Skocz do zawartości
Alucard69

Agp X8 Na Epox 8rdae I Gf Fx 5600 Golden

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem plyty glownej EPOX 8RDAE i karty graficzenej GF FX 5600 Golden Limited 256 i mam taki problem; nie moge ich ustawic zeby wspolpracowaly na AGP x8 a nawet nie wiem jak to zrobic. W BIOSie mam AGP x8 Enabled, Fast Writes Enables, Sideband Adressing Enabled, karta graf. obsluguje te tryby ale jak odpale Powerstripe'a, Riva Tuner, Aida 32 itp. Wszedzie jest napisane ze mam AGP x4 i FW i SBA wylaczone. Jak to zmienic? (prosze o nie udzielanie odpowiedzi w stylu "a po co ci to i tak nic nie daje").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa pierwsza to kwestia tego czy dany model gf5600 obsluguje fw.

Moj kupmel mial kiedys podobny problem na plycie Abita .... do tej pory nie rozwiazal.

Ja proponuje sprawdzenie danych gdzies w necie.

Jesli okaze sie ze grafa wyrabia, pomocny moze byc upgrade biosu plyty badz grafiki.

Z tym agpx8 to czy w pstripie nie da sie przestawic tego trybu, z tego co pamietam, to wystarczylo odzanczyc opcje "tylko do odczytu".

Jesli jest szare pole i nie da sie wybrac x8 to moze byc klopot.

Proponuje przede wszystkim pozyczyc od kogos innei grafiki (przed tem sprawdzic czy u kogos dzialaja te funkcjie),

wtedy sie okaze czy to problem z plyta czy z grafa.

W tym samym czasie mozna sprawdzic czy twoja grafika na innej plycie bedzie poprawnie chodzic.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi