bydlee Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 to co kto jednak jest krolem blokow?? bo juz sie zgubilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Już pisałem... ale napiszę jeszcze raz specjalnie dla ciebie ;) Strom G5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bydlee Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) no w sumie...ale on jest caly ze srebra a to sie nie liczy:>, a pozatym jak widze po fotach niema na a63 zapinki....jakby byl z miedzi to bym se nawet kupil, sprowadzil Edytowane 6 Marca 2005 przez bydlee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Storm G5 Storm G4 (gorszy o ok. 0.5-1C Cascade (zaleznie od flowrate - przy małym tak jak Strom G4 a w miarę zwiększania staje się coraz gorszy od G4) długo długo nic.... X3M mniej więcej może dać sobiep o pysku z RBX (wcale to takie cudo nie jest) i z Urielem (stare ale jare) 1312949[/snapback] a umiesz czytać?? było stronę wcześniej.... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bydlee Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 piszesz 2 razy.....wiem ze ten g5 jest kot ale skad go dostac i w wersji miedzianej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 :google: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bydlee Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 :google: 1313599[/snapback] a myslisz ze nie szukalem wyskakuja jakies bazgroly albo testy zabojadow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 piszesz 2 razy.....wiem ze ten g5 jest kot ale skad go dostac i w wersji miedzianej?? BYŁO Za takie skrajne lenistwo powinien być extra tydzień bez postów na naukę obsługi szukajki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 To prawda... jak by to się zdarzyło na overclockers.pl dostałby ostrzeżenie za skrajne lenistwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Kyniek wydajesz mi sie ciut smieszny. traktujesz wydajnosc swojego bloczku jako sprawe conajmniej honorowa. ja szczerze mowiac wcale bym sie nie zdziwil, gdyby okazalo sie, ze twoj bloczek jest gorszy od x3m i power-x. w koncu konstrukcyjnie twoj bloczek nie powala. jestem tylko pelen podziwu, ze zrobiles te piny na 60 letniej rumunskiej frzerce z 0.5mm luzu :) a co do konfrontacji Prisona Pro i Ultra to ja nie wiem, czego Ty sie spodziewale. dla mnie calkiem oczywiste bylo, ze zwiekszenie ilosci pinow nie da wzrostu wydajnosci o 3-4*C. tym pardziej, ze juz wersja PRO miala ich pokazno ilosc. nie rozumie, tez twojego podejscia co do Uriel'a. traktujesz ten bloczek jak jakis "wzor" wydajnosci.orintuje sie, ze test na dzieki.net nie wydaje sie byc obiektywny, w swietle tego co przedstawily zagraniczne serwisy (mam na mysli porownania x3m i rbx). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 zapodaj link do tego testu - coś słyszałem o nim ale chyba wtedy nie przeczytałem bo serwer padł.... No Uriel przez pewien czas był uważany za 2 konstrukcję na świecie... Uriela dośc dobrze poznałem i miałem okazję skonfrontować go z Nukem (rozczarował mnie Nuke bo spodziewałem się równorzędnej walki) i Crystalem. Może niedługo sprawię sobie nowy "wyznacznik" wydajności" ;) i napewno nie będzie to ani PowerX ani X3M ;) i mam szczerą nadzieję że ten nowy "wyznacznik" okaże się mocniejszy od Prisona Ultra ;) RBX wcale taki boski nie jest.... raczej wiązałbym nadzieję z nowym swiftech'iem - MCW6000 (chyba coś takiego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 prosze Może niedługo sprawię sobie nowy "wyznacznik" wydajności" i napewno nie będzie to ani PowerX ani X3M i mam szczerą nadzieję że ten nowy "wyznacznik" okaże się mocniejszy od Prisona Ultra poki co to nie wiadomo czy Prisona Ultra jest wydjaniejszy od PowerX I X3M z powoddow oczywistych. a moglbys zdradzic rabka tajemnicy coz to ma byc za "cudo", ktore pobije tego "potwora wydajnosci" - Prisona Ultra ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Narazie nie mogę ;) bo może się okazać że nie uda mi się go dostać :cry: i dopiero za może miesiąc... ale ten blok zjada na śniadanie RBX'a a nie mówię już o X3M i PowerX'ie ;) jak wszystko się uda to powiem i się pochwalę... pokażę jak Prison Ultra od niego dostaje w pupę ;) (I hope) to będzie dla mnie koleiny bodziec by spróbować unowocześnić rodzinkę Prisonów... może coś nowego... ale jak napisał fireblade.... można już się dopratrzyć zmierzchu frezowanych bloków... nowe technologie dopiero raczkują ale to do nich należy przyszłość..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A to ciekawy ten test.... u mnie Nukleon wypadał sporo gorzej od Uriela :/ wątpie by to była sprawa przekłamań czujników... po za "nieoczekiwaną" porażką Nuke'a wszystko wydawało się być w porządku... Może kiedyś zmontuje sobie grzałę ;) wtedy nie będzie mowy o jakich kolwiek przekłamaniach.... po za tym niby Frost lepiej od Uriela wypadł... nie bardzo w to mi sie chce wierzyć.... chocby dlatego że po tym jak Fredie Chopin zamontował Prisona non Pro spadła mu temperatura a wcześniej miałFrosta właśnie... nigdy nie uwierzę że Prison jest lepszy od Uriela - powołując sie na ten test i doświadczenia Frediego można takie wnioski wysnuć.... wersja non pro najwyżej może się równać z Urielem.... tak średnio na jeża mi się podoba ten test... sporo bloków ale wyniki... jakieś dzienw i sprzeczne z moimi doświadczeniami.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 hmm. domniemywam, ze chodzi o Storm'a :) mam racje? a co do tego co napisal fireblade to ja bym tak optymistycznie na to nie patrzyl. imo frezarki cnc daja naprawde spore pole do popisu, najwazniejsze jest to aby wymyslec odpowiedni projekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Storm.... właśnie!! podsunąłeś mi tym świetny pomysł jak zmodyfikować Prisona Ultra - jak uporam się z uczelnią trochę to zrobie dla niego nowy top z plexy - 2-częściowy ;) do tej pory miałem podejście brutalnego zwiekszania powierzchni oddawania ciepła a teraz sprubuję dodać do tego szczyptę finezji jak jest choćby w X3M ;) narazie nie będę mówił co to za pomysł bo jak nie wypali to będzie mi głupio :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 a z ta wydajnoscia bloczkow to chyba jest jak z [gluteus maximus], kazdy ma swoja:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 moze lamerskie pytanie ,ale jak wyglada ten Storm G ,bo przez google nie moge znalesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Topic nazywa się cosw rodzaju "zbiorowe zamówienie na Storma" - coś takiego i był niedawno... dużo nie napiszę i nie podam linka bo co chwila mi net siada...* * Love TP.sa. FUCK!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 fajny blok ,ale roznice rzedu 0.5C to ciezko wychwycic ,a 8KHA+ ,wiec do testu mozna sie przyczepic jednak widac ze jest najwydajniejszym blokiem w sumie to juz Cascade miala ciekawa konstrukcje ktora zapewniala jej zwyciestwo - wiec wersja unowoczesniona raczej musiala pozostac na pierwszym miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 http://www.procooling.com/reviews/html/sto..._review_-_1.php Dość ciekawy teścik kilku bloczków są też Storm G5 Storm G4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuke10 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Ja mysle ze najepszy jest-Swiftech Storm.Ja kupilem ten-MCW6002-tez jest dobry .Tutaj jest strona gdzie mozna sie wszystkiego dowiedziec.http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=176597. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuke10 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Tutaj jest jeszcze strona ktora porownuje te dwa bloczki-http://www.swiftnets.com/products/Storm.asp- B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 No ten od Swiftecha ładniutki jest - po za tym tańszy.... :mur: :mur: :mur: mogłem poczekać.... ciekawe czy Cathar coś opracował nowego że sprzedał prawa do Storma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 No 250zl to juz jest w miare normalna cena za najwydajniejszy blok i juz nie wyglada jak ociekający silikonem kloc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 w porównaniu z wersją orginalną jego wygląd jest akceptowalny dla większej ilości ludzi a cena takze jak za najlepszy bloczek nie jest zaporowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuke10 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 No ja mysle ze dobra kase ma za ten patencik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Czy ten blok jest dostępny gdzieś w Polsce? Jesli nie, to skad najlepiej go ściągnąć? Naturalnie, chodzi o ten blok: Edytowane 16 Lipca 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 @dem: Tutaj sa: http://www.frozencpu.com/ex-blc-207.html, ale narazie nie ma ich, wiec napisalem do nich i odpisali ze powinny na dniach dotrzec :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuke10 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Tutaj jest taniej :lol: Bloczek A tutaj masz jescze jedna strone :D Bloczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...