Spider@[PL] Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Witam Mam pytanie co lepiej kupic ?? TWINMOS Dual Channel 2x256 za 198pln <_< czy dac 20-40 zl wiecej i miec 512 w jednej kosci np. Kingston??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravense Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Z tego co widze twoja plyta jest na chipie Intel 875P, tak wiec obsluguje duala... Chyba ze skladasz nowego kompa. Do nowego proponuje 2x256, bo jesli sadzisz ze w jednej kosci bedzie szybciej dzialac (niektorzy tak uwazaja), to jestes w podwojnym bledzie. 1) Nie ma nigdzie takiej zasady. 2) W trybie dual kosci dzialaja troche szybciej, bo po to zostal stworzony :) Do tego co masz (jesli faktycznie masz juz 512MB kingstona i chcesz dokupic drugie tyle, to zwroc uwage na fakt ze dual channel dziala czasami tylko z tym samym producentem i z taka sama wielkoscia pamieci (bezwzglednie), nie mowiac juz ze niektorzy producenci plyt proponuja nawet ta sama serie kosci. Jesli wiec do tych 512 dolozysz 2x256 to ten tryb masz zglowy, to raczej nie wykonalne. Moze sprecyzuj bardziej do czego ta kosci maja byc, jesli moja odp nie jest satysfakcjionujaca. Pozdo! Edytowane 5 Marca 2005 przez ravense Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider@[PL] Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Z tego co widze twoja plyta jest na chipie Intel 875P, tak wiec obsluguje duala... Chyba ze skladasz nowego kompa. Do nowego proponuje 2x256, bo jesli sadzisz ze w jednej kosci bedzie szybciej dzialac (niektorzy tak uwazaja), to jestes w podwojnym bledzie. 1) Nie ma nigdzie takiej zasady. 2) W trybie dual kosci dzialaja troche szybciej, bo po to zostal stworzony :) Do tego co masz (jesli faktycznie masz juz 512MB kingstona i chcesz dokupic drugie tyle, to zwroc uwage na fakt ze dual channel dziala czasami tylko z tym samym producentem i z taka sama wielkoscia pamieci (bezwzglednie), nie mowiac juz ze niektorzy producenci plyt proponuja nawet ta sama serie kosci. Jesli wiec do tych 512 dolozysz 2x256 to ten tryb masz zglowy, to raczej nie wykonalne. Moze sprecyzuj bardziej do czego ta kosci maja byc, jesli moja odp nie jest satysfakcjionujaca. Pozdo! 1310865[/snapback] kosci nie beda dla mnie ja mam 1x512 a dla kolegi ktory wlasnie sklada sobie kompa na plycie MSI Neo2-V - i865PE i teraz sie zastanawia czy oplaca sie dac wiecej za jedna kosc 512 czy nie ale jak mowisz ze w dualu bedzie szybciej to chyba kupi 2x256 Twinmosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 W dualu zwykle jest wyższa wydajność, a jeśli szukasz jednej kośći radze się zainteresować KingMaxami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 2x256 i 1x512 dual moze dzialac jak najbardziej prawidlowo - sam mialem tak chociazby na nf7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...