dbdrag Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 pamięci idą na 168mhz przy normalu na turbo jest zwiecha. na turbo idą przy 161mhz fsb ale w 3 dmarku jest jest gorszy wynik niz przy 168mhz pozd ( za tą kase naprawde warte tych pięniędzy) :D :D :D mam 256 mb 1 kosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 hmmm ale jemu chodzi chyba o to że jak odblokuje to straci gware... a ja to myslisz po co sie pół godziny meczylem żyletką żeby stickera odkleić ???? odkleiłem stickera nie uszkadzajac go i kolo L1 przylepiłem (a nie "na" tak jak byl )a jak mi sie proc zwali to go spowrotem na mostki nakleje ... umywszy je najpierw ... lub tylko umyje proca i juz ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No to to lekkie przegiecie paly :twisted: FIDO: przepros erio teraz. Nigdy nie wyzywaj kogos w ten sposob Specjalnie walnalem az 4 buzki, zeby nikt nie mial watpliwosci, ze to zart, widze ze jednak bylo ich za malo... w razie jednak gdyby Erio czul sie urazony, przeprosze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No to to lekkie przegiecie paly :twisted: FIDO: przepros erio teraz. Nigdy nie wyzywaj kogos w ten sposob Specjalnie walnalem az 4 buzki, zeby nikt nie mial watpliwosci, ze to zart, widze ze jednak bylo ich za malo... w razie jednak gdyby Erio czul sie urazony, przeprosze :) Spoko ... widzialem buziaki :))) Spiderman, FIDO ... jestescie ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 hmmm ale jemu chodzi chyba o to że jak odblokuje to straci gware... a ja to myslisz po co sie pół godziny meczylem żyletką żeby stickera odkleić ???? odkleiłem stickera nie uszkadzajac go i kolo L1 przylepiłem (a nie "na" tak jak byl )a jak mi sie proc zwali to go spowrotem na mostki nakleje ... umywszy je najpierw ... lub tylko umyje proca i juz ;))) ja odlepiłem stickera i schowałem do szafki, (po co się męczyć jeszcze raz przy odlepianiu?!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Gratuluje odwagi i zręcznej ręki. Ale 2100+ z 1600+ to na samym FSB niektórzy uzyskiwali... Na FSB są problemy ! Mało który ma ochote iśc na 166 ! :wink: :? :cry: no wlasnie, moj poszedl na 163 :/ ale to pewnie przez ram pc2100 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Moj 1600+ siada na 10.5x145 ale narzie mam kijowe chlodzenie. Czekam na nagrzewnice od warburga. A nie odblokuje bo gwarancja jest naklejona na mostki... musze poczekac do nowego roku :cry:moj chodzi na 166 lecz moja wspaniala plyta nie daje mozliwosci podniesienia napieci i komp robi reseta po chwili w windowsie ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 dbdrag<<< ale te pamieci masz ustawione asynchronicznie??? Tzn jezeli masz fsb 168 to one chodza jeszcze +33Mhz??? Bo jezeli tak to super pamiatki!!! Mam nadzieje ,ze przy FSB 150 beda chodzic na turbo ,bo nie wiem czy bede sie bawil w asynchroniczne ustawianie pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Gratuluje odwagi i zręcznej ręki. Ale 2100+ z 1600+ to na samym FSB niektórzy uzyskiwali... Na FSB są problemy ! Mało który ma ochote iśc na 166 ! :wink: :? :cry:ale moj poszedl :) http://www.astral.lodz.pl/rafi/athlonxp1600.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Gratuluje odwagi i zręcznej ręki. Ale 2100+ z 1600+ to na samym FSB niektórzy uzyskiwali... Na FSB są problemy ! Mało który ma ochote iśc na 166 ! :wink: :? :cry:ale moj poszedl :)http://www.astral.lodz.pl/rafi/athlonxp1600.jpg Cos watpie w autentycznosc tego screena. Podstawowa rzecz, ktora sie zmieni po podkreceniu to model procka, u mnie po zmianie mnoznika czy po podniesieniu fsb zmienia sie i wcpuid daje sie nabrac. A wiec nie wierze Ci w tego screena. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Cos watpie w autentycznosc tego screena. Podstawowa rzecz, ktora sie zmieni po podkreceniu to model procka, u mnie po zmianie mnoznika czy po podniesieniu fsb zmienia sie i wcpuid daje sie nabrac. A wiec nie wierze Ci w tego screena. :P A w ten ;)? Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Gratuluje odwagi i zręcznej ręki. Ale 2100+ z 1600+ to na samym FSB niektórzy uzyskiwali... Na FSB są problemy ! Mało który ma ochote iśc na 166 ! :wink: :? :cry:ale moj poszedl :)http://www.astral.lodz.pl/rafi/athlonxp1600.jpg Cos watpie w autentycznosc tego screena. Podstawowa rzecz, ktora sie zmieni po podkreceniu to model procka, u mnie po zmianie mnoznika czy po podniesieniu fsb zmienia sie i wcpuid daje sie nabrac. A wiec nie wierze Ci w tego screena. :P to zalezy w jaki sposob podkreca sie procka czy przez bios czy softwerowo niestety po podkreceniu biosem ni zdaze zrobic screena bo po chwilce sie komp resetuje a podkrecilem SpeedFanem i zdarzylem wykonac screena ale tez niedlugo ;po tym byl reset Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 pamięci mam ustawione asynchronicznie testowałem długo i wszystkie testy pokazywały przewage choc nie wielką ustawien asychronicznych i tak zostawiłem, a te pamięci są naprawde wyjebiste sam byłem w szoku po testach jak pracują :D :D :D pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Ludzie!!!!! Te pamiatki sa rzeczywiscie wyjebiste :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Teraz chodza mi na 183Mhz cas2 i wsio turbo(bez podnoszenia napiecia)!!!!! Normalnie jestem zachwycony. Niestety moj proc nie chodzi na fsb 150 nawet na napieciu 1.8 ,wiec dalem sobie spokoj i chodzi na 145(bez podnoszenia napiecia). Co jest dziwne to praca pamieci w trybie asynchronicznym. Nie wiem czy to jest przypadlosc plyt (raczej Biosu) Epoxa>Enmica (dla tych co nie wiedza to praktycznie to samo). Tzn sprawdzalem sobie wydajnosc w 3dm i co sie okazalo: 1800+(fsb133) mem(133) -10940 1800+(fsb133) mem(166) -11220 2000+(fsb145) mem(145) -11580 2000+(fsb145) mem(183!!) -11553 <<<dosc dziwne ,bo fps w roznych miejscach dziwnie spadaly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 niepodnicaj się tak bardzo przestudiuj moje poprzednie posty a dowiesz sie iż umnie te pamiątki chodzą na 210MHZ też na cl2 :D :D :D :D :D :D pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Z 1600@2100 to rewelacyjny wynik , mozesz napisac troche wiecej o calym ukladzie chlodzacym , bo nie wierze ze nie masz jakiegos moda z wentylami :wink: mam tylko titana , 8x8 wyciagajacy i 8x8 wciagajacy ... tyle ... temperaturki 43 stopnie idle 25 chipset i 30 dysk ... w obciazeniu bedzie kolo 55 zara zapuszcze 3dmarka w loopa :) aha zszedlem do 12.5x136 = 1700Mhz ... i tak juz zostanie ... dla stabilnosci systemu dałem procowi 33 Mhz rezerwy :)) (FSB nie bede srubowal jak juz nie musze :))) teraz jest 34Mhz na PCI i mojemu DTLA to sie chyba spodoba :) oka 138x12.5 tak juz zostanie :))) 1725 Mhz = XP 2100+ :))) wszystko full sable od wczoraj :) Aha .. temperatura 47 * mi nie przekracza (wiatraki na full) PS. Szkoda ze nie mam KT333 ... na 10.5x166 by byla frajda ale tak tez nie jest źle ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 niepodnicaj się tak bardzo przestudiuj moje poprzednie posty a dowiesz sie iż umnie te pamiątki chodzą na 210MHZ też na cl2 :D :D :D :D :D :D pozd Wiem, wiem :D tylko duzo ostatnio slyszalem i czytalem ,ze pamieci 1x512 nie chodza tak dobrze jak 1x256. Ale widac dokonalem bardzo dobrego zakupu. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...