Skocz do zawartości
SzymonTER

Buty - ogolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zakup tych trampek i butów - mogą być, czy są jakieś przeciwskazania :?

Converse Chuck Taylor M1966

http://www.butsklep.pl/allegro/CON19/44/a/2.jpg

Adidas Tuscany Goodyear

http://www.jdsports.co.uk/uploads/products.../2583_03692.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lecą włąśnie nowe answerki !!!!!!!!1

http://allegro.pl/item211898033_kickz_buty...1_5_eur_45.html

aktualnie, łaże w cwaniakach hehe do pracy, lecz gdy zrzuce swój strój to przesiadam sie na moje pumki speedcat-y...aktualnie 2 sezon, non stop łażenia, D-WADE biało-czerwone -> buty na hale, są bardzo dobre, 3maja kostke, wygodne, lekkie.... //basket//

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do mnie idą właśnie takie. Klasyczny oldschool.

Bardzo ładne. Właśnie tudzież podobne szukałem. Z obrazka czubków dokładnie nie widzę, ale czy to są tzw. "grzybki"? :>

Witam chciałem sie zapytac o firme converse, dobre to??

Converse to renomowana marka. :wink:

BTW

Zamówiłem trampeczki Cropp'a. Zobaczymy jak się sprawdzą (nie miałem jeszcze butów tej firmy)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne. Właśnie tudzież podobne szukałem. Z obrazka czubków dokładnie nie widzę, ale czy to są tzw. "grzybki"? :>

Shelltoes. Nie wiem czy po polsku mowi sie "grzybki" ale pewnie tak :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się właśnie Conversy Karve OX (czarne, teraz w sklepach tylko białe?) rozklejają, delikatnie na czubku i na zgięciach (chociaż w tych miejscach bardziej), jako pocieszenie sprawiłem sobie białe rzepy w cenie 67 złociszy (allego) :P Idealne na 2 miesiące.

Co do Conversów odeśle je im na gware i zobaczymy co dalej. Fajnie by było gdybym dostał nóweczki chociaż pewnie będzie tak, że odeślą z dopiskiem "źle chodziłeś bucu, spadaj na drzewo".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem trampeczki Cropp'a. Zobaczymy jak się sprawdzą (nie miałem jeszcze butów tej firmy)...

Ostatnio znajomy chciał zaoszczędzić i kupił slip-ony croppa, bo "no przecież wyglądają identycznie jak vansa". Strasznie niewygodne były i rozleciały się po miesiącu.

Gratuluję zakupu ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do MaSella to nigdy nie ogarniałem jak można chodzić w butach do kosza (to są do kosza? bo pewności nie mam...) normalnie... i Ty je nosisz na codzień i do wszystkiego? nieźle [;

Ta, do kosza. Wiadomo, że nie do wszystkiego je nosze ( garniak :lol: ), ale mieszkamy w kraju gdzie przez 4/5 roku chodzi się w długich spodniach, do których te buty pasują bdb :)

Ano normalnie. Nie do wszystkiego, ale można... Chociażby ze względu na to, że żadne inne buty nie są wygodniejsze.

u rajt

Czerwone buty mi nie leżą, generalnie wole czarne ale kwestia gustu. W butach do kosza chodziłem kilka sezonów, wygodne są - fakt, ale jak jest gorąco to z lekka masakra w takich butach chodzić(może np. białe się tak nie nagrzewają, ale w czarnych robi się gorąco)

Na poczatku z kolorem był lekki hardcore, ale jak zrobiły się nieco matowe to jest spox ;)

Gdyby nie to, że są na mnie za małe, to pewnie dalej bym w nich śmigał :)

Też miałem kiedyś skórzane reeboki i też z nich wyrosłem - były nie do zdarcia ;)

Moim zdaniem warto dołożyć te 100 czy nawet 200zł do butów, a nosić je przez 2-3 sezony, a nie dwa razy w roku kupować nowe. Zawsze jak kupowałem buty bez zbednego oszczędzania (oczywiscie bez przesady) to trafiałem na takie nie do zdarcia, zawsze z nich wyrastałem. Rodzice nauczyli sie x lat temu, ze nie oplaca sie kupowac 5 par butow po 50zł rocznie, jak mozna kupić oryginały za 200zł ktore wytrzymaja znacznie wiecej. Nie dosc ze oszczednosc, to jeszcze lans, bo 3 paski :lol: . Tą samą ideą kieruję sie w innych czesciach garderoby i wniosek jest podobny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell dodaj do tego jeszcze kwestie dbania o buty ;)

To jest podstawa. Jak się o coś nie dba, niezależnie jaka to część garderoby, to zazwyczaj wychodzi z tego jedna wielka kupa ;) . Noo, chyba, że mówimy o rzeczach typu przedwojenny hełm niemiecki :D - to na prawdę ciężko zniszczyć :D

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo, chyba, że mówimy o rzeczach typu przedwojenny hełm niemiecki :D - to na prawdę ciężko zniszczyć :D

:lol: :lol: :lol:

Ja czy dbam czy nie dbam o buty to i tak efekt mam ten sam więc chu chu chu z tym, że tak powiem :P Reszta garderoby na szczęście się trzyma :P

4/5 w długich spodniach? bez przesady ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko buty do kosza są stworzone do chodzenia/biegania po betonie/asfalcie (lub parkiecie - zalezy jakie ;) ) . Korki sa stworzone do latania po trawie. Założe sie, ze jakbys chodził w 99% po trawnikach, to korki byłyby 10x lepsze od najlepszych butów do chodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaxxL, różnica między korkami a butami do kosza jest dość znaczna :P Popieram zdanie MaSell'a są wygodne, ale do krótkich spodenek bym już ich nie założył ;) Swego czasu chodziłem w halówkach do nogi wszędzie (nawet w zimę), z tym, że co z tego że są wygodne, skoro lipnie to wygląda...

Też wcześniej MaSellowi nie wierzyłem ale się przekonałem ;P

Zaraz przyjdzie Zavader i nas ochrzani, że nie chodzi się w butach sportowych po ulicy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te superstary z allegro chłopaki, ja dałem z przesyłką 150 zł i ani grosza więcej. Żonka kupiła facetowi, ale na niego były za małe. Na mnie są w sam raz, a jeszcze trochę skóra się rozejdzie. Po jakości wykonania widać że nie podróbki. Poza tym jeszcze mam gwarancjęna nie, a u mnie za 150 zł to mógłbym sobie tylko jakieś badziewie kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można zamszówki wyprać pod letnią woda showerem? Pytam się bo nie chcę sobie zepsuć butów :-|

Do pralki nie zaryzykuje wrzucić. Do tej pory czyściłem je wilgotną szmatką lub gąbką.

Edytowane przez -talib-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi