heldorix111 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 mam do wyboru WD "scorpio" 80 GB 8 MB czy Toshiba 80 GB 16 MB? róznią się tylko pamieciami podręcznymi jeden ma 8 mb a drugi 16 mb pozostałe parametry identyczne, czy ta pamięć ma większe znaczenie czy moze marka? dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Przy tak małym dysku jak 80GB nie wykorzystasz tych 16MB podręcznej,natomiast ja wolałbym jednak Toshibe,jakoś bardziej markowa mi się wydaje. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 tia tylko ze Scorpio to tez wypasny dyszel :] w sumie nie bedzie wielkiej roznicy co kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 W nowym chipie masz test notebookowych dysków. Wygrał Seagate Momentus. !6 MB Cachu nie przyśpieszyło Toshiby ale i nie zwolniło :) nadal jest szybka. Temperatura tochiby model 8026 w spoczynku to około 50 stopni a w pracy ostrek dochodzi do 65 :). Głośność ciut większa ale to i tak totalna cisza w stosunku do chłodzących mojego notebooka wiatraczków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Olej te Toshibe, Scorpio jest szybszy i ma wytrzymalsza obudowe ale jest glosnieszy. Obecnie posiadam Toshibe Satelite A75-s229 i dysk jaki posiadala padl po okolo 2tyg od kupna :mur: (model MK-8025GAS 80 GB) oczywiscie note kupiony w usa i bardziej sie oplacalo tutaj kupic nowy hdd niz slanie na gware. Wzialem WD Scorpio WD400VE 40GB, powiem tyle ze jest glosny, slychac prace glowic. Takie stukanie jak nic nie robi, ale od 2mecy chodzi spoko a SMART pokazuje ze z nim wszytko oki wiec to chyba normalne (jak ktos ma takiego to moze sie wypowie). Dysk jest szybki i o wiele mniej sie grzeje (w idle pokazuje 32stopnie) od tego dysku toshiby co mi padl. W Toshibie tych 16mb nie wykorzystasz nio chyba ze chcesz zajechac naped patrzac jak przerzuca dane z jednej na druga partycje. To tyle co mialem napisac, wybor nalezy do Ciebie. Edytowane 13 Marca 2005 przez Shantillas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Moze sie komus przydac... http://tomshardware.pl/mobile/20041213/index.html Test porownawczy kilku dyskow 2,5" na Tom's Hardware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...