Skocz do zawartości
erio

UDALO SIE :))) mam 1600+@2100+ na titanku :)))

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie odblokowalem mnożnik w moim athlonku ... teraz chodzi na 11.5x150 Mhz :)))

Chciałbym podziekowac mojej mamie i tacie za to ze przyszedlem na swiat ... i reed~XPza podpowiedz ze stickera z mostków L1 żletką lub skalpelem się odlepia :)))

testy stabilnosci, mnoznika x12 (chyba nie bedzie ale zobaczymy) temperatur jutro :)))

Jesli dzis umre we snie - umre szczesliwy :) Dobranoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie odblokowalem mnożnik w moim athlonku ... teraz chodzi na 11.5x150 Mhz :)))

Chciałbym podziekowac mojej mamie i tacie za to ze przyszedlem na swiat ... i reed~XPza podpowiedz ze stickera z mostków L1 żletką lub skalpelem się odlepia :)))

testy stabilnosci, mnoznika x12 (chyba nie bedzie ale zobaczymy) temperatur jutro :)))

no to gratuluje wyniku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje odwagi i zręcznej ręki. 

Ale 2100+ z 1600+ to na samym FSB niektórzy uzyskiwali...

Ale nie na KT266 i "dzielniku" 1/4 (mam IBMa DTLA i chyba nawet na 12x142 przejde) ... jak bym mial TK333 i 1/5 to bym nawet moznika nie odblokowywal ... na 165x10.5 wchodzil do windowsa ale grafa system zwieszała :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pytanko. Chce podkrecic mojego 1800+ seria AGOGA i chcialbym go puscic na fsb150 (jest nieodblokowany). Tylko nie wiem czy nalezy podnoscic napiecie ,a jezeli tak to o ile??? Chodzi bez podnoszenia na fsb145 tylko czekam do poniedzialku na lepsze pamieci. Co myslicie o DDR333 TwinMos na kostkach Mtec-a. Podobno w cl2.5 ida nawet na 218Mhz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pytanko. Chce podkrecic mojego 1800+ seria AGOGA i chcialbym go puscic na fsb150 (jest nieodblokowany). Tylko nie wiem czy nalezy podnoscic napiecie ,a jezeli tak to o ile??? Chodzi bez podnoszenia na fsb145 tylko czekam do poniedzialku na lepsze pamieci. Co myslicie o DDR333 TwinMos na kostkach Mtec-a. Podobno w cl2.5 ida nawet na 218Mhz!!!

podnies napiecie na proca i pamiatki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje odwagi i zręcznej ręki. 

Ale 2100+ z 1600+ to na samym FSB niektórzy uzyskiwali...

Na FSB są problemy ! Mało który ma ochote iśc na 166 ! :wink: :? :cry:

hehe ty masz tego soltek smiesznego - zapakowałeś mu nowego biosa? on coś podobno robi z tym fsb166 tak żeby dobrze chodziło. moja menda chula na 150, więcej jej nie daje bo po co przy takiej grafie... zresztą tera chodzi na 133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny post i gratuluje wynikow. Oby tak dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z 1600@2100 to rewelacyjny wynik , mozesz napisac troche wiecej o calym ukladzie chlodzacym , bo nie wierze ze nie masz jakiegos moda z wentylami  :wink:

mam tylko titana , 8x8 wyciagajacy i 8x8 wciagajacy ... tyle ... temperaturki 43 stopnie idle

25 chipset i 30 dysk ... w obciazeniu bedzie kolo 55

zara zapuszcze 3dmarka w loopa :)

aha zszedlem do 12.5x136 = 1700Mhz ... i tak juz zostanie ... dla stabilnosci systemu dałem procowi 33 Mhz rezerwy :)) (FSB nie bede srubowal jak juz nie musze :))) teraz jest 34Mhz na PCI i mojemu DTLA to sie chyba spodoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATHLON XP 1800[AGOIA]+@2200+/MSI KT3 ULTRA 2-BR cdrwTeac 40x 

GF 2 TI Ultra 64mb,Sb live,256 ddr,Segate Baracuda IV 80 gb / Flatron 775 ft 

Modecom Cyber Mirror

Spiderman w jaki sposób wykreciles tego 1800+ i na jakim napieciu ?? Jakie chlodzenie napisz szczególy, jaki chipset masz na MoBo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - nie da rady aby te pamiatki poszly na 218

Mialem takie pamieci i max. jakie wytrzymaly to 145Mhz :evil: zmienialem na kingstony i ze slabym chlodzeniem na procku dziala mi na 153Mhz. 8)

Takze proponuje pomyslec zanim kupisz w/w pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZANIM TY COS NAPISZESZ TO SIĘ ZASTANÓW MAM TE PAMIĄTKI W KOMPIE OD 2 TYGODNI PRZECZYTAJ W STARSZYCH POSTACH CHYBA Z 18 PAZDZIERNIKA I TE PAMIĄTKI SĄ ZAJEBISTE U MNIE CHODZĄ NA 210MHZ A KINGSTONY PRZY NICH TO ZŁOMY( POST DOTYCZY AMD 1,6XP) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: POZD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 2200+ to niewpełni stabilne winda sie załadowuje i po odpaleniu 3 dmarka zwiecha :? stabilnie chodzi na 2100+ ale ten procek w porównaniu do 2 poprzednich axp 1500+ i 1600+ to straszna kiszka w kręceniu :x chłodzenie to zmodyfikowane wc made in allegro tymczsowo afcorse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w jaki sposob go unlcoknales (chodzi mi czym)?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj 1600+ siada na 10.5x145 ale narzie mam kijowe chlodzenie. Czekam na nagrzewnice od warburga. A nie odblokuje bo gwarancja jest naklejona na mostki... musze poczekac do nowego roku  :cry:

Przeczytaj uważnie 1 posta w tym topiku i bedziesz wiedzial ze sticker to nie przeszkoda ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...