Syrob Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 oplacalo sie po 1399 w mm , choc to zalezy kto co lubi mi sie np. oplacalo kupic rok temu za 2K :) wiec rzecz gustu pozdro 4@ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 W końcu nabyłem GoW, no muszę przyznać że gra warta swojej ceny, mimo iż średnio podchodzą mi tego typu tytuły to ten wciągnął mnie na maxa :) Btw macie może dziś jakieś problemy z livem? Bo mnie od rana co jakiś czas rozłącza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 może mi ktoś wypisać wszystkie wejścia którymi można podłączyć konsolę do źródła obrazu np. telewizor (jeśłi ma tylko jedno takie wyjście no to napiszcie że jedno i jakie i będzie ok.) z góry thx. a potrzebne mi to dlatego, że mam zamiar za niedługo nabyć x360 a najpierw właśnie źródło obrazu - czyli albo monitor LCD albo TV LCD (chociaż raczej to 1 bo przy okazji przyda się do kompa no i jest tańsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 $99 for Xbox 360 HD-DVD add-on chyba jakiś błąd w druku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Albo bolesna prawda. Pewnie na allegro cena będzie niższa ale oficjalnie z wszystkimi marżami tak może być. I jeśli ktoś już chce mieć HD to wychodzi na to, że cena zrównała się z PS3 które wcale nie jest takie drogie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zrownala albo nie - jesli kupujesz X360 z zamiarem ogladania HD-DVD, to rownie dobrze mozesz kupic Core + "ksiazke". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Że tak nieśmiało zapytam: a co to jest ta książka? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 'ksiazka' czyli HD-DVD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 może mi ktoś wypisać wszystkie wejścia którymi można podłączyć konsolę do źródła obrazu np. telewizor (jeśłi ma tylko jedno takie wyjście no to napiszcie że jedno i jakie i będzie ok.) z góry thx. a potrzebne mi to dlatego, że mam zamiar za niedługo nabyć x360 a najpierw właśnie źródło obrazu - czyli albo monitor LCD albo TV LCD (chociaż raczej to 1 bo przy okazji przyda się do kompa no i jest tańsze) x360 ma jedno multi wyscie sygnalowe w samej konsoli-nie wiem jak w wersji core ale w premium jest tez multikabel z wyjsciem TV HD/SD oraz dzwiekem analogowym i cyfrowym,jesli chcesz podpiac konsole do monitora to nalezy dokupic dodatkowy kabel VGA ktorego nie ma w zadnym zestawie. Albo bolesna prawda. Pewnie na allegro cena będzie niższa ale oficjalnie z wszystkimi marżami tak może być. I jeśli ktoś już chce mieć HD to wychodzi na to, że cena zrównała się z PS3 które wcale nie jest takie drogie. ;) tylko w stosunku premium do najtanszej wersji ps3,bo w stosunku do najdroszej roznica wynosi 100$/e za w najtanszej x360 do najdroszej ps3 200$/e Zreszta sadze ze do startu ps3 w europie ceny jeszcze sie zmienia na korzysc xboxa-a to ze wzgledu na wprowadzenie tanszych i bardziej energoszczednych prockow w techn 65nm.Wtedy ceny xboxa moga byc nizsze od 50 do 100$ a to juz w calosci daje sporo przewage cenowa nad ps3-tymbardziej jesli ktos nie potrzebuje hd-dvd i jeszcze abstraciach!ac od x360, to player hd-dvd moze czekac swietlana przeszlosc zupelnie z innych powodow, bo wszystko wskazuje na to ze to urzadzenie stanie sie przebojem chandlowym microsoftu, kiedy vista ruszy pelna para i dostepne beda sterowniki po ten sprzet,wtedy masowo wszyscy pctowcy kupia playera aby za 100$ ogladac filmy w HD-bo juz wiadomo ze bedzie go latwo "adaptowac" pod pc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie widzę sensu kupować Core i knigę bez dysku, pada bezprzewodowego i internetu. ;) Najważniejsze są demówki i zapis stanu gry. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Nie widzę sensu kupować Core i knigę bez dysku, pada bezprzewodowego i internetu. ;) Najważniejsze są demówki i zapis stanu gry. ;)Ty nie widzisz sensu, a za to ktos inny moze ten sens juz zobaczyc. :] W sumie kwestia mocno indywidualna. :P Wazne, ze jest wiele mozliwosci zakupow i kazdy moze sobie cos wybrac dla siebie. Ja na przyklad nie widze sensu w kupowaniu HD-DVD, bo nigdy bym z tego nie korzystal, co nie oznacza, ze ten player nie bedzie mial wziecia. ;] Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Co do gry, na ktora exlusive straciło SONY, co się tak bardzo wsciekło, to zrodlo ktore przed oficjalnym info o VF5 na 360 podalo wiadomosc wlasnie o tym, ze VF5 trafi na 360, mowi teraz o Tekkenie 6 na 360tke TK6 Xbox360 will be released in winter 2007, supporting Live. TK6 PS3: release date still unknown. The downloadable TK5/DR is there because of a deal between Namco and Sony that Namco must bring at least one new Tekken game to PS3 in 2006. It should have been Tekken 6, but due to the development problem and the PS3 shortage, Namco brings TK5/DR so that the contract is not violated. moja teza ze x360 może byc takim PS2 obecnej generacji moze sie sprawdzic :) Jeszcze tylko MGS4 :rolleyes: Crysis na 360? http://www.news4gamers.com/News-18630.aspx Edytowane 30 Grudnia 2006 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 TK6 Xbox360 will be released in winter 2007, supporting Live. TK6 PS3: release date still unknown. The downloadable TK5/DR is there because of a deal between Namco and Sony that Namco must bring at least one new Tekken game to PS3 in 2006. It should have been Tekken 6, but due to the development problem and the PS3 shortage, Namco brings TK5/DR so that the contract is not violated. lol?? jakoś nie wieżę w tą informacje, zbyt piękne żeby było prawdziwe :razz: (i tak Soul Calibur jest lepszy :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mówiąc szczerze to dobrze ,że Sony traci tytuły exlusive ,bo to znaczy ,że jest "alternatywa" wobec konsoli Sony , a co za tym idzie ,przy kolejnej generacji konsol obie konsole będą miały mniej więcej takie same gierki ,a więc firmy będą musiały dać jak najwięcej za jak najmniejszą cenne w przeciwnym razie można będzie kupić konsole konkurencji. Jeszcze ,żeby się okazało ,że GoW był na Playstation 3 to byłoby super.;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 http://www.cnbc.com/id/15840232?video=158897930&play=1# Listopad - Grudzień Wii - 1.8m PS3 - 750 tys. (nie najgorzej) Smile 360 - 2m w-u-j-e-k nie ma szans żeby GOW wyszedł na PS3. z tego co wiem Microsoft zlecił epicowi zrobienie tej gry na X0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nierealny Wiesz podobno VF5 też miał być tylko na Playstation 3 ,a tu du**.... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Nierealny Wiesz podobno VF5 też miał być tylko na Playstation 3 ,a tu du**.... :blink: tylko że Sony nie zapłaciło SEDZE za zrobienie tej gry :] widzisz różnicę ?? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie wiedziałem ,że Bill płaci za zrobienie gry.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wiedziałem ,że Bill płaci za zrobienie gry.... a co ma siedziec i dlubac? ;) firma ma pomysl a Bill pokrywa koszta produkcji,z tym ze taka gra jest na wylacznosc Microsoftu ,tak jak bylo chyba z GoW czy halo Pozniej w razie sukcesu firma spija splendor i kase a Microsoft sprzedaje wiecej konsol co nakreca biznes ps.w przypadku gdy firma ma duze zaplecze finansowe lub gra nie wymaga wielkich nakladow finansowych,to sama decyduje na jaka konsole napisze dana gre.Moze napisac na jedna konkretna lub na wszystkie. