Alucard69 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Jestem posiadaczem plyty glownej EPOX 8RDAE i karty graficzenej GF FX 5600 Golden Limited 256 i mam taki problem; nie moge ich ustawic zeby wspolpracowaly na AGP x8 a nawet nie wiem jak to zrobic. W BIOSie mam AGP x8 Enabled, Fast Writes Enables, Sideband Adressing Enabled, karta graf. obsluguje te tryby ale jak odpale Powerstripe'a, Riva Tuner, Aida 32 itp. Wszedzie jest napisane ze mam AGP x4 i FW i SBA wylaczone. Jak to zmienic? (prosze o nie udzielanie odpowiedzi w stylu "a po co ci to i tak nic nie daje"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravense Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Sprawa pierwsza to kwestia tego czy dany model gf5600 obsluguje fw. Moj kupmel mial kiedys podobny problem na plycie Abita .... do tej pory nie rozwiazal. Ja proponuje sprawdzenie danych gdzies w necie. Jesli okaze sie ze grafa wyrabia, pomocny moze byc upgrade biosu plyty badz grafiki. Z tym agpx8 to czy w pstripie nie da sie przestawic tego trybu, z tego co pamietam, to wystarczylo odzanczyc opcje "tylko do odczytu". Jesli jest szare pole i nie da sie wybrac x8 to moze byc klopot. Proponuje przede wszystkim pozyczyc od kogos innei grafiki (przed tem sprawdzic czy u kogos dzialaja te funkcjie), wtedy sie okaze czy to problem z plyta czy z grafa. W tym samym czasie mozna sprawdzic czy twoja grafika na innej plycie bedzie poprawnie chodzic. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...