Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem dzisiaj okazje widzieć x360 wraz z Samsungiem hdtv w akcji.

Prezentowaną grą w MM było MotoGP. Wytężałem wzrok jak mogłem. Ale jedyne co widziałem to straszliwe schodki na krawędziach. Ogólnie, straszna pixeloza motorów i zawodników.

Możliwe że mieli zły kabel/ustawienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezentowaną grą w MM było MotoGP. Wytężałem wzrok jak mogłem. Ale jedyne co widziałem to straszliwe schodki na krawędziach. Ogólnie, straszna pixeloza motorów i zawodników.

tez to widzialem

najlepszy jednak w standzie jest ten wyrypisty przycisk na srodku - dumnie noszący nazwę RESET xD

w Poznańskim MM 3 razy go musialem naciskac podczas bootowania MotoGP bo 3 razy sie zawiesil. Za 4 razem chcialem poczekac znow, ale zaczela sie nawet muza zwieszac i po chwili blackscreen xD Poszedlem dalej ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma zadnych odbic, powiedzialbym ze obraz jest nawet lepszy niz z mojego PC. Co lepsze mam podlaczonego X'a i PC poprzez 2 kable, tzn jeden na stale podlaczony z tylu monita (z przejsciowka na koncu na zenski wtyk), a do niego dopiro podlaczam kabel od PC lub X'a, w zaleznosci co chce robic.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Łódzkim MM w M1 na Brzezińskiej X360 za 1399zeta (oczywiście z PGR3). Ceny gier na X360 od 119 zł (ale mało ich) a gier na X1 od 69zł. Stand z konsolką był ale nie włączony :?. Jak już z MM wyszedłem to looknąłem na niego jeszcze raz i...był włączony ale bez gry (dasha było widać...także tutaj lipa). Ogólnie cena naprawdę spoko. Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie Standy w Polsce a nawet za granica traktowane sa po macoszemu.

Obsluga wogole sie nimi nie interesuje,nie wlacza,a na pytanie dlaczego nie dziala patrza sie dziwnie -tak jakbys przeszkadzal im w podpieraniu sciany ;).

Dotyczy to wiekszosci Standow jakie widzialem i wszystkich konsol(ps2,xboxy,GC)-a przeciez to reklama!-bo niejednokrotnie fajnie jest gre chwile potestowac i troche sie przyjrzec a tak! -moze jak bys sie posypaly skargi na obsluge to zmienilo by sytuacje, no ale z drugiej strony komu sie chce ganiac aby to zmienic?!.

ps. co do kabli radze najlepiej stosowac oryginalne ,zawsze ma sie pewnosc ze bedzie dzialac tak jak powinny

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MotoGP ma faktycznie zabki - ale widoczne tylko z bardzo bliska - czyli tak, jak sie stoi przy standzie. w domu na pewno nie gra sie stojac 50cm od telewizora, wiec i zabkow nie widac. choc akurat ta gra aliasingiem wali po oczach jak chyba zadna inna na XO ;)

polecam obadac Lost Planet demo, ewentualnie Fight Night 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MotoGP to port z iksa, także padaczka gry jest widoczna gołym okiem. Aliasing + dropy fps gigantyczne.

Widziałem to "cudo" w MM, wczoraj jeszcze puścili PGR'a, chodzi ok, grafa ok, ale aliasing straszny, wszędzie ząbki, strach podejść do pada, czy aby nie ugryzie ;)

Stare gry ;)

Powiedzcie mi, bo jeden mi wciska, że Microsoft wymaga aby w każdej grze był AA, czy poważnie dają AA, ale tego nie widać (eee?), czy po prostu AA nie ma?

Co z GOW, jeszcze nikt nie grał od nas, coś mało podniety widze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No do bra przyznam się :) Grałem już w GOW i powiem, że gra ryje berety. Oczywiście dla osób które nie lubią takiego gatunku gier gra nie zrobi aż takiego wrażenia, ale to nie ma znaczenia. Narazie za wiele nie grałem ( staram się rozkoszować grą), ale trochę już zobaczyłem. Grafika jest świetna, mocny klimat, zero cukierkowatych kolorów, ostre dźwięki i niesamowite efekty. Wg mnie na obecną chwilę jest to najlepszy shooter jaki wyszedł na wszystkie platformy. I patrząc na różne zapowiedzi gier, konkurencji nie widać.

Grałem również w COD3. Jest to najlepsza część. Grafika poprawiona w stosunku do 2 części. Odrazu mówię, że na żywo wygląda to o wiele lepiej niż na zdjęciach. Niesamowite wrażenie robią efekty świetlne oraz wybuchy. Na ekranie dzieje się tyle rzeczy naraz, że ciężko to wszystko ogarnąć. Polecam obie gry !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Wrocław? Gladiac? Skąd: francja.

jak najbardziej :) a dokladnie Paryz-miasto raj dla graczy!-pelno sklepikow gdzie znajdziesz tytuly gier i konsole jakie tylko chcesz i we wszystkich wersjach(usa,jap)

to swietna wiadomosc dla tych ktorzy za pare groszy beda chciec naped HD-DVD w swoim pc- jednak ten Bill jest wielki :lol2: ,w ten sposob dodatek do x360(hd-dvd)moze byc czesciej sprzedawane niz sama konola ;) Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to Gladiac powiedzial ze gral w poscie przed moim? Chyba nie, wypowiadal sie PawelDK a w jego sigu widnieje Wrocław jak wół. Zreszta dobra niewazne, prawda jest taka ze nikt o piratach nie mowi, mimo ze kazdy je ma. Chodzilo mi po prostu o to zeby w takich momentach (nie mowie konkretnie o tym, tylko ogolnie) stwarzac przynajmniej pozory ze sie gra dopiero jak wyjdzie oryginal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forza Motorsport 2 Achieves 60FPS

Niezle :) Ja poczekam, niech chlopcy ja porzadnie doszlifuja. :)

Pozdrawiam.

EDIT:

Jeszcze cos o napedzie HD-DVD dla X'a:

HD-DVD drives works natively in Vista!

Niezle. :) W dodatku kamerka Live Vision tez dziala.

Podoba mi sie to, bede mogl peryferia od X'a uzywac do kompa. :)

Edytowane przez .:RoGeR:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to Gladiac powiedzial ze gral w poscie przed moim? Chyba nie, wypowiadal sie PawelDK a w jego sigu widnieje Wrocław jak wół. Zreszta dobra niewazne, prawda jest taka ze nikt o piratach nie mowi, mimo ze kazdy je ma. Chodzilo mi po prostu o to zeby w takich momentach (nie mowie konkretnie o tym, tylko ogolnie) stwarzac przynajmniej pozory ze sie gra dopiero jak wyjdzie oryginal.

A wersja NTSC konsoli to nie może być ? A premiera była tydzień temu. Dodatkowo ci napiszę, że wersja GOW puszczona na rynek Azjatycki jest Region Free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wersja ntsc USA tez jest region free

nie wiem jak mogłem tego nienapisać :) Dokładnie wersja USA/Azja jest Region Free. Wystarczy trochę pokombinować i da się załatwić a nie czekać aż u nas się pojawi. Koniec OT

Gra wymiata i tyle. Narazie jestem w 2 Chapterze i gra się robi coraz trudniejsza i mroczniejsza. Gram narazie na najniższym poziomie. Jak ukończe biorę się za następne poziomy :D

Zrobiłem małe porównanie kabli VGA i Component. Zdecydowanie polecam ten pierwszy. Oczywiście musiałem przy componencie trochę się namęczyć zanim obraz wyglądał blisko ok (kontrast,jasność) Mimo tego nadal był bardziej ciemny niż po VGA. Ale to najmniejszy problem. Odpaliłem GOW i oczom mi się okazały jakieś dziwne zakłucenia w tle. Tak jakby na mgle ? były takie niebieskie kropki. W innych grach tego nie było. Oczywiście po kablu VGA wszystko wyglądało wyśmienicie. Zdjęcia robiłem ale wyszły beznadziejnie, nic nie było widać. Jak skombinuję lepszy aparat to zrobię jeszcze raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PawelDK sprobuj zmienic ustawienia co do kontrastu itp w samej grze, gow ma kilka z nich w roznych kombinacjach tak zeby zadowolic crt i lcdkowych graczy

zmieniałem wszystko co się da. Zarówno w grze jak i w telewizorze. Zakłucenia nadal były widoczne. W inych grach zakłuceń. Zrobię dziś jeszcze jedno podejście ale z rodziałką 1080i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi