Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ludwiczek

lol! nie moze byc gwarancji na przerobionej konsoli... na moje to ci kolesie poprostu żerują na głupocie ludzi np. z MM gdzie typy zamiast wysyłać do M$ sami sprawdzaja konsole, jak nie działa wymieniaja na nową i dopiero potem kombinują co robic dalej ze starą. A z doswiadczenia wiem ze są to takie typy ze nawet nie sprawdzaja czy plomba jest na obudowie 0_O

Mój Xbox miał normalnie gwarancję i był przerobiony w razie padnięcia nie byłoby problemu z wymianą. Mi akurat nie padł ale paru osobom bez jęknięcia wymienili na też przerobione oczywiście. Tylko, że ja kupowałem w sklepie prowadzonym przez zaufanych ludzi na allegro miałbym wątpliwości. W sumie jak sprowadza ktoś 30 konsol za 1 200zł (lub kupił jak były po 900zł) jak ktoś umie robić przeróbkę to nie jest to dla niego problem i sprzedaje przerobione za 1800zł z gwarancją to zostawia np 5 na zwrot to wychodzi za przerabianie i sprzedaż 9 000 na czysto :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Xbox miał normalnie gwarancję i był przerobiony w razie padnięcia nie byłoby problemu z wymianą. Mi akurat nie padł ale paru osobom bez jęknięcia wymienili na też przerobione oczywiście. Tylko, że ja kupowałem w sklepie prowadzonym przez zaufanych ludzi na allegro miałbym wątpliwości. W sumie jak sprowadza ktoś 30 konsol za 1 200zł (lub kupił jak były po 900zł) jak ktoś umie robić przeróbkę to nie jest to dla niego problem i sprzedaje przerobione za 1800zł z gwarancją to zostawia np 5 na zwrot to wychodzi za przerabianie i sprzedaż 9 000 na czysto :wink:

nie napisalem wszystkiego. Mowiąc "nie ma gwarancji" chodziło mi o gwarancjie MS Polska na 24miesiace, o ktorej piszą w aukcji... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

nie napisalem wszystkiego. Mowiąc "nie ma gwarancji" chodziło mi o gwarancjie MS Polska na 24miesiace, o ktorej piszą w aukcji... ;)

No MS do "piracenia" konsoli raczej nie dołoży. A sprzedawca pewnie po oddaniu na tą gwarancję powie, że to nie jego wina, że jej Ci nie uznali :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No MS do "piracenia" konsoli raczej nie dołoży. A sprzedawca pewnie po oddaniu na tą gwarancję powie, że to nie jego wina, że jej Ci nie uznali :wink:

no tak, ale kto wie - moze ta banda korzysta wlasnie z MM, bo wiadomo, ze u nich takie wały to nie trudno robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linki, linki, linki...

...z tego co słyszałeś niewiele wynika.

@rockers- jako właściciel x360 pewnie zauważyłeś plomby gwarancyjne na niej. Powtarzam pytanie, jak wg Ciebie zmodowana (otwierana) konsola może być dalej na gwarancji (ciekawe jak to rozwiązali we Francji, gladiac wiesz coś więcej?)?

jak ktoś umiejętnie odklei plombe(łatwo i bez śladu schodzi) to dlaczego M$ ma nie uznać gwarancji :D

ludzie nawet mieli porobione dual biosy w x0 i jakoś gwarancja była uznawana :blink: :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można zmusić jakoś by xbox wyswietlał obraz widescreen (wiadomo, z pasami) na monitorze LCD 4:3?

Wlasnie odpalilem konsole z kablem VGA na LCD. W zamian dostałem cholernie blade kolory i przeskalowany obraz na 1280x1024.

halo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(ciekawe jak to rozwiązali we Francji, gladiac wiesz coś więcej?)?

No coz Paryz to raj dla graczy-np. w centrum jest kilka ulic kolo siebie gdzie miesci sie okolo 15 sklepow tylko z konsolami,dostaniesz tam wszystko co istnieje lub istnialo do tej pory.Olbrzymia walka o klienta zapewne powoduje ze sklepy w rozny sposob rywalizuja ze soba,jedna z takich rywalizacji jest wlasnie gwarancja na zmodowana konsole,pozatym placi sie 60 euro za moda co w stosunku do zarobkow jest niewielka suma za mozliwosc odpalania backupow.

Jak w razie padniecia konsoli radza sobie z gwarancja tego nawet nie wiem ,bo wlasciwie taka informacja jest mi zbedna,zas mozliwosc naprawy za friko przez 6 miechow jest nie do pogardzenia.

