Viki Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Moze ktoś z Was znawców mi pomoze :-P Kupiła sobie ostatnio Kompa z Procesorem Pentium 4 3.0 GhZ (Prescot), mam płytę Asusa P5GD1 i aż głowa mnie boli od hałasu. W drugim pokoju słychac jesli komp jest właczony. Chodzi jak odkurzacz :cry: Proszę poradzcie jaki wentylator kupic aby był dobry i zarazem zdecydowanie cichszy do tego intelowskiego, ktorego mam obecnie. A moze chociaz troche pomogą jakieś zmiany ustawien w biosie ? Viki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 taki napis na gorze pod bannerem z prawej strony "szukaj".. to tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss87 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 proponuję ten.... jest cichy, dzobrze chłodzi i jest tani.... jedyna wada to to że jest dość duży i nie wszędzie się mieści :P kumpel go ma i na takim procku jak Ty ma temperature 29' jak nic nie robi.... o stres nie pytałem. Pozdro!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Najważniejsze to zmienic wentyl z BOXowego --> mnie onteż doprowadził do obłedu :mur: Wybrałem rozwiązanie dość drogie, ale za to w 100% niesłyszalne (wszystko w podpisie) B) Możesz spróbować tego FreeZone'a z postu wyżej, choć ja nie podchodzę do niego optymistycznie (jestem "człowiekiem małej wiary :D ) --> z miom prescott'em nie poradził sobie Volcano 7+ :blink: Kolesie polecają Arctic'a - niedrogi i podobno wydajny. Ja jednak stawiam na TT Tower112 i ThermalRight XP-120 --> to pewniaki :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Ja wlasnie zamawialem czesci i do takiego samego procka wzialem Gigabyte CPU PCU22-SE Rocket. Początkowo myślałem o 120+Cu lecz nie zmieściłby się w obudowie którą chciałem;) Relacje zdam po otrzymaniu części i złożeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Ja wlasnie zamawialem czesci i do takiego samego procka wzialem 1310605[/snapback] jesli chodzi o cisze to ciche to nie jest ... :mur: :mur: :mur: aa kasa poszla .. i to nie malo .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Freezer 7 a nie pozalujesz 1600 obr i 45-48 st. na prescocie 3.0 robi wrazenie , a abit zawyza temperature ... Koszt to 89 zl srednio wiec taniutko a tu fotki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44105227 Cena tam jest troche za wysoka ale to tylko pogladowe zdjecia ... Mam freezera 4 ale to jest prawie to samo rozni sie tylko mocowaniem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 @Bueno Popieram w każdym względzie... Ja jestem oczarowny tym coolerkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nineinch Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 cos sciemniacie bo ja swojego nie slysze ma non stop do 3K obrotow raz mial 3,8 ale to bylo hot ! po wymianie pasty na procu i temp spadla i wiatrak wolniej chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 cos sciemniacie bo ja swojego nie slysze ma non stop do 3K obrotow raz mial 3,8 ale to bylo hot ! po wymianie pasty na procu i temp spadla i wiatrak wolniej chodzi 1311189[/snapback] To idz do laryngologa :) wentyl boxowy nawet na 2500 obr jest bardzo slyszalny. Moze masz wiecej wentyli w obudowie ktore zagluszaja boxa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 jesli chodzi o cisze to ciche to nie jest ... :mur: :mur: :mur: aa kasa poszla .. i to nie malo .. 1310789[/snapback] Okaze sie... kilka osob mi mowilo ze jest OK! Moze masz na mysli wersje VG -> regulacja panelem i rzeczywiscie w tym modelu hałas dochodzi do 37 dBA:( Ja zamowilem SE -> w niej podobno maksymalna glosnosc to 26 dBA -> przy przejsciowce schodzi do 23. Mam nadzieje, ze bodzie w miare cicho... a i podobno spoko chlodzi, oczywiscie nie ma takich wynikow co Freezer 7, czy Pentagram 120+Cu - lecz te odpadly ze wzgledu na gabaryty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Będe nieoryginalny ale powiem ze ja uzywam BOX - sprawdziłem kilka BOXów u mnie i znalazłem bardzo cichy.. Wiec jest to mozwlie - Intel ma te wentyle od róznych producentów - ja znalazlem taki ktory jest naprawde cichy - nie jest niesłyszalny to jasne ale nie odbiega głosniością od reszty sprzętu.Poprzednie Intele nowe zresztą były niesamowicie głosne - takie wycie prawie - mialy tez inne obroty (2800-do prawie 4000) ten ma 2400 a max dochodzi do 3000. P4 3GHz Prescot Temp idle=42-43 stopnie - stres=max 56.Płyta Abit nie nie "najzimniejsza" - wiec da się i na BOX tylko trzeba poszukać dobrego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 To co u mnie w podpisie - cisza jak makiem zasiał :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...