Sssaku Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Buu jak mozesz konkretniej , to np jakie miałeś czasy na strej kości(i jaka to) przy takich samych ustawieniach a jakie na tej, jakieś zapisy i odczyty przy tych samych ustawieniach i podaj więcej konkretów bo narazie za dużo to nie wiadomo- rozumiem kłopoty z Winem ale jak się uporasz zamieść jakieś liczby. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) No dobra czas na wyniki: Platforma testowa: mobo: asus a7n8x v2 cpu: bartek 2500+ ramy: wiadomo adatki 2x512 sys: WIn XP sp2 + nforce 5,10+ omegi ( nic wiecej ) Wyniki podaje z everesta i taimingi na jakich pracowaly kosci: FSB 200 2,5-3-3-8 odczyt->3076 mb/s zapis->1181 mb/s czas oczekiwania ->91,5 ns FSB 230 2,5-3-3-8 ->2,7V odczyt->3487 mb/s zapis->1329 mb/s czas oczekiwania-> 79,8 ns FSB 200 2-3-3-8 odczyt->3078 zapis-> 1198 mb/s czas oczekiwania->85,1 ns Niestety maksymalne FSB jakie moglem ustawic wynosilo 230mhz, po przekroczeniu tej granicy komp nie wstawal, najprawdopodobniej przycznyna byla płyta :-| No trudno sie mowi. Z testu jednak wynika, ze pamieci chodza bardzo przyzwoicie, moze jutro sprawdze do ilu dokladnie chodza na CL2, bo musze sie przyznac, ze sprawdzalem tylko na fsb 200 :lol: PS: dla ciekawskich moge zamiescic skriny. Teraz slow kilka o oznaczeniach na kosciach. NIe ma na nich nic szczegolnego, tylko nadruk adata, zaden program sprawdzajacy nie podaje co to za kosci, jedyne info jakie pokazuje cpuz to DDR SDRAM, koniec kropka. Edytowane 25 Marca 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Widać, że tu DFI lub Abita potrzeba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Widać, że tu DFI lub Abita potrzeba :D 1349924[/snapback] Dokladnie :wink: ciekawe co by na tych plytach pokazaly ciekawego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Jak już piszecie, to może z głową : przy 2x512MB w dualu, to nie pokazałyby zbyt wiele "ciekawego" - na natywne ograniczenia chipsetu (a konkretnie kontrolera pamięci w NB) nie ma rady. Ewentualnie single i to na jednej kości można by powalczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Jak już piszecie, to może z głową : przy 2x512MB w dualu, to nie pokazałyby zbyt wiele "ciekawego" - na natywne ograniczenia chipsetu (a konkretnie kontrolera pamięci w NB) nie ma rady. Ewentualnie single i to na jednej kości można by powalczyć. 1349976[/snapback] co prawda to prawda :wink: mzoe powalcze z jedna koscia, ale to juz nie dzisiaj, meczacy dzien mialem :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Jak już piszecie, to może z głową : przy 2x512MB w dualu, to nie pokazałyby zbyt wiele "ciekawego" - na natywne ograniczenia chipsetu (a konkretnie kontrolera pamięci w NB) nie ma rady. Ewentualnie single i to na jednej kości można by powalczyć. 1349976[/snapback] No ja tu single miałem na myśli oczywiście :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Widać, że tu DFI lub Abita potrzeba :D 1349924[/snapback] Hmmmm CHETNIE PRZYJME DO TESTOW :P... Posiadam NF7@263 Mhz FSB :) Single :)... Stabilne.z moimi A-Datami Pc 566 :). Wiec raczej nic mnie nie blokuje :) (no moze tylko to ze nie mam moda na 3,3v na pamieci !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Wiadomo ze najlepiej najpierw sprawdzac na singlu :wink: Potem mozna sprobowac powalczyc na dualu :D Bo jest tez szansa ze beda spoko lataly :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Hmmmm CHETNIE PRZYJME DO TESTOW :P... Posiadam NF7@263 Mhz FSB :) Single :)... Stabilne.z moimi A-Datami Pc 566 :). Wiec raczej nic mnie nie blokuje :) (no moze tylko to ze nie mam moda na 3,3v na pamieci !!! :) 1350106[/snapback] Vitesty najlepiej chodzą na niskim napięciu 2,6-2,7V, te zwykłe A-data na odwrót im więcej tym lepiej (oczywiście bez przesady :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Vitesty najlepiej chodzą na niskim napięciu 2,6-2,7V, te zwykłe A-data na odwrót im więcej tym lepiej (oczywiście bez przesady :wink: ) 1350195[/snapback] Heh no wiesz... Vitesty sa troszke skalowalne z napieciem ale nieduzo :P... Z tego co zauwazylismy... a i tak cl 2,5 to u mnie niemozliwosc... dzis dostaja ostatnia szanse :), zmieniam na ostatni bios i wkladam do kazdego banku pamieci :).. no i naprawilem nawiewy wiec moze znow siekne cos wiecej :). 264 (raczej mozliwe jest) :)... dalej nie mysle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Wiadomo ze najlepiej najpierw sprawdzac na singlu :wink: Potem mozna sprobowac powalczyc na dualu :D Bo jest tez szansa ze beda spoko lataly :wink: 1350125[/snapback] jakos nie interesowaly mnie wyniki na singlu, szczerze nawet nie pomyslalem aby testowac je w singlu. Czemu? po prostu wyjolem 2xgoodramy i wlozylem 2xadaty B) . Moze zmienie bios na ubera i sprawdze w singlu na ile pojda, ale watpie aby na tej plycie wycisnac wiecej :wink: EDIT: sprawdzilem na singlu i ..qpa. FSB 231 i komp mnie powital dziwnym piszczeniem z bepera, post report ( mowiajka asusowa ) gada ze komp nie przeszedl testow pamieci, a na ekranie bios checksum error. Czyli plyta kapt przy fsb >230, zreszta dziwnie pracuje juz przy fsbwiekszym niz 225 :-| . No trudno sie mowi, nie bede zmienial plyty na 6miech przed zmiana calej platformy. Edytowane 26 Marca 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Hm to po Kiego... ty dostales te pamieci... jesli nie wiesz ile plyta ci pojdzie... Hmmmmm Maskara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Hm to po Kiego... ty dostales te pamieci... jesli nie wiesz ile plyta ci pojdzie... Hmmmmm Maskara 1352025[/snapback] Bo je kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Bo je kupił. 1352163[/snapback] Heh i tu pies pogrzebany :P Jak ktos je ma kolo zabrza to chetnie przetestuje...:). ps. kolo zabrza Takze przyjme kosci Vitesty 256 Mb drugie do testow na 1 dzionek :P No a tak wogole to TCCD nie lubi NForce 2 :/... Tzn 263 Mhz to duzo... ale Cl3 i za chiny nie wykrece wiecej :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Hm to po Kiego... ty dostales te pamieci... jesli nie wiesz ile plyta ci pojdzie... Hmmmmm Maskara 1352025[/snapback] Heh i tu pies pogrzebany :P Jak ktos je ma kolo zabrza to chetnie przetestuje...:). ps. kolo zabrza Takze przyjme kosci Vitesty 256 Mb drugie do testow na 1 dzionek :P No a tak wogole to TCCD nie lubi NForce 2 :/... Tzn 263 Mhz to duzo... ale Cl3 i za chiny nie wykrece wiecej :). 1352277[/snapback] Za darmo to ci nawet w pysk nikt nie da Wiedzialem, ze malo prawdopodobne jest abym sprawdzil je na fsb wiekszym niz 230. Czemu?? Bo mam zablokowany mnoznik na 11, czyli przy fsb 230 osiagam, mozna powiedziec kres jaki osiagaly bartony z mojej serii, zreszta i tak nie potrzebuje na codzien 2,5Ghz, styknie mi w zupelnosci 2,3-2,4Ghz. Chcesz sprawdzic wiecej ile one wytrzymuja?? zamow je u lukasa i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 czy to są te same kostki co tutaj? link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Czy sa jakies lepsze tanie kosci 2x512 pod A64? Z moimi Hynixami mam problem, nie dzialaja w dualu i na 1T :( Pewnie dlatego ze kosci o roznej pojemnosci itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Za darmo to ci nawet w pysk nikt nie da Wiedzialem, ze malo prawdopodobne jest abym sprawdzil je na fsb wiekszym niz 230. Czemu?? Bo mam zablokowany mnoznik na 11, czyli przy fsb 230 osiagam, mozna powiedziec kres jaki osiagaly bartony z mojej serii, zreszta i tak nie potrzebuje na codzien 2,5Ghz, styknie mi w zupelnosci 2,3-2,4Ghz. Chcesz sprawdzic wiecej ile one wytrzymuja?? zamow je u lukasa i sprawdz. 1352667[/snapback] Spoko ja skocze na sklep i sprawdze :). Tylko niech komus zestaw zloze :)...Pewnie nastepny bedzie wlasnie z a-datami. A tak ps... hmmm moze mam szczescie ale w okolicy mam samych ludzi co... np do testow dadza rzeczy. zreszta zawsze trafialem na takich ludzi co wierza mi na slowo :). no i skoro dalej pozyczaja to znaczy ze chyba ichnie zawiodlem :P. No ale nic wykombinuje sie :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Witam wszystkich. Testy były robione u mnie na K8N Neo2 i Winchesterku 3200. Co do kości - widnieje na nich logo A-DATA i oznaczenia: H0508 ADD8608A8A-5C Jak ktoś potrafi to odszyfrować będę wdzięczny. Co do screenów - żaden problem zrobić test na moich DDR600 i wkleić go tutaj jako test tych DDR400, można wszystko więc nie bawimy się w screeny które i tak nic nie gwarantują. Jak komuś zależy to zrobię screeny, nawet wyjmę 600tki i włożę te DDR400 :) Kości poszły w dualu na CL 2,5-3-3-8 dokładnie 249 Mhz bez błędów w SuperPi ( 8 M ) na napięciu 2,85 V ( realnie podobno Neo 2 daje 2,83 ) na 255 też ruszyły ale superpi pod koniec testu wywalał, 260 już nie chciały :( W necie można wygrzebać informację że te A-DATY są na BH-5 wtedy przydała by się jakaś DFI z napięciem powyżej 3V żeby to zweryfikować. Czyli nawet memtestem ich nie sprawdzaliście? No to troche kicha. A-DATY na BH-5 wyglądają tak: >>KLIK<< czyli troche inaczej niż te wasze. Szkoda że jak na razie nikt nie podjął się testów na wyższych napięciach. Zastanawiam się właśnie czy nie kupić tych A-DAT. Mam DFI na nf4 więc przy okazji sprawdziłbym na ile biegają na wyższych napięciach. luks__pl: Kiedy będziesz miał na stanie te pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 luks__pl: Kiedy będziesz miał na stanie te pamięci? 1354980[/snapback] Za jakieś 5 dni jedziemy więc jak by co to walić do mnie na GG:3292606 z zamówieniami bo muszę wiedzieć ile tego wziaść. Przez te pamieci co nie wiem jakim cudem dostały się do PL muszę teraz puszczać je po kosztach :/ ale trudno się mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jak widać kość ładnie biegają przy CL2, pewnie jak byśmy mogli dać im z 3,6V to udało by nam się uzyskać 2 2 2 x. Jednak nie mieliśmy jak tego sprawdzić. Przy CL2,5 pamięci poszły na 250MHz co jak na kości za tak małe pieniacze jest niezłym rezultatem, a pomyślcie co by było jak by je jeszcze nakarmić votami :D 1311221[/snapback] przy 3.6V to one by odleciały do krainy snu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 przy 3.6V to one by odleciały do krainy snu ;] 1355171[/snapback] B) Dopóki nie sprawdzimy to się nie dowiemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 B) Dopóki nie sprawdzimy to się nie dowiemy ;) 1355224[/snapback] Fakt.... szkoda ze nie ma na Bh na 100% ;/... bo bym sie oblowil :).. a tak to... Tccd chyba bedzie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 B) Dopóki nie sprawdzimy to się nie dowiemy ;) 1355224[/snapback] byli tacy co sprawdzali i sie później rozpłakali :lol: ale rym ?:D czadowo ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 powiem jedno, mogliscie dac ten link wczesniej <_< tak bym zaplacil o 200zl mniej :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 juz 2 tygodnie temu po forum tan link chodzil:P albo inny z A-Datami za 389zl!! tylko jakos nikogo to wtedy nie interesowalo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 juz 2 tygodnie temu po forum tan link chodzil:P albo inny z A-Datami za 389zl!! tylko jakos nikogo to wtedy nie interesowalo!! 1355318[/snapback] :-P Nie wiem czy ktoś zauważył ale u mnie cena również spadła. Jestem ciekawy na czym będzie seria po którą jedziemy teraz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 :-P Nie wiem czy ktoś zauważył ale u mnie cena również spadła. Jestem ciekawy na czym będzie seria po którą jedziemy teraz :) 1355693[/snapback] Mam nadzieje ze na jakims badziewie, bo w takim wypadku bede mog sie dowartosciowac, ze kupilem w ostatnim momecie gdy sprzedawane byly jeszcze dobre :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Mam nadzieje ze na jakims badziewie, bo w takim wypadku bede mog sie dowartosciowac, ze kupilem w ostatnim momecie gdy sprzedawane byly jeszcze dobre :wink: :lol: 1355739[/snapback] A ja mam nadzieje że pomylili się w oznakowaniach i dostane na Samsungach TCCD :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...