Co innego kiedy przychodzimy do sklepu z wczesniej zakupiona konsola,wtedy gware dostajemy tylko na moda bo konsole kupilismy gdzie inndziej-no ale to raczej oczywiste :)

Zapewne sklepy maja jakies swoje sposoby na zmodowane konsole-wiele z nich wspolpracuja zapewne z miejscowymi serwisami.

Zreszta kazdy z tych sklepow to wyspecjalizowany autoservis,gdzie rowniez naprawisz konsole-wiec byc moze naprawy robia we wlasnym zakresie kiedy padnie zmodowana konsola

I jescze ciekawostka

gram.pl

Xbox 360 najpopularniejszym źródłem filmów

Czwartek, 28 grudnia 2006, godzina 12:33, autor: Domek

Jak podał serwis Variety, skojarzony z Xboksem 360 system Xbox Live zachęcił do kupowania filmów w sieci więcej Amerykanów, niż podobne usługi w Internecie. I to mimo tego, że konsol jest przecież w USA znacznie mniej niż podłączonych do sieci komputerów.

Na temat osiągnięć sieciowych sklepów z filmami nie ma wprawdzie dokładnych danych, obserwatorzy branży zgadzają się jednak, że nie cieszą się one zbyt dużym zainteresowaniem. Taki na przykład Unbox Amazonu, który - według prezesa firmy - miał się stać czymś naprawdę dużym, przyciąga zaledwie garstkę zainteresowanych. No bo mniej niż 100 pobrań niektórych filmów to zdecydowanie mało, jak na skalę Amazonu i liczbę klientów tradycyjnej części sklepu.

Tymczasem, mimo braku specjalnego zainteresowania cyfrową dystrybucją filmów wśród właścicieli PeCetów, zaskakująco dobrze radzi sobie na tym polu Xbox 360 - i to mimo zaledwie 3,5-milionowej grupy jego amerykańskich właścicieli, w żaden sposób nie dającej się porównać do tłumów, mających w domu przynajmniej jeden komputer. Duże zainteresowanie wzbudziła wprowadzona przez Microsoft usługa wypożyczania filmów czy ściągania seriali telewizyjnych.

V jak Vendetta - jeden z najpopularniejszych filmów na Xbox Live

Analitycy znajdują kilka wytłumaczeń dla tego fenomenu. Po pierwsze właściciele konsoli są na ogół bardziej od statystycznego odbiorcy zainteresowani nowymi technologiami i mają do nich większe zaufanie. Poza tym konsola jest już podłączona do telewizora (a jednak mało kto lubi oglądać filmy na monitorze, zaś podłączenie PeCeta do TV jest dla znakomitej większości zbyt kłopotliwe). Niebagatelne znaczenie ma też dostępność za pośrednictwem X360 filmów w standardzie High Definition - właściciele konsol, w większości podłączonych już do telewizorów HD, chcą się po prostu cieszyć możliwie najlepszą jakością obrazu. Te czynniki sprawiają, że przed filmowym sklepem Microsoftu rysuje się świetlana przyszłość.

Czyżby oznaczało to, że dopełnia się w końcu cyfrowa rewolucja muzyczno-filmowa, wieszczona przez branżowych specjalistów już od lat? Od strony muzycznej zaczęło się faktycznie coś dziać dopiero za sprawą firmy Apple i jej sklepu iTunes. Być może teraz zaś faktycznie Xbox 360 pomoże mu rozruszać filmową część biznesu.

No coz na polu biznesu internetowego i dbania o klienta nic nie mozna Microsoftowi zarzucic-a nawet zyczyc innym wzorowania sie na jakosci i systemie Billa.Reszta to juz troche inna bajka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rockers- jako właściciel x360 pewnie zauważyłeś plomby gwarancyjne na niej. Powtarzam pytanie, jak wg Ciebie zmodowana (otwierana) konsola może być dalej na gwarancji (ciekawe jak to rozwiązali we Francji, gladiac wiesz coś więcej?)?

chyba sie nie rozumiemy :)

Jeżeli ktoś przerabia konsole, to logiczne, że zrywa plomby i nici z gwarancji producenta.

Jednak wiele sklepów i serwisów daje swoje pisemne gwarancje i nakleja na konsole stikery.

Tak Jest z konsolami xbox, ps2, pstwo, psx itd. Wiec jeżeli konsola nam padnie, mamy gware. Jeżeli sprzedawca nie bedzie chciał jej uznać, możemy domagać się prawnie swojej prawdy.

Dlaczego z xboxem 360 tak nie jest? bo nikt nie bedzie podejmował ryzyka przy tak wadliwej konsoli.

Rozumiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Gladiac : tak troche poza tematem, jak jest z cenami gier w Paryzu? Bo jutro wlasnie lece tam na Sylwka, to moze bym kupil cos jesli by bylo taniej czy cos? I jesli mozesz to podaj te ulice ze "strefy graczy".

pzdr

Najlepiej jak pojedziesz na metro Oberkampf-tam wysiadziesz i tuz kolo wyscia zobaczysz juz jeden ze sklepow, idac w strone placu Republique trafisz na kilka innych w tym na jeden specjalizujacy sie w w Japonskiej Manga-filmy itp,

ogolnie na kilku uliczkach obok trafisz na jeszcze kilka sklepikow,niektore sa dedykowane tematycznie :xbox,gc czy tez multikonsolowo.

Ceny wiadomo zachodnie ale moze cos znajdziesz dla siebie w odpowiedniej cenie :)

gdyby nie to ze jestem na swieta i sylwestra w Polsce to byc cie oprowadzil

Jesli interesuje ci zakup sprzetu do pc to jedz do najwiekszego w tym rejonie(europie) sklepu Surcouf- 3 wielkie poziomy!! (6000m2),wszystko co mozna kupic do PC oraz konsol, po drugiej stronie wejscia do sklepu jest ulica na ktorej jest oklo 20 sklepow z pc a ta ulica krzyzuje sie z inna ulica ktora wiedzie do metra Montgallet,tam takich sklepow jest ok 30!!!,jeden kolo drugiego :) zaglebie PC gdzie u chinczykow kupisz co tylko bedziesz chcial-czesto sa fajne promocje i mozna dostac sporo dobrego sprzetu taniej o 40 % !! , caly Paryz tam kupuje bo jest najtaniej i olbrzymi wybor,a ceny zaleza od dnia :)

W tym wlasnie Surcouf'ie maja fajne packi z x360 w dobrych cenach np. Console Xbox 360 Premium + Gears Of War cena 434 euro lub ta sama cena z ps6 ,reszta pack'ow po 408 euro z jedna starsza gra.

http://www.surcouf.com/Catalogue/ListeProd...numPage:1 -wybierz microsoft z listy aby sobie przejrzec packi,i adres stronki http://www.surcouf.com/Index.aspx

ponizej godziny otwarcia i adres

Horaires

Lundi au samedi de 10h à 20h sans interruption.

Adresse

Surcouf 139 avenue Daumesnil 75012 Paris

Metro

Arrêt Reuilly-Diderot (ligne 1 et 8)

Arrêt Gare de Lyon (ligne 1 et 14)

Arrêt Dugommier (ligne 6)

Jednak szybciej i latwiej bedzie pojechac na metro Montgallet(nr 8 metra) i zejsc na lewo w dol obok wyjscia z metra,ta ulica to wlasnie jedna z ulic Pc-raju ,potem prosto i widac bedzie tyl magazynu "Surcouf"

Jesli sywestra spedzasz w Paryzu to idz na Pola Elizejskie tam o 12.00 spotkasz "kilka" tysiecy ludzi-o ile lubisz tlok, znajduje sie tam olbrzymi magazyn Virgine i Planet Holywood oraz wiele innych atrakcii.

ps.nazwy pisalem z pamieci,mam nadzieje ze nic nie pomylilem :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mnie dziewczyny.

Mam kabel vga z 2 chinchami audio. Wraz z nimi przejściówka chinch -> minijack męski.

Jak sprawić by na głośnikach komputerowych pojawił się dzwiek z XO?

Wiem, iż jestem śliczny, ale żeby odrazu dziewczyna ? ;)

może minijack żeński do minijack żeński załatwi sprawę? Zależy też jakie wejście masz w głośnikach.

OT

...placu Republique...

Jak dobrze pamiętam (z lektury) swego czasu ulubiony plac gilotyny :D .

jaki emulator 360-siatki dobrze oddaje te konsole na PCie

To szto ledwie PS2 wyemulowali...

:blink:

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmy w HD z Xboxyde. ;] Nie ma emulatora X360 na PC. :P

bertold15-nie sluchaj porzedniej wypowiedzi!!-wszystko chodzi dobrze,ale pod warunkiem ze posiadasz gforce9900 superquad x16 w sli, core6quadro i 10.000 tys mb ramu-wtedy spokojnie odpalisz gry z pierwszego xboxa,ale nie martw sie juz pracuja nad aktualizacja ktora pozwala odpalac gry z x360 tyle ze bez wizji..ale fonia jest!!!! ;)

sory ale nie moglem sie powstrzymac ;)-a tak na powaznie to nie spodziewaj sie pozytywnej wypowiedzi co do emulatora tego systemu w ciagu kilku nastepnych lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

sory ale nie moglem sie powstrzymac ;)-a tak na powaznie to nie spodziewaj sie pozytywnej wypowiedzi co do emulatora tego systemu w ciagu kilku nastepnych lat.

