Skocz do zawartości
erio

UDALO SIE :))) mam 1600+@2100+ na titanku :)))

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm ale jemu chodzi chyba o to że jak odblokuje to straci gware...

a ja to myslisz po co sie pół godziny meczylem żyletką żeby stickera odkleić ????

odkleiłem stickera nie uszkadzajac go i kolo L1 przylepiłem (a nie "na" tak jak byl )a jak mi sie proc zwali to go spowrotem na mostki nakleje ... umywszy je najpierw ... lub tylko umyje proca i juz ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to to lekkie przegiecie paly :twisted:  

FIDO: przepros erio teraz. Nigdy nie wyzywaj kogos w ten sposob

Specjalnie walnalem az 4 buzki, zeby nikt nie mial watpliwosci, ze to zart, widze ze jednak bylo ich za malo...

w razie jednak gdyby Erio czul sie urazony, przeprosze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to to lekkie przegiecie paly :twisted:  

FIDO: przepros erio teraz. Nigdy nie wyzywaj kogos w ten sposob

Specjalnie walnalem az 4 buzki, zeby nikt nie mial watpliwosci, ze to zart, widze ze jednak bylo ich za malo...

w razie jednak gdyby Erio czul sie urazony, przeprosze :)

Spoko ... widzialem buziaki :)))

Spiderman, FIDO ... jestescie ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ale jemu chodzi chyba o to że jak odblokuje to straci gware...

a ja to myslisz po co sie pół godziny meczylem żyletką żeby stickera odkleić ????

odkleiłem stickera nie uszkadzajac go i kolo L1 przylepiłem (a nie "na" tak jak byl )a jak mi sie proc zwali to go spowrotem na mostki nakleje ... umywszy je najpierw ... lub tylko umyje proca i juz ;)))

ja odlepiłem stickera i schowałem do szafki, (po co się męczyć jeszcze raz przy odlepianiu?!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje odwagi i zręcznej ręki.  

Ale 2100+ z 1600+ to na samym FSB niektórzy uzyskiwali...

Na FSB są problemy ! Mało który ma ochote iśc na 166 ! :wink: :? :cry:

no wlasnie, moj poszedl na 163 :/ ale to pewnie przez ram pc2100 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj 1600+ siada na 10.5x145 ale narzie mam kijowe chlodzenie. Czekam na nagrzewnice od warburga. A nie odblokuje bo gwarancja jest naklejona na mostki... musze poczekac do nowego roku  :cry:

moj chodzi na 166 lecz moja wspaniala plyta nie daje mozliwosci podniesienia napieci i komp robi reseta po chwili w windowsie ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dbdrag<<< ale te pamieci masz ustawione asynchronicznie??? Tzn jezeli masz fsb 168 to one chodza jeszcze +33Mhz??? Bo jezeli tak to super pamiatki!!! Mam nadzieje ,ze przy FSB 150 beda chodzic na turbo ,bo nie wiem czy bede sie bawil w asynchroniczne ustawianie pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale moj poszedl :)http://www.astral.lodz.pl/rafi/athlonxp1600.jpg
Cos watpie w autentycznosc tego screena.

Podstawowa rzecz, ktora sie zmieni po podkreceniu to model procka, u mnie po zmianie mnoznika czy po podniesieniu fsb zmienia sie i wcpuid daje sie nabrac.

A wiec nie wierze Ci w tego screena. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowa rzecz, ktora sie zmieni po podkreceniu to model procka, u mnie po zmianie mnoznika czy po podniesieniu fsb zmienia sie i wcpuid daje sie nabrac. 

A w ten ;)?

Dołączona grafika

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale moj poszedl :)http://www.astral.lodz.pl/rafi/athlonxp1600.jpg

to zalezy w jaki sposob podkreca sie procka czy przez bios czy softwerowo niestety po podkreceniu biosem ni zdaze zrobic screena bo po chwilce sie komp resetuje a podkrecilem SpeedFanem i zdarzylem wykonac screena ale tez niedlugo ;po tym byl reset

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie!!!!! Te pamiatki sa rzeczywiscie wyjebiste :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Teraz chodza mi na 183Mhz cas2 i wsio turbo(bez podnoszenia napiecia)!!!!! Normalnie jestem zachwycony. Niestety moj proc nie chodzi na fsb 150 nawet na napieciu 1.8 ,wiec dalem sobie spokoj i chodzi na 145(bez podnoszenia napiecia).

Co jest dziwne to praca pamieci w trybie asynchronicznym. Nie wiem czy to jest przypadlosc plyt (raczej Biosu) Epoxa>Enmica (dla tych co nie wiedza to praktycznie to samo). Tzn sprawdzalem sobie wydajnosc w 3dm i co sie okazalo:

1800+(fsb133) mem(133) -10940

1800+(fsb133) mem(166) -11220

2000+(fsb145) mem(145) -11580

2000+(fsb145) mem(183!!) -11553 <<<dosc dziwne ,bo fps w roznych miejscach dziwnie spadaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z 1600@2100 to rewelacyjny wynik , mozesz napisac troche wiecej o calym ukladzie chlodzacym , bo nie wierze ze nie masz jakiegos moda z wentylami  :wink:

mam tylko titana , 8x8 wyciagajacy i 8x8 wciagajacy ... tyle ... temperaturki 43 stopnie idle

25 chipset i 30 dysk ... w obciazeniu bedzie kolo 55

zara zapuszcze 3dmarka w loopa :)

aha zszedlem do 12.5x136 = 1700Mhz ... i tak juz zostanie ... dla stabilnosci systemu dałem procowi 33 Mhz rezerwy :)) (FSB nie bede srubowal jak juz nie musze :))) teraz jest 34Mhz na PCI i mojemu DTLA to sie chyba spodoba :)

oka 138x12.5 tak juz zostanie :)))

1725 Mhz = XP 2100+ :))) wszystko full sable od wczoraj :)

Aha .. temperatura 47 * mi nie przekracza (wiatraki na full)

PS. Szkoda ze nie mam KT333 ... na 10.5x166 by byla frajda ale tak tez nie jest źle ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niepodnicaj się tak bardzo przestudiuj moje poprzednie posty a dowiesz sie iż umnie te pamiątki chodzą na 210MHZ też na cl2    :D  :D  :D  :D  :D  :D pozd

Wiem, wiem :D tylko duzo ostatnio slyszalem i czytalem ,ze pamieci 1x512 nie chodza tak dobrze jak 1x256. Ale widac dokonalem bardzo dobrego zakupu. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...