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 kolejny news o TK, tym razem z polskiej strony i co za tym idzie po polsku ;) Gameonly.pl PS3, XBOX360 Tak śpiewają ptaszki w biznesie. Ponoć to samo źródło w IGNie, które podało informację o wydaniu Virtua Fightera 5 na Xboxa 360 (okazało się to potem prawdą) podaje, że Namco Bandai przygotowuje także wersję Tekkena 6 na konsolę Microsoftu. Gra miałaby się ukazać na "XO" na zimę 2007 roku. Jesli to prawda, to można już śmiało powiedzieć, że exclusive'y opuszczają konsolę Sony jak szczury tonący statek. Czy PlayStation 3 tonie? Wątpimy szczerze, ale Tekken to bardzo silna licencja, niemal wizytówka PlayStation. Czekamy na oficjalne oświadczenie firmy. Miało byc GTA, Assasin Creed, VF5, DMC, Tekken - to by dało kolejny line-up w walce przecisko M$. Jednak sony wszystko straciło jak exlusive. X360 ma to samo + jeszcze wiecej exlusivow jak GoW, Halo3, Dead Rising, kolejny Splinter Cell. MGS4 jesli sie pojawi na x360 to to bedzie nóz w plecy dla sony. Ale tylko tej gry mi jeszcze tylko brakuje. Moze kolesie z sony wbulili całą kase na exlusivy wlasnie w MGS4, a reszte olali. Ale dalej sie sprawdza ze x360 to ps2 next-genow. PS2 tez miało duzo tych samych gier co x-box + do tego wiecej exlusivow niz x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 BTW. Ja za X0 jestem jeszcze z powodu Fable 2 :) Jak dla mnie zapowiada się niemały hit. Chociaż będzie też na PC.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 wydaje mi sie za Solid ma racje.. Swego czasu byłem szcześliwym posiadaczem PS2 ze wzgledu na cene samej konsoli, dobre gry ktore też można było wyrwać w dobrej cenie itp. Teraz za 1000zł można już kupić Xa360 na ktorego są naprawde dobre gry i to sie liczy. Jeśli podczas premiery ps3 cena x'a jeszcze spadnie to on wygra w naszym kraju jeśli chodzi o next gen.. Bo długo mu zajmie pobicie ps2 :P.. No i oczywiście raczej nigdy nie uda mu sie przebić sceny PC w naszym kraju taka prawda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malsumis Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Miało byc GTA, Assasin Creed, VF5, DMC, Tekken - to by dało kolejny line-up w walce przecisko M$. Jednak sony wszystko straciło jak exlusive. X360 ma to samo + jeszcze wiecej exlusivow jak GoW, Halo3, Dead Rising, kolejny Splinter Cell. MGS4 jesli sie pojawi na x360 to to bedzie nóz w plecy dla sony. Ale tylko tej gry mi jeszcze tylko brakuje. Moze kolesie z sony wbulili całą kase na exlusivy wlasnie w MGS4, a reszte olali.na PS3 zostało co najmniej: Lair, Warhawk, GT5, GoW, Killzone, The Getaway, Final Fantasy, nowy Ratchet & Clank, nowy projekt od Naughty Dog, MGS4 - raczej się nie wynosi, Mercenaries 2: World in Flames, Heavenly Sword, Formula One Championship Edition, Ni-Oh, White Knight Story, Unknown Realms, Fatal Frame, Shin Megami Tensei, Makai Wars, Afrika, Romance of the Three Kingdoms PS3 - 21 tytułów prosto z głowy, a to na pewno nie wszystkie :P Świat nie kończy się na GTA, Assasin Creed, VF5, DMC i Tekkenie :P PS: Double Agent wychodzi na PS3. PS2: gdyby na konsole nie było tytułów exclusive, to po co więcej niż jedna konsola na rynku? :P Edytowane 31 Grudnia 2006 przez Malsumis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Teraz za 1000zł można już kupić Xa360 na ktorego są naprawde dobre gry i to sie liczy. Jeśli podczas premiery ps3 cena x'a jeszcze spadnie to on wygra w naszym kraju jeśli chodzi o next gen.. Bo długo mu zajmie pobicie ps2 :P.. No i oczywiście raczej nigdy nie uda mu sie przebić sceny PC w naszym kraju taka prawda... tutaj bym sie tak dobitnie nie wyrazal bo-juz w tym topicku jest sporo osob ktore do swoich pc dokupily x360 lub zrezygnowaly z modernizacji pc na rzecz x360. I wcale nie musi byc to tylko x360 bo na miejsce pierwszoplanowego pc moze wskoczyc ps3 lub Wii,na wielu forach zatwardziali pctowcy coraz bardziej zerkaja w strone konsol bo te wrescie maja sporo do zaoferowania w kwesti grafiki w wysokiej rozdzialce ,co wczesniej bylo mankamentem poprzedniej generacji konsol,a jak wiadomo pctowiec lubi dobra grafike a ta w nowych grach x360 czy nadchodzacych gier na ps3 bedzie bezsprzecznie dobra. Reasumujac-kiedys robilo sie przewaznie porty z pc na konsole ,teraz to konsole jako pierwsze dostaja gry strict pctowe a pc czeka na porta z konsoli-o ile takie sa w planie! ,mozliwosc dodania myszy i klawiatury tez nie jest bez znaczenia dla gracza pc bo czesto jego negatywnym nastawieniem sie do konsol byla:brak myszy i klawy,teraz te problemy znikaja a nawet taki zatwardzialy gracz pc przekonuje sie do pada. Scena gier pc robi sie coraz mniejsza a bylaby jeszcze mniejsza gdyby ludzie mieli wiecej kasy na pc i konsole a nie musieli wybieraj pomiedzy. konsole rules-co nie znaczy ze gry na pc sa niepotrzebne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mam pytanie może się ktoś orientuje... Chciałbym założyć nowe konto na XBL gdyż nie idzie niestety zmienić nazwy tego już istniejącego a ta mi średnio odpowiada :D a że nie chce mi się na nowo nabijać gamerscore to da się je jakoś przerzucić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 tutaj bym sie tak dobitnie nie wyrazal bo-juz w tym topicku jest sporo osob ktore do swoich pc dokupily x360 lub zrezygnowaly z modernizacji pc na rzecz x360. I wcale nie musi byc to tylko x360 bo na miejsce pierwszoplanowego pc moze wskoczyc ps3 lub Wii,na wielu forach zatwardziali pctowcy coraz bardziej zerkaja w strone konsol bo te wrescie maja sporo do zaoferowania w kwesti grafiki w wysokiej rozdzialce ,co wczesniej bylo mankamentem poprzedniej generacji konsol,a jak wiadomo pctowiec lubi dobra grafike a ta w nowych grach x360 czy nadchodzacych gier na ps3 bedzie bezsprzecznie dobra. Reasumujac-kiedys robilo sie przewaznie porty z pc na konsole ,teraz to konsole jako pierwsze dostaja gry strict pctowe a pc czeka na porta z konsoli-o ile takie sa w planie! ,mozliwosc dodania myszy i klawiatury tez nie jest bez znaczenia dla gracza pc bo czesto jego negatywnym nastawieniem sie do konsol byla:brak myszy i klawy,teraz te problemy znikaja a nawet taki zatwardzialy gracz pc przekonuje sie do pada. Scena gier pc robi sie coraz mniejsza a bylaby jeszcze mniejsza gdyby ludzie mieli wiecej kasy na pc i konsole a nie musieli wybieraj pomiedzy. konsole rules-co nie znaczy ze gry na pc sa niepotrzebne :) Brawo gladiac B-) B-) Dokładnie tak jest. ja sam zatwardziały PCtowiec jeszcze 1-2 lata temu "porzucam" PCta jako maszynke do grania. A właściwie wydawania niekończących się sum pieniędzy :? LCD juz mam teraz tylko kupno chyba X360 (PS3 zobaczymy jakie drogie będzie - może jeśli stanieje to wybiore to?). Tylko ponoć w połowie roku ma być z nowym prockiem w mniejszej techn. Ale nie wiem czy bedę mógł sie doczekać i czy nie kupię wcześniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Malsumis, ja wiem ze troche jeszcze exlusive'ow jest na PS3, ale jesli traci te najwieksze killery to skad wiesz ze kolejne z tej listy nie przejda w status multiplatformowy? Napewno nie bedzie tak z np. Killzone czy Ratchetem - to fakt. Teamy zajmujace sie tymi grami należą do SONY. To jest tak pewne jak to ze GearsOW nie przejdzie na PS3. Co do God of War - narazie nie ma nic o wersji PS3. Tytuł od Naughty tez moze przejsc. Chociaz tu nie jestem pewny - co prawda Crash'e sie pojawiały na x-boxie, ale to chyba było robione przez kogos innego niz naughty, a od naughty tylko kupili licencje na swiat i postacie tej gry. Ale reszta gier? Przeciez moze przeskoczyc na x360. Powiesz "niemozliwe". A powiedzałbys to samo kilka tygodni temu o VF4 czy TK6 ? ;) Mozna powiedziec ze z tzw puli exlusive'wow na ps3 zostaja walety, damy i krole, a asy przechodzą rowniez do konkurencji. Poki co, MGS4, czyli 'as pik' jeszcze zostaje na ps3 ;) Edytowane 31 Grudnia 2006 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nie ma co się dzwiwić, firmy chcą zarobić. Xboxa 360 jest przynajmniej kilka razy wiecej na rynku niż ps3. Rachunek jest prosty, im wiecej danej konsoli na rynku , tym wiekszy zarobek z wydanej gry na tą platforme. Tekken to była wizytówka konsoli playstation, jeżeli stracą tego exlusiwa to dla mnie magia konsoli sony nie istnieje :cry: co się na tym świecie poprobiło :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 x360 w nie ma czegos, co ps2 miało - dobrej sprzedazy. Nie ma co ukrywac. Sprzedaje sie slabo. Ciekawe ile by juz było sprzedanych sztuk ps3 jesli byloby rzucone wiecej konsol... I ciekawe jak sie ustosunkują producenci gier jesli np. ps3 by dogoniło x360, a moze i by przescigneło. Ale czy sie uda. Bo jesli teraz wiecej gier bedzie uciekac na x360 to konsola sony bedzie sie gorzej sprzedawac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Brawo gladiac B-) B-) Dokładnie tak jest. ja sam zatwardziały PCtowiec jeszcze 1-2 lata temu "porzucam" PCta jako maszynke do grania. A właściwie wydawania niekończących się sum pieniędzy :? LCD juz mam teraz tylko kupno chyba X360 (PS3 zobaczymy jakie drogie będzie - może jeśli stanieje to wybiore to?). Tylko ponoć w połowie roku ma być z nowym prockiem w mniejszej techn. Ale nie wiem czy bedę mógł sie doczekać i czy nie kupię wcześniej :P Dzieki B-) Jako ze stoisz przed dylematem co i kiedy kupic z next-genow,to moge tylko powiedziec ze musisz sie poprostu zastanowic czy gry ktore juz sa na rynku kieruja cie w kierunku danej konsoli:x360 czy tez Wii ,lub czy wolisz poczekac do startu ps3 w Europie.Jesli bedzie to x360 to nie wiem czy warto czekac na nowe ulepszone modele x360 ,poniewaz jesli juz jest kilka gier ktore sprawia ci frajde to chyba cieszyc sie wczesniej niz pozniej ;),zas jesli obecne gry sa ci obojetne to lepiej poczekac albo pojawi sie cos co spowoduje ze kupisz konsole bez zadnego wachania lub poczekaj na start ps3 i rozwoj wypadkow-moze spadnie cena x360 wiec zaoszczedzisz albo wybierzesz ps3 ktora juz na starcie pokaze wypasiona gre-choc sadze ze w tym samym czasie wyjdzie "Halo3" co z pewnoscia utrudni ci (lub nie ;) ) wybor docelowej konsoli.Ale kto powiedzial ze bedzie latwo ;) x360 w nie ma czegos, co ps2 miało - dobrej sprzedazy. Nie ma co ukrywac. Sprzedaje sie slabo. Ciekawe ile by juz było sprzedanych sztuk ps3 jesli byloby rzucone wiecej konsol... I ciekawe jak sie ustosunkują producenci gier jesli np. ps3 by dogoniło x360, a moze i by przescigneło. Ale czy sie uda. Bo jesli teraz wiecej gier bedzie uciekac na x360 to konsola sony bedzie sie gorzej sprzedawac. bo nad x360 ciagle krazy widmo ps2-konsoli legendy, niezapominajmy takze ze kiedy wchodzil xbox musial sie wpasowac pomiedzy istniejacych gigantow,i bylo trudno,jednak zaznaczyl swoj slad na rynku a pozatym zawsze kojarzy sie z profesjonalna obsluga on-line.Teraz x360 kontynuje walke i z ps2 i z ps3 oraz Wii ,jednak zasady ulegly zmianie,duzo zapowiedzianych killerow oraz wczesniejsza dostepnosc x360 jako next-gena zdazyla utkwic w swiadomosci graczy ktorzy wczesniej jako alternatywe wybrali by ps3.Samo sony podcinalo galaz na ktorej siedzialo mamiac roznymi informacjami aby uwagie graczy odciagnac od glownego rywala jakim jest x360,jednak uzyskala efekt wrecz odwrotny bo wielu poprostu stracilo zaufanie do sony przechodzac do obozu wroga lub nawet Wii. Cala suma zdarzen z tego i poprzedniego roku bedzie miala wplyw na popularnosc ps3 i jej wojne z dwoma przeciwnikami a sami developerzy juz na samym poczatku mowili ze tworzenie gier na x360 jest o wiele tansze niz na ps3,wiec sila rzeczy lepiej wydawac mniej zarabiajac wiecej niz na odwrot. A za najwiekszy blad sony uwazam niedocenianie przeciwnika ,zbyt duza pewnosc siebie i trzymanie sie fali na ktorej plynal ps1 i ps2 a ich zywot jak wiadomo dobiega konca ;) I tym pieknym elaboratem Zycze Wszystkim "SZCZESLIWEGO NOWEGO YORKU 2007" Edytowane 31 Grudnia 2006 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...