Skocz do zawartości
SzymonTER

Buty - ogolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Parówkowy_Skrytożerca

buty sportowe nie służą do codziennego użytku, takie do biegania sa do biegania, halówki to halówki, rowerowe to rowerowe, a do kosza to do kosza :) ... nikt przy zdrowych zmysłach nie biega w sportowych butach światek piatek i niedziela po 10 godzin dziennie bo takie sie rozwala momentalnie a poza tym takiego kogoś w końcu grzyb zmaceruje :) ... od łazenia po mieście są zwykłe buty ... tak samo jest z włoskimi butaki eleganckimi - całkiem nie pasują do naszego klimatu z błotem i solą na ulicach - kupi sobie takie gość, łazi po mokrym sniegu i kałużach i sie dziwi, że po miesiącu zostaje z nich scierwo :) .. ludzie - sam mam różne buty, sportowe t oniektóre mam i 6 lat ale służą mi do tego d oczego sąprzeznaczone, idę pograć w kosza zakładam - wracam zdejmuję, idę pobiegać zakładam inne - wracam, wkładam w nie torebki przeciwwilgociowe i idą do szafki .... zdecydowanie sportowe buty nie nadajasiedo biegania po sniegu czy kałużach ... wyjatkiem sąbuty trekkingowe i typowo górsko-outdorowe ... ale to już inna historia !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam polecam buty od ADIO. Roznosiłem 3 pary i sa naprawde ekstra. Lazilem w adidasach, reebokach i nike ale w porownaniu do ADIO nie ma mocnych. Super wygodne i wytrzymale. Niekotrzy widze sie przyczepia ze to buty na deske ;p (nie wszystkie modele), ale co prawda to prawda niektorzy na ulicach komicznie wygladaja w jakis świecacych koszykarskich sciagnietych ze Starwars (czyt. NBA)

AragornPL napisał(a):

Ale chodzi o to że ma dokładnie takie jak z tamtego zdjęcia...

Stwierdziłem, że są żałosne...

Moim zdaniem sa to jedne z najbardziej kultowych butów.

Choc moga sie nie podobac bo sa odrobine za oldschoolowe ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Parówkowy_Skrytożerca
  Flo3 napisał(a):

lol, to jakie sa wedlug ciebie normalne buty? bo w takim razie skoro uzywac butow tylko do ich pierwotnego przeznaczenia jak mowisz (np. halowki na hale, z plaska podeszwa tylko na deske) to w jakich chodzic?

a co mnie obchodzi w czym kto chodzi? może sobie śmigać i na bosaka :) mnie moich 40 par butów starczy na każdą okazję, do każdego rodzaju zastosowania i do najróżniejszych ciuchów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie podzielam zdanie PoGa/o w sprawie butów ADIO

ostatnio chodze w takich:

Dołączona grafika

i jak na razie jestem z nich bardzo zadowolony, moge tez polecic buty DC chociaz ostatnio coraz gorzej z ich jakoscia

Edytowane przez Tomeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość krzysiekp89

Ja gram na hali w takich Nikach (tylko na jasnej podeszwie). Sa ogolnie dobre, wygodne i nie ma dzieki nim zadnego poslizgu :D

post-115811-1142460169_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku, gdy nie traktujesz ich jak typowo sportowych butów, to się trzymają całkiem nieźle. Zwykłe buty do chodzenie, o innych rzeczach trzeba zapomnieć, jeśli chcesz żeby wyglądały przyzwoicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie wypowiem bo akurat takie buty mam i chodze w nich juz 2 rok, trzymają sięzjaebiście żadnych pęknięc odlejen jedyne co to podeszwa już troche starta :razz: . Wygodne są skóre od czasu do czasu pastuje. Jak dla mnie to warte uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaxxL napisał(a):

mam dylemat nad tymi adasia http://www.allegro.pl/item114623835_adidas...rozm_44_45.html

i wlasnie tymi nike http://www.allegro.pl/item113725699__nowe_..._42_i_inne.html

nie wiem ktore wybrac? ktore polecacie

Co do nike to za taką cene to sobie odpuśc, ja mam bardzo podbny model ARTICULATE II za który dałem 280zł w sklepie, mój kolega w tym samym czasie kupił taki sam model (drobne różnice w detalach) za 180zł. Po pięciu miesiącech moje nadal wyglądają jak nowe, a jego już prawie całe się rozleciały... Te za 170zł to ewidentna podróbka, wystarczy spojrzeć na podeszwe zawinietą do góry w przedniej części, w orginałach podeszwa nie jest zawinięta tylko przyklejona od spodu to jest między innymi ten detal o którym wczesniej wspominałem...

http://www.allegro.pl/item114091437_nike_a...s_oryginal.html

http://www.allegro.pl/item112598331_air_ar...z_42_sklep.html

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Addidasy (GoodYear) z linku od : KaxxL

za 44zl :) ciekawe skad te podruby , Chiny pewnie

u mnie w sklepach sa w cenie od 25 do 40 funtow

z drugiej strony wiadomo ze wiekszosc Nike , Pum , Reebockow i Adidasow

produkuje sie w chinach , wystarczy tylko ze z jednej nocnej zmiany raz w tygodniu puszcza produkcje

na lewo ,znaczy sie na przemyt . to takie buty spoko moga koszcic 40-50 zl

bo sama produkacja w chinach to kosztuje pare dolcow za sztuke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czemu takie tanie buty nibyfirmowe sie szybko niszcza?

Ja pomykam w Nike Grand Ave low o takich i jak narazie to nic do nich nie mam (no pozatym ze sie wewnatrz troche wytarly) a mam je od marca.

Uzywam ich raczej zgodnie z przeznaczeniem bo wg. producenta sa ogolno treningowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbass napisał(a):

Obecnie mam czarne pumy ferrari.

Witam,

Mam zamiar je kupić ale wyłącznie na allegro tzn. te podróbki, w cenie do 199zł bo na orginalne mnie nie stać. Od kiedy je posiadasz i jak jestes z nich zadowolony, w upalne dni nie jest Tobie w nich za gorąco ?.

Edytowane przez Kolos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie orginaly musza byc z najlepszych materialow

Skoro w sklepie Nike World na oxford street mozna kupic buty za 29 i za 129 funtow

napewno jedne i drugie nei sa z tych samych tworzyw itp

widac roznie bywa z ta jakoscia

Ja mam orginalne Reeboki za 29.99 i po 2 miesiacach w prawym przetarla sie otulina piety

niby nie duza dziurka ale juz je spisalem na straty :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolos napisał(a):

Witam,

Mam zamiar je kupić ale wyłącznie na allegro tzn. te podróbki, w cenie do 199zł bo na orginalne mnie nie stać. Od kiedy je posiadasz i jak jestes z nich zadowolony, w upalne dni nie jest Tobie w nich za gorąco ?.

Mam je od maja, jak narazie wszystko ok. Nic sie nie odkleja itp. Lekko skora tylko sie tak zagięła czy jak to nazwac w miejsach gdzie stopa sie zgina (mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi ) nie widac tego. Noga w tych upałach sie jednak troche poci. Sa idealne do noszenia na troche nizsze temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też te Ferrari chce kupic ;)

A dokładnie te

http://allegro.pl/item114186984_puma_ferra...e_cat_r44_.html

Ale szukając tej aukcji aby tu wkleić, natknąłem się na taką

http://allegro.pl/item114939935_puma_ferrari_nr_43.html

I po prostu sie zakochałem, chyba takie wezme...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie musze kupić takie buciki:

http://www.allegro.pl/item114284388__reebo..._jay_z_43_.html

lub

http://www.allegro.pl/item113005717_sklep_...lka_gratis.html

Ale jakoś bardziej mi się te pierwsze podobają :P.

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi