Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

+ pierwsze bany dla posiadaczy przerobek...

Jestem troszke nie w temacie (choc pilnie śledze ;) ) , ale czy ban dla konsoli oznacza że nie można z nikim grać poprzez neta? Czy to ban na "CAŁĄ" konsolę i pobieranie w przyszłości updateów nie bedzie możliwe?

A może bedzie kiedyś mozliwość "zrzucania" updateów z konsoli i za pośrednictwem netu przesyłania (jakby BIOS) i następnie uruchamiania updateu na konsoli zbanowanej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem troszke nie w temacie (choc pilnie śledze ;) ) , ale czy ban dla konsoli oznacza że nie można z nikim grać poprzez neta? Czy to ban na "CAŁĄ" konsolę i pobieranie w przyszłości updateów nie bedzie możliwe?

A może bedzie kiedyś mozliwość "zrzucania" updateów z konsoli i za pośrednictwem netu przesyłania (jakby BIOS) i następnie uruchamiania updateu na konsoli zbanowanej?

tak naprawde nikt jeszcze zadnego bana nie dostal,na jednym z forum o x360 jeden gosc ponosc sie skarzyl ale okazalo sie ze to zwykla sciema , znajomi ze sklepu maja ostatniego chipa i dzisiaj robili upgrade softu konsoli , po czym testowali live'a - i nic sie dzialo! , bynajmniej u nich

Edit-na necie znalazlem cos takiego:

Xecuter's Avatar

Retired Alcoholic

There have been many reports of peoples Xbox 360's dying after the fall update when they have a flashed drive.

One of our friends had this problem so he brought his Xbox to us for analysis. Here are some facts.

1. Samsung MS28 Drive

2. Flashed with Xtreme v3.3

3. E66 error after Fall Update

4. Red lights / No boot to dash

We dumped his firmware and compared to his original X33.bin flash - MD5 was the same and of course that meant his drivekey was correct too.

We then simply converted his X33.bin to the new X42a.bin (Xtreme v4.2 Fast Boot Mode as Default) and reflashed (and for those that may ask using a VIA 6421L card and Xecuter Connectivity Kit v2 with a seperate Molex PSU (wouldnt work with PC power - had to power up the drive first before PC - of course you could use power from the 360 itself too if you wish)

The Xbox 360 now boots just fine - both offline and on live with originals and backups.

Conclusion?

That there was no evidence of the drive being reflashed by the fall update & the live account / MAC address was NOT banned. Also that there was some kind of incompatibility with the new update and the older hacked firmware. Maybe this was accidental or part of the master plan. Who knows?

If others could give input on their own experiences then that would help a lot of people. We are not yet sure if this causes any problems with MS25 or Hitachi drives - time will tell.

For now enough of the scaremongering. You can rescue your drive, although I feel sorry for those people who don't learn from sites like ours on how to do it yourself, as no doubt you'll have to go pay $80 or whatever to the local Joe Schmo who originally flashed your drive.

And of course, as always, use Xbox Live at your own risk if you are using a hacked console. If you ever kill your box or you get banned your cries will unfortunatley fall on deaf ears.

This account is used by several staff members of Xecuter. You may not be talking to the same person you spoke to previousley.

jak widac poradzili sobie z problemem ,jednak jak pisza ,nie wiadomo czy sa to przypadki losowe spowodowane nowym softem,czy tez celowe dzialanie Microsoftu.

Chyba nalezy poczekac na wiecej info z roznych zrodel

EDIT 2-rozwiazanie :)

MS NIE BANUJE X360 z firmware hack'iem!

Jest to problem z powodu błędu w starej wesji firmware na specyficznych wersjach czytników.

Wystarczy przeflashować do nowszej wersji i po problemie - problem z 3 czerwonymi światełkami ustępuje bez żadnych konsekwencji.

tak wiec problem wynikl poprostu przypadkowo z powodu konfliku softow a nie z powodu Hacka konsoli :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie to i tak rybka - choc podejrzewam, ze MS nie banuje na razie konsol ze zmodyfikowanym firmware z powodu Live'a. na razie najwieksza kase trzepia z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ulotce wyraźnie pisze X360 PREMIUM (Pad bezprzewodowy/Dysk twardy 20GB/Procesor IBM 3core 3.2GHz (:)) + PGR3 1399zł...

N miesięcy temu na ulotce z Auchan pisało "Xbox 360: bezprzewodowy pad, 20GB dysk twardy..." itd. za bodajże 1600zł. Okazało się, iż jest to zwykła wersja core, więc bym nie oczekiwał kompetencji od takich, hmm.. sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2375749[/snapback]

Trolowaniu mówimy nie. Już wiele razy było o tym pisane ale jak widać do niektórych osób wogóle nic nie dociera. Czy ktoś wreszcie zrobi porządek z luki2 ??

Normalnie odkryłeś chłopie amerykę. Radiator nagrzewa się do temperatury, że jajko można usmażyć. Na Ps3 też tak będzie można zrobić w końcu 380W poboru mocy trochę ciepła nam da

Nie bylo filmiku jak smaza jajecznice, wiec nie goraczkuj sie, bo pikawa ci strzeli.

I zrob ze soba porzadek.

Brak ci poczucia humoru, albo raczej umijetnosci smiania sie z samego siebie.;/

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trolowaniu mówimy nie. Już wiele razy było o tym pisane ale jak widać do niektórych osób wogóle nic nie dociera. Czy ktoś wreszcie zrobi porządek z luki2 ??

Normalnie odkryłeś chłopie amerykę. Radiator nagrzewa się do temperatury, że jajko można usmażyć. Na Ps3 też tak będzie można zrobić w końcu 380W poboru mocy trochę ciepła nam da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik bardzo fajny, ale widać niektórzy nie mają wogóle poczucia humoru .

Ps3 też tak będzie można zrobić w końcu 380W poboru mocy trochę ciepła nam da

skad masz takie info?

Z tego co czytałem ps3 jest dość cicha i nie ma problemu z chłodzeniem. Wiec raczej napewno nie bedzie miała takiego poboru mocy. Przecież to 2 razy wiecej niz xbox 360!

Jaja to można smażyć nawet na ps2 :) ba, myśle, że nawet na psx nie jedno jajo bym ugotował :)

Dzisiaj premiera xboxa 360 w Polce. Jestem ciekaw jak z dostępnością konsoli?

W jakich sklepach można bedzie nabyć konsole?

Wiem na pewno, że są w Media markt, Empik, elektro word. Ciekawe czy inne sieci sklepów mają konsole na stanie? chodzi mi o takie sklepy jak tesco, Auchan, real itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad masz takie info?

Z tego co czytałem ps3 jest dość cicha i nie ma problemu z chłodzeniem. Wiec raczej napewno nie bedzie miała takiego poboru mocy. Przecież to 2 razy wiecej niz xbox 360!

Jaja to można smażyć nawet na ps2 :) ba, myśle, że nawet na psx nie jedno jajo bym ugotował :)

Wiem na pewno, że są w Media markt, Empik, elektro word. Ciekawe czy inne sieci sklepów mają konsole na stanie? chodzi mi o takie sklepy jak tesco, Auchan, real itd.....

Co do poboru mocy to:Klyk.

Dzis odwiedzilem mediamarkt i empik. W obu sklepach konsole były dostepne, nie patrzylem na cenki bo szczerze mowiąc narazie mnie i tak nie mam na nie dolarów :) Szkoda tylko ze polska premiera x36o zbyt huczna nie była... W empiku postawili jednego boxa na którym możnabyło pograc w Moto Gp, natomiast w MM stał box który był wyłaczony. Ogolnie nic ciekawego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad masz takie info?

Poczucie humoru mam ale pewne rzeczy trzeba potrafić przekazywać. Co do poboru mocy to masa serwisów o tym pisała. 380W to bardzo dużo, dodamy do tego TV LCD 150 -200 W i licznik zapierdziela jak głupi. Chyba czas pomyśleć o własnej elektrowni ;) Aż strach pomyśleć jakie rachunki będę płacił za prąd mają jednocześnie włączony Pc, Xbox 360 i PS3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skad wiesz? :D Nie no tak serio to bylem w EMPIKu i byly owszem, 1649 PLN w bundlu z Kameo wiec na spokojnie wrocilem do domu zeby sprawdzic ceny u konkurencji. To jak zobaczylem za 1500 razem PGR3 (ktory jest jednym z tytulow do nadrobienia) to stwierdzilem ze nie ma co czarowac i brac. Teraz tylko szukam gdzie najszybciej mozna GoW zassac.

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cala premiera polska x360 to jakas blazenada jedna wielka.

W stargardzie (90K mieszkancow) nie bylo nigdzie, w szczecinie to empik i mm tylko i ceny zaporowe. Ze znajomym jezdzilem bo chcial dzisiaj koniecznie kupic :)

BTW to do empiku warto bylo isc. Dead Rising za 129 zetow :rolleyes:

Gra WYMIATA. CUDO jak ktos kocha produkcje romero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa pozycja na markecie :)

xboxonline

Sierra Entertainment ogłosiła, że demo przygotowywanej przez nich gry Eragon powinno znajdować się już na Xbox Live Marketplace ('uwięziony' w pracy nie mam możliwości sprawdzenia tego faktu).

Gra tworzona jest na podstawie przebojowej książki, na podstawie której nakręcono film, który już 15 grudnia zagości na ekranach kin. W demie Eragon wolno uczy się swoich prawdziwych mocy, ale w tej wczesnej fazie nie opanował jeszcze umiejętności latania na smoku, musi więc polegać na swoich umiejętnościach władania mieczem i łukiem.

Gra ukaże się na rynku 14 listopada.

BTW to do empiku warto bylo isc. Dead Rising za 129 zetow rolleyes.gif

faktycznie bardzo dobry zakup :), gra i cena ,u mnie niestety 50 euro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez dzisiaj próbowałem (a raczej brat miał dowiedzieć się za ile jest x) dorwać nowego XBOXA360 w saturnie :] niestety jak to powiedział Pan sprzedawca Warszawa jest za bogatym miastem i xbox będzie po normalnej cenie + PGR3 jedynie w Krakowie i Katowicach X0 będzie po promocyjnej cenie :( żal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW KOCHAĆ M$ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Need 4 Speed Carbon 90 PLN

Dead Rising 125 PLN

za godzine moje !!!!!!!!!!!!!!!!!

przetestuje i dam znać !!!!!!!!!!!!

ceny jak na pc ;o

czyzby jeden z ostatnich argumentow zacieklych fanbojow pc'towych upadał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez zlozylem preorder na GoW, ale w wersji kolekcjonerskiej :)) Juz sie nie moge doczekac. :) W Anglii to roznica tylko 5 funtow. :)

Pozdrawiam.

EDIT:

Syrob - daj mi namiary na te gry, w tych cenach co podales, moze sobie kupie jak bede w styczniu w PL. :)

Edytowane przez .:RoGeR:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi