Skocz do zawartości
FastlY

Akt Urodzenia Dziecka Na Statku

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje przykładu oraz informacji jak wygląda protokół urodzenia dziecka na polskim statku morskim w czasie podróży, może osoby mieszkające nad morzem wiedzą coś o tym lub mieli takie przypadki, z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

Spotkać się nie spotkałem ale mysle że takie dziecko otrzymuje Polskie obywatelstwo. I nie ważne że statek stał w porcie w Brazylii....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez mozna miec kilka obywatelstw.

Np. syn Niemca i Włoszki urodzony na hiszpanskim samolocie ktory akurat znajdowal sie nad terytorium Francji moze sie ubiegac o wiele obywatelstw (ale po co skoro wszytski jestesmy europejszykami :wink:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w żadnym wypadku nie chodzi o obywatelstwo. poszukuje informacji na temat aktu urodzenie takiego dziecka, różni się on od tego normalnego

Dołączona grafika,

i dodatkowo wypełniany jest protokół przez kapitana statku, którego też potrzebuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh zgaduje, zostales urodzony na statku i potrzebujesz do bierzmowania? =D

taknei?

1311979[/snapback]

niestety nie trafiłeś, za stary już na takie coś jestem, a chociaż przydałoby się, bym sobie niektóre modlitwy przypomnniał ;] to jest praca na studia kierunek : prawo i administarcja (taki stary też nie jestem ;], praca mojej cioci starszej o kilka lat ;])

musi ona zrobić takie góffienko jak we wzorze, ale w nietypowych przypadkach, tu akurat statek

ale nie sądze żeby znał tu ktoś odpowiedź, mój wujek który jest marynarzem zawodowym też nie wie, zostaje jej tylko prawdopodobnie iść do urzędu albo dzwonić do stolicy :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mi wiadomo - obywatelstwo zalezy od stosowanego prawa

"nadajacego" obywatelstwo. Jezeli dane panstwo stosuje

tzw prawo krwi - dziecko otrzymuje obywatelstwo po rodzicach,

jezeli tzw prawo ziemi - obywatelstwo kraju,w ktorym sie urodzilo.

Statek traktowany jest jako terytorium panstwa,pod ktorego bandera

plywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy,czy kierownictwo danej linii wstalo w dobrym humorze.

1316491[/snapback]

Ale w filmach tak jest ;) . Czas wejsc do brzucha mamy :D i na samolot powedrowac i powiem ze mialem hormon wzrostu i rozwoju ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi