staszeek Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Ja osobiście wole plastikowe ręce od tych szarych sześciościścianów kiedyś ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Taaaaaak, kiedyś pewnie niejeden mażył, aby mu takie sześciościany na kompie odpaliły :wink: , a potem ośmiościany to było słabo :D Ale w jednym jest rzecz, powinni to poprawić. P.S. Apropo grafiki, może ktoś przesłać HoMM3, bo gdzieś mi wcięło, a chciałbym zagrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Pirat :P Jaki ze mnie spamer ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Blizzard z pewnoscia wyda WoW'a na X360 poniewaz jest wlasnoscia Microsoftu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Pirat :P Jaki ze mnie spamer ;) 1522219[/snapback] 1. Niema to jak dobry spam. 2. Dobra, spoko, poczekam, aż kumpel znajdzie swojego ORYGINALNEGO HoMM3. 3. Heroes 3, to była chyba jedna z ok. 30 oryginalnych pełnych wersji jakie widziałem u kogoś w domu. 4. Żeby to niebył kompletny spam, to mam, małe pytanie, będą jakieś turówki, aby wypasione strategie na X-a (i nietylko)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jest juz oficjalna data premiery nowego xboxa 4 Listopad 2005 :) jeszcze tylko 112 dni :) http://www.xbox365.com/news.cgi?id=GGuGPrLGrr07140635 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 http://ps3movies.ign.com/ps3/video/article...72105_qtlow.mov trailer z nowego Resident Evil 5 na XBOXA360 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Blizzard z pewnoscia wyda WoW'a na X360 poniewaz jest wlasnoscia Microsoftu :wink: 1522382[/snapback] od kiedy? z tego co pamietam to wlascicielem blizza jest vivendi a nie ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Suma sumarow kolo zamyka sie na microsofcie. Bylo o tym gdy wyszla zapowiedz Starcraft: Ghost i miala byc exslusivem tylko na X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 A to ciekawe :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Siakieś dwa zwykle wentylatory 12x12 z typu "SHIT", a my sie bawimy w jakieś Zalmany, Pentagramy, Towery :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Siakieś dwa zwykle wentylatory 12x12 z typu "SHIT", a my sie bawimy w jakieś Zalmany, Pentagramy, Towery :blink: 1562081[/snapback] to sa max 80mm i wiekszosci przypadkow takie "SHIT" wentylatory maja ok 5000rpm... btw: pojawily sie screeny z Oblivion na x360 http://www.elderscrolls.com/art/obliv_xbox360_screens_01.htm i mam mieszane uczucia, oczywiscie grafika jest miodna, ale mnie zastanawia rodz. - 1024x576 oraz brak fsaa...chyba mialo byc lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) (...) btw: pojawily sie screeny z Oblivion na x360 1562383[/snapback] Te screeny wyglądają jak żywcem wyjęte z trailera z tegorocznego E3....Pozatym chyba nie muszę tłumaczyć że screen można powiększyć i pomniejszyć. To że ma on taką a taką rozdziałkę nie znaczy że gra będzie miała taką samą. A tak screen mieści się spokojnie w okienku przeglądarki i nic nie trzeba przesuwać i cudować. Zaraz mozesz całą scenę objąć wzrokiem i, jak sam napisałeś, "grafika jest miodna" a żeby dojść do takiego wniosku nie potrzebujesz większego screena ;). Next-Geny mają obsługiwać gry w conajmniej rozdziałce 720p (oczywiście potrzebny jeszcze dobry TV) więc myślę że nie ma się o co obawiać. Owszem jak dzisiaj kompy mogą generować obraż np. 1600x1200 pikseli to cu tu porównywać z 1280x720...ale nie zapominajmy że to nadal robine jest dla telewizora więc chyba takie coś starczy w zupełności (np. już dzisiaj na X-klocku jak popatrzeć na takiego Splinter Cella CT to pomimo "małej" rozdziałki jakoś nie sposób stwierdzić że wygląda cienko. Pozdrawiam. Edytowane 23 Lipca 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Te screeny wyglądają jak żywcem wyjęte z trailera z tegorocznego E3....Pozatym chyba nie muszę tłumaczyć że screen można powiększyć i pomniejszyć. 1562406[/snapback] moze...ale imho nie wygladaja na przeskalowane, i co z fsaa? co do jakosci tv-monitor, roznica sie zaciera, szczegolnie jak masz tv lcd hdtv...odpalajac na nim cos "takiego" watpie abys nie widzial roznicy... no ale moze faktycznie, sa to screeny pod inet...oby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 moze...ale imho nie wygladaja na przeskalowane, i co z fsaa? co do jakosci tv-monitor, roznica sie zaciera, szczegolnie jak masz tv lcd hdtv...odpalajac na nim cos "takiego" watpie abys nie widzial roznicy... no ale moze faktycznie, sa to screeny pod inet...oby... 1562421[/snapback] Poptarz na 3 pierwsze screeny z wersji "niby to PC"...mają taką sama rozdziałkę. Walą co chcą i gdzie chcą bo uważają że skoro gra ma wyglądać i na PC i na X360 tak samo (wyłączając rozdziałkę ) to co za różnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Lista gier na x360, które mają być dostępne wraz z premierą konsoli :)(i to jeszcze nie wszystko ,gdyż ma być ok. 50 tytułów) # Idea Factory: untitled # Eidos: untitled # Arc System Works: a 'battle melee action' game # Activision: Call of Duty 2, Tony Hawk American Waste, Quake 4, Gun # Atari Japan: Test Drive Unlimited # Artdink: Take the A Train X # SNK: KOF Max. Impact 2 # EA: FIFA, Need For Speed Most Wanted, NBA Live # Capcom, Resi 5, Dead Rising # Kids Station, untitled # Cavia: untitled # Glef: untitled # Genki # Koei: Shin Sangoku Musou Special # Konami: Winning 11, Rumble Rose XX, Pro Yakyuu Spirits # Success: Operation Darkness, ZOOKEEPER # Jaleco: untitled # Square Enix: FFXI # Spike: untitled # Sega: Chrome Hounds (?) # Taito: World Air Force # THQ Japan, Saints Row, The Outfit # D3: X, Oneechanbara X # Tecmo: DOA4, DOA XVB 2, Project Progressive (action game) DOA Code Cronus # Tomy: Zoids # Treasure: untitled game # Namco: Ridge Racer 6, Frame City, untitled RPG, LOVE FOOTBALL # Hudson: Tengai Makyou ZIRIA # Hamster: untitled # Bandai: Z Gundam # Banpresto: Super Robot Taisen # Vivendi: untitled # From software: EM Enchant Arm # Frontier Groove: untitled game # Microsoft Game Studios: Everyparty (from Game Republic), Ninety Nine Nights, PGR3 # Marvelous: untitled game # Yukes: Wrestle Kingdom # Ubisoft: Ghost Recon 3 Edytowane 26 Lipca 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Fajnie...ale szkoda bo tych naprawdę wartych uwagi tytułów jest nie za dużo (jak dla mnie to tylko Ghost Recon 3, Quake4 i Call of Duty 2...ewentualnie DOA4 ale bijatyki to nie jest mój konik ;) ...oczywiście piszę jak MNIE te tytuły interesują bo nie mówię że reszta jest słaba czy coś, po prostu mnie nie interesują). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 tak ma wyglądać grafa w trybie 720p. jak dla mnie super!!!! http://www.xboxyde.com/gallery_1585_en.html trailer z Fify 2006 http://www.xboxyde.com/news_1775_en.html wygląda niesamowicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Szczena opada, choc jeszcze widac jak konczyny sie wtapiaja czesciowo w przeciwnika lub glebe, ale to chyba jeszcze dosc dlugo bedziemy widzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Nareszcie będzie trawa w Fifie. No myślałem, że się nie doczekam :) Ale co tam, i tak nie lubie gier sportowych (no chyba że Snooker :lol:) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciomaniak Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Co do FIFY 06' to zbierałem dolne ząbki z podłogi. Jest gigantyczny skok z poprzedniej wersji na tą, jeśli ufać że tak będzie wyglądać owa część tej kopanki. Co do konsoli, zdecydowanie bardziej wole Xbox'a 360. Jest łatwiejszy w programowaniu, zresztą jak wyczytałem z gazety PSX Extreme, gdyby niektóre firmy nie podpisały z Sony umowy na wyłącznośc na tę konsolę, to wydawaliby gry także na Xbox'a 360, lub tylko na niego ponieważ są znacznie łatwiejsze w programowaniu. Zresztą z wykazu gier na E3 \, oraz ich możliwości graficznych oceniono Xbox'a 360 na 8+, natomiast PlayStation3 dostało 7+, więc jest jednak różnica. Zresztą nic nie zastąpi tego co zrobił Xbox w dziedzinie mediów. Xbox LIVE, pobieranie darmowej muzyki, filmów czy dodatków do gier, darmowych skórek, darmowych dem, a później darmowych pełnych wersji, a do tego darmowe granie on-line w weekendy, to wydaje się to przeważające na korzyść Xbox'a 360. Także po cenie twierdze że lepiej mi kupić Xbox'a. 300$ vs. 500$ to jest różnica. Do tego w chwili obecnej trzeba by było dokupic dysk za 80$, i wychodzi wielka suma, którą Ken Kutaragi tłumaczy tym, iż za moc trzeba płacić, a konsola nawet w 30% nie jest mocniejsza od Xbox'a 360. Zresztą te kaczki na wodzie i inne [ciach!]a które prezentowali na PS3 jakos mi nie podchodzą. To samo zrobili w PS2, robiąc dziadka ze zmarszczkami, i jak sie później okazało był to zwykły filmik na płytce, wwalony do konsoli. PS2 w życiu nie będzie miało takich możliwości. Zawsze z bratem i kolegami byliśmy za PS3, ja miałem PSX, i PS2 i twierdze teraz że nie opłaca mi sie kupować PS3. Nie przemawia mi za nią nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Trochę głupio porównywać coś co jest(czyt. istnieje) z czymś co jeszcze nie jest gotowe w 100%. Porównujesz grafe na obu konsolach a tak naprawdę to widziałeś tylko moc x360. Zgodzę się że iXa łatwiej programować i że cena jest (będzie) lepsza ale z porównaniem mocy poczekamy aż PS3 zawita na ogólnoświatowych rynkach. SONY chyba samo sobie kopie dołek, HDD oddzielnie i dużo wiąksza kasa na sprzęt to przesada. Niby w Blu-Rayu jest przyszłość ale cush. PS3 ma pomóc w promowaniu nowego standardu. Ale ma przewagę bo już pojawiają się głosy że DVD9 będzie miało niewystarczającą pojemność. Mówi się też że może w X360 będzie można zamontować napęd DVD-HD i chyba będzie to DODATEK czyli na początku nie będzie on w standardzie a nawet jak coś się zmieni to i tak będzie trzeba kolejne $ wydać. Ja chyba wolę mieć konsolę bez dysku a móc grać we wszystko niż mieć konsolę z DVD9 gdy gierki nagle zaczną wychodzić na DVD-HD...Wtedy upgrade obowiązkowy. To narazie spekulacje, plotki wręcz ale co by było gdyby się sprawdziły? Co do tego że wielu developerów będzie chciało pisać na x360 to jest też inna sprawa, nie tylko to że jest łatwiej...jest też szybciej (nie chodzi mi o czas produkcji gry wynikający z łatwości programowania), X360 wystartuje 6 miechów wcześniej niż PS3 a więc i szybciej na nowych tytułach moża zarobić. Wypuścić coś teraz i skorzystać z tego że ludzie polecą na coś nowego bo ma lepszą grafę (a nie musi być wcale pełne polotu), tak zeby zapełnić miejce w bibliotece tytułów bo jak już ludzie będą mieli konsolę i nie będzie w co grać to może kupią nasz tytuł. Mam nadzieję że tak nie będzie ale nic nie da się wykluczyć w 100%. Ja myślę że obie konsole możliwościami się nie będą różnić (chodzi mi o wydajność) albo troszeczkę. Zadecydują gierki. No i jeszcze sprawa z XBOX Live!...niby nowy pomysł fajny (nie trzeba płacić) ale niech będzie u nas OFICJALNIE a nie jak teraz. Pozdro. Edytowane 30 Lipca 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 :wink: A mnie zastanwia to czy rzeczywiśćie Xbox 360 będzie kosztował tak tanio czyli 300$,jak za taką maszynę :) .Oby był tylko dostępny w dniu premiery również i w Polsce i żeby kosztował gdzieś tak max 1200zł nie więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Każdy by chciał ;). Ja nie wiem jak M$ chce wypuścić konsolę w tym samym czasie na całym świecie (z kilku dniową różnicą), SONY z PSP też tak kombinowało i się okazało że nie dali razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 :wink: A mnie zastanwia to czy rzeczywiśćie Xbox 360 będzie kosztował tak tanio czyli 300$,jak za taką maszynę :) .Oby był tylko dostępny w dniu premiery również i w Polsce i żeby kosztował gdzieś tak max 1200zł nie więcej. 1573991[/snapback] w ciągu 2 tygodni Microsoft ma podać oficjalną cene nowego X :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 odpowiedz na to ile XBOX360 będzie kosztował :) http://www.theinquirer.net/?article=25076 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Na konsolę uzbieram, ale na gry... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Na konsolę uzbieram, ale na gry... :( 1577410[/snapback] 60$ to na dzien dzisiejszy 180 zł, dodac do tego jakies tam roznice jak to zawsze są miedzy rynkiem USA a Polskim i mamy cene 230-250 zł czyli tyle ile mniej wiecej gry kosztuja w empikach. Standard. Czyli nie wołają wiecej za gre i sytuacja jest identyczna cenowo jak z PS2 i X-boxem, tylko sama konsola jest tansza (PS2 399$, X-Box 399$) wiec git parówka. Teraz bedzie trzeba kombinowac tak jak z grami np na PS2. Allegro, gdzie gry chodzą baardzo tanio w porownaniu do empika i sa nowe w folii, wymiana jakaś, promocje. IMO wymiana jest wypas sprawą. Jeśli o grę dbamy, to wystrczy dopłacic około 30 zł i miec nowy hit. Pozatym X360 to ciagle DVD, moze nowy standard, ale dvd i tak jak pojawily sie wypalarki dvd-r, potem dvd+r a nastepnie dvd-dl czy ram, i kazde byly na początku drogie aby potem poleciec cena na ryj, tak samo bedzie z tym standardem. No i szara strefa wita. Zresztą, poki cena wypalarki bedzie zaporowa, to piraty nie powinny byc drozsze niz 40-50 zł, przynajmniej w pierwszych miesiacach po spiraceniu. Bedzie dobrze, nie pękajcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonX-web Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Kiedy ma trafic do polskich sklepów i ile ma kosztowac(w polsce oczywiśie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Jak bedziemy znac date premiery to sie bedzie spekulowac ile bedzie dni (tygodni) obsowy. Napewno konsole dostaniesz na allegro, ale najpierw musi byc premiera, ktora narazie nie jest znana. W kazdym razie okolo listopada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...