Hehe. Pod wytłuszczonym i podkreslonym fragmentem podpisuję się wszystkim co mogę. Pod resztę nie muszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, nie spodziewalem sie ze moj post dot. gwarancji wywola taka dyskusje :wink:

No to z innej beczki - czy x0 rozbebeszony ma lepsze warunki termiczne :?:

w porownaniu z zamknieta buda gdzie jakby nie bylo jest wymuszony obieg powietrza

ktos robil jakies pomiary :?:

pytanie pomocnicze - czy alternatywny firmware potrafi np. wymusic wolniejsza/cichsza

prace napedu kosztem predkosci wczytywania :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mnie dziewczyny.

Mam kabel vga z 2 chinchami audio. Wraz z nimi przejściówka chinch -> minijack męski.

Jak sprawić by na głośnikach komputerowych pojawił się dzwiek z XO?

Dołączona grafika

ta przejściówkę podlacz do wejscia stereo w subwoferze i powinngo grać.

Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, nie spodziewalem sie ze moj post dot. gwarancji wywola taka dyskusje :wink:

No to z innej beczki - czy x0 rozbebeszony ma lepsze warunki termiczne :?:

w porownaniu z zamknieta buda gdzie jakby nie bylo jest wymuszony obieg powietrza

ktos robil jakies pomiary :?:

pytanie pomocnicze - czy alternatywny firmware potrafi np. wymusic wolniejsza/cichsza

prace napedu kosztem predkosci wczytywania :?:

1. TAK

2. TAK

edit. nowy extreme na pokładzie :D

Dołączona grafika

5.1C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watch for Namco and Konami in 2007. We're still not certain whether Metal Gear Solid 4 will hit Xbox 360, but if numbers (of units sold) do the talking, count on its arrival to Xbox 360 sometime after the PS3 version. What about Namco? We're sworn to secrecy, but the tide is changing here too. Prepare for some real Namco hardcore gaming love in 2007.Overall, Sony has reacted with alarm, anger, confusion, and is now realizing it must deal with this new situation: It isn't the console leader anymore.

http://xbox360.ign.com/articles/749/749547p7.html

Co to moze byc za hardcorowa gra od Namco, ktora nie moze wydac IGN a ktorej utrata(exclusiva) tak rozloscila Sony?

Tekken? Ace Combat?

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy filmiki z gameplay'em Winning Eleven 2007:

http://www.gametrailers.com/player.php?id=15921&type=wmv

http://www.gametrailers.com/player.php?id=15922&type=wmv

http://www.gametrailers.com/player.php?id=15923&type=wmv

Jakos nie przekonuja mnie te filmiki niestety. :-| Wyglada to jakos tak fifowato. Poza tym twarze sa lipne, krzyzyk pokazujacy gdzie pilka spadnie to mega porazka, stadiony tez sa cienkie (moderzy beda mieli co robic :P ). Mam nadzieje, ze gameplay jest przynajmniej na poziomie PES6. ;)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jakiś czas temu pisałem, że lipnie się to zapowiada (pod względem oprawy). Mam nadzieję, że to ostatni PES/WE w takiej oprawie, i że następna część znów wprawi fanów w ekstazę :D

Te filmiki (grafika) nijak się bowiem mają do screenów (te z Adriano), które swego czasu były podawane w temacie o PES

ps.

ale przynajmniej nareszcie zrobili sędziów na liniach ;)

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sedziowie na liniach to juz byli w pes6 na x360. Kanciate rekawy, dalej nie ma licencji ;F zmiana oprawy miedzy pes6 a winning eleven 2007 jest zerowa :E Chyba ze to jest poprostu wersja pes6 na rynek japonski, bo o ile sie nie myle to poki co japonce nie dostali swojego winninga na x360... A PES7 to bedzie... winning eleven 2008? :?

pozatym ta wersja jest strasznie szybka. Przeciez winningi zawsze były wolniejsze niż europejskie wersje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WE wolniejsze niz PES? nie zgadzam sie...

a co do samej gry to nie moge z tego co odpierdziela Konami, PES6 na X0 to jakas mega pomylka, juz w fife sie przyjemniej gra - mowie powaznie, graficznie wyglada duzo gorzej niz wersja PC puszczona na TV, a juz po dodaniu patchy typu evolution to juz w ogole dwa inne swiaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi