kiedys plaskostopie mialem, chcialem sie tego pozbyc i stawialem stopy na zewnatrz i tak juz zostalo :P

Edytowane przez mlodass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to trochę odkopiemy temat może :)

ostatnio pisałem, że moje reeboki się mają dobrze - otóż info jest już nie aktualne :? zaczęła odklejać się podeszwa - jeden z butów podczas chodzenia nawet nieco "skrzypiał" :o

Oddałem je oczywiście na gware - zażądałem zwrotu gotówki - jak myślicie - jest jakaś szansa, że oddadzą cash czy będą mnie raczyć naprawami? może ktoś już miał podobne doświadczenia w reeboku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas jesieni i zimy nadchodzi - czas porzucic białe buty i wybrać cos cieplejszego.. ;]

Spodobała mi sie marka Timberland - ale brak funduszy nakazuje mi szukac czegos tanszego lecz w podobnym stylu..

Ostatnio widzialem takie obuwie w CroppTown - i jezeli nie znajde czegos w necie to tam kupie te buty.

Ale skoro jest PurePc to moge spytac o pomoc - otóz na Allegro jest ok 13tys aukcji meskich butów (tak, nie chce mi sie ich przegladac ;p ) - jak znalezc takie buty lub im podobne?

Rowniez inne serwisy aukcyjne (czy tanie sklepy interentowe) tez wchodza w gre.

Najbardziej interesuje mnie te z 1 obrazka.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 3 pary butkow... sa letko mowiac obleśne, szczegolnie te ostatnie. Jakie Twoje fundusze sa, bo nie wiem ile timberlandy kosztuja?

Kwestia gustu a jak wiesz o gustach sie nie dyskutuje..

Na Allegro koszt tych butów ok 300-350zł

Tak jak pisze - nie chodzi mi tu o Timberlandy a jedynie o taki wyglad czy kroj..

Np. NIKE AIR SOURCE

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą to słyszałem że timberland to naprawdę bardzo solidne i wygodne buty, pozostaje tylko kwestia wyglądu i ceny... Sam chciałem je niedawno kupić ale żadne mi sie nie podobaływięc ostatecznie kupiłem butki caterpillar, które sobie chwale.

Edytowane przez bart3d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hewi djuti ma sporo takich buciorów

http://www.allegro.pl/search.php?string=he...=&price_to=

I mój ulubiony Caterpillar też

http://www.allegro.pl/search.php?string=ca...erval=7&p=1

Edytowane przez Sarkazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze wiem, dlatego tylko wyrazam swoja opinie na ich temat, a nie mowie ze masz zrabany gust ;)

Te NIKE niczego sobie. Tak w ogole to od kiedy oni zimowe buty robia?

Niezle botki (;)):

http://www.allegro.pl/item131331605_nowe_z..._ocieplane.html

Przegladam walsnie allegro i dosyc ciezko znalezc cos ciekawego ;\ Tak sobie mysle ze te drugie butki z 1st twojego posta mechl!k, bylby chyba najlepssze. Ja tak czy siak przeszdlbym sie do jakiegos cenutrumhandlowego i pochodzil po tych wszystkich sklepach. Na nodze bucik wyglada calkiem inaczej ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku wrzesnia kupiłem nowe glany, WOJAS z serii break free, wszystko ładnie, wygodne (po rozchodzeniu), ogolnie bardzo mi sie podobały...tyle, ze jakos na początku pazdziernika na prawym bucie zaczął się odpruwac kawałek skóry w tylnej czesci buta. Dzis pojechałem oddać na gwarancje :| To co jest zaznaczone kolorem czerwonym, to miejsce odprucia. Aha, moje były całe czarne, to jest zdjęcie z jakiejś aukcji.

post-3788-1160854126_thumb.jpg

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi