Skocz do zawartości
Mariusz Wróblewski

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz druga strona medalu:

Jesli chodzi o HDD - warto by najpierw ten dysk zobaczyc. Bo jak sie okaze, ze M$ liczy sobie 100 Euro np. za zwykly dysk 3.5" SATA 20GiB to ja dziekuje, postoje. Za 100 Euro kupisz 5x taki...

Pilot podobno ma byc tylko w pierwszych partiach konsol, przynajmniej tak sugeruja niektore strony...

Kable HDTV - smiem twierdzic, ze miesiac-dwa po premierze konsoli bedziesz mogl przebierac w roznych kablach ile dusza zapragnie...

Bezprzewodowe pady - tu sie zgodze, ze chociazby dla nich warto. Co prawda ja akurat bezprzewodowych kontrolerow nie lubie, ale wiekszosci pewnie bedzie z tym wygodniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad wróżysz?

bo nikt tego jeszcze  nie wie.

Zobacz, ja wiem. Pokazał się w sieci ostatnio taki newsod kogoś z MS, że WSZYSTKIE gry na X360 są robione tak aby działały bez dysku - nawet taki kolos jak TES4 (potwierdziła to Bethesda). Jest jedno ale, w wypadku konsoli bez twardziela (nie 3,5 a 2,5) poziom wczytywać będzie się 2-3 razy dłużej.

Co do padów... Ja bym osobiście wolał, żeby bezprzewodowa rewolucja MS mnie omineła. Miałem bezprzewodową myszkę - dla mnie udręka, ciągłe ładowanie, lub zmiana baterii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz, ja wiem. Pokazał się w sieci ostatnio taki newsod kogoś z MS, że  WSZYSTKIE gry na X360 są robione tak aby działały bez dysku - nawet taki kolos jak TES4 (potwierdziła to Bethesda). Jest jedno ale, w wypadku konsoli bez twardziela (nie 3,5 a 2,5) poziom wczytywać będzie się 2-3 razy dłużej.

Co do padów... Ja bym osobiście wolał, żeby bezprzewodowa rewolucja MS mnie omineła. Miałem bezprzewodową myszkę - dla mnie udręka, ciągłe ładowanie, lub zmiana baterii...

1604148[/snapback]

taaa... 2-3 razy dłużej, do tego dodaj ze to pierwsze gry. Co bedzie za rok, dwa jak gry bedą jeszcze bardziej skomplikowane? Wlaczasz gre... loading 10 minut... idziesz kawałem, dogrywa sie kolejna czesc mapy... 10 minut :D LOL

Pozatym bez hdd, to mozna zapomniec o moddingu konsoli i wykorzystywania undergroundowych narzedzi.

Ja mam bezprzedowowego MX1000. Nie mam zadnych problemow. Nie gubi sygnalu, a koncząc prace wkladam w "stacje dokującą". Nawet jak o tym zapomne to korzystam z myszy przez kilka dni. Jesli tak bedzie z padami do x'a to bedzie wpyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smiem twierdzić ze z padem do pegazusa to ostro wkrecasz, aczkolwiek moge sie mylic. Ja doskonale wiem, ze bezprzewodowe pady byly ostatnio na rynku, czy to Logitech robił do PS2 czy do X'a. Ale to są dodatki, drogie pady, ktore samemu trzeba kupic. Pojecie "standard" to cos na porządku dziennym, cos co musi być, jesli nastąpił 5 letni postęp w konsolach. To tak, jakbys sie śmiał dzisiaj powiedzmy z tego ze ja powiem "Pixel Shader 3 to w nowych kartach graficznych bedzie standard", a Tobie sie bedzie smiac chciało , bo P.S.3 bylo juz w serii GF6, wiec to wg Ciebie nie zaden standard.

Pojecie "standard na obecne czasy" nie rowna sie pojeciu "nowość". Pamietaj ;)

Powiem tyle

Nie ma wersji X360 "Delux" z dodatkami i wersji normalnej, bez dodatkow

Jest wersja normalna z wszystkimi akcesoriami pozwalającymi w pełni cieszyć się urządzeniem nazywanym Next-Gen i jest wersja poobcinana, istni RIP konsoli microsoftu, biedna wersja dla ubogich graczy lub poprostu naiwniakow, od ktorych po kilku miesiacach i tak sie wycisnie pieniadze na hdd bo bez niego nie bedą chodzić gry.

Mogę Cię zapewnić, że nie wkręcam ;). Ja tego posta nie napisałem 'całkiem serio', i to, że bezprzewodowe pady to nie nowość to ja wiem od czasów mojego pegazusa :D. Głównie chodziło mi o to, żeby trochę powspominać stare czasy :P, a że okazja jest wyśmienita, to czemu nie pochwalić się bezprzewodowym pegazusem :lol:. No i nie bierz wszystkiego tak dosłownie :).

Pozdrawiam,

Cebix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę Cię zapewnić, że nie wkręcam ;). Ja tego posta nie napisałem 'całkiem serio', i to, że bezprzewodowe pady to nie nowość to ja wiem od czasów mojego pegazusa :D. Głównie chodziło mi o to, żeby trochę powspominać stare czasy :P, a że okazja jest wyśmienita, to czemu nie pochwalić się bezprzewodowym pegazusem :lol:. No i nie bierz wszystkiego tak dosłownie :).

Pozdrawiam,

Cebix

1605056[/snapback]

Tak sie sklada ze zbieram stare komputery 8 i 16bit oraz konsole. Z tego co pamietam pady bezprzewodowe do nesa robily 2 firmy: Camerica oraz Acclaim. Wcale nei zdziwilbym sie jakby do tej pory produkowaly jakies filrmy takie pady:) Niestety nie mam zadnego takiego pada w kolekcji :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie takie wersie to jest "BILSHIT" przecierz to jest poroniony pomysł, to jest tylko potrzebne do kampani reklamowych, żeby mówili najtajszy jest X-BOX 360 bo tyle tam kosztuje, ale słowem nie wspomną za dadzą ci samą konsole w reklamówce ;) bo na kartonach jeszcze bedą oszczędzać!!!

Odrazu powinien być hdd no i jeden pad, i okablowanie i nic innego nie poweinno sie pojawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada ze zbieram stare komputery 8 i 16bit oraz konsole. Z tego co pamietam pady bezprzewodowe do nesa robily 2 firmy: Camerica oraz Acclaim. Wcale nei zdziwilbym sie jakby do tej pory produkowaly jakies filrmy takie pady:) Niestety nie mam zadnego takiego pada w kolekcji  :-|

1605147[/snapback]

Nie wiem jakiej te pady były firmy, bo to był 'pegazus', a nie oryginalny 'nes', a czym się różnią, wszyscy wiedzą :> i niestety nie pamiętam nawet czy pisało na nich cokolwiek :P. Gdybyś napisał do mnie 7-10 lat temu to bym z chęcią ci taki pad podarował :D, a teraz nawet nie wiem, czy już go bakterie nie rozłożyły :P.

Koniec tego offtopa, bo jeszcze % dostaniemy(albo przynajmniej ja) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do "wirelessa" na pegazie, to moj kuzyn zmontowal w banalny sposob antenki miedzy pegiem, a tv, z tym ze nie nalezalo tupac przy konsoli :)

a popatrz na 1604010[/snapback]

Niewiele tansze, albo tak pozno, ze wlosy z jaj graczom wypadna. Zalezy jak to bedzie zmontowane (np hdd moglo by byc ala do notebooka, tylko z innymi wejsciami i mieszczace sie na wcisk, a wtedy zapomnij o przejsciowkach, albo inne sprawy, tak jak tera z memorkami do ps2, nowka 8mb 50~70 zl, a wcale niejest mala, ani pojemna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smiem twierdzić ze z padem do pegazusa to ostro wkrecasz, aczkolwiek moge sie mylic.

i się mylisz :) Bo myślisz że były radiowe... a były na irDA - czyli podczerwień. Działały jak pilot od telewizora - czyli trzeba było zachować relatywny kontakt wzrokowy(były słabsze o wiele niż piloty... ;P). Sam takie miałem... żarły baterie jak smok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i się mylisz :) Bo myślisz że były radiowe... a były na irDA - czyli podczerwień. Działały jak pilot od telewizora - czyli trzeba było zachować relatywny kontakt wzrokowy(były słabsze o wiele niż piloty... ;P). Sam takie miałem... żarły baterie jak smok.

1606029[/snapback]

Dokładnie :). U mnie nawet dioda wystawała tak, że było ją widać :P. A co do baterii to nie mogę potwierdzić, chociaż zdawało mi się, że nawet długo trzymały. Może dlatego, że wtedy jeszcze nie grałem tak nałogowo, góra 2h dziennie :P.

A tak, żeby nie było offtopa, mam nadzieję, że X360 będzie miał taki zasięg, żebym mógł skopać kumplom d*** w DoA4 siedząc w kuchni :D. I że oczywiście będzie mnie stać na kupno X'a :P. Ale to już mniej istotne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak, żeby nie było offtopa, mam nadzieję, że X360 będzie miał taki zasięg, żebym mógł skopać kumplom d*** w DoA4 siedząc w kuchni :D.

1606149[/snapback]

Hmm... 2-3 lata temu widzialem na Hyperze jak koles gral na padzie bezprzewodowym w Tekkena jakies 25-30m od konsoli, patrzac na tv przez szybe w drzwiach B) wiec z tym nie powinno byc problemow.

To jest niezle. Grasz z qmplem, woda zaczyna sie gotowac, prosisz go aby na razie nie walil w Ciebie, a jak wylaczysz wode to montujesz jakies mocne kombo :) . Z tym ze nastepnym razem bedziesz szedl do kuchni tylem lejac sie z qmplem, bo chyba nieda sie dwa razy w to wrobic :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz druga strona medalu:

Jesli chodzi o HDD - warto by najpierw ten dysk zobaczyc. Bo jak sie okaze, ze M$ liczy sobie 100 Euro np. za zwykly dysk 3.5" SATA 20GiB to ja dziekuje, postoje. Za 100 Euro kupisz 5x taki...

Kable HDTV - smiem twierdzic, ze miesiac-dwa po premierze konsoli bedziesz mogl przebierac w roznych kablach ile dusza zapragnie...

Bezprzewodowe pady - tu sie zgodze, ze chociazby dla nich warto. Co prawda ja akurat bezprzewodowych kontrolerow nie lubie, ale wiekszosci pewnie bedzie z tym wygodniej.

1604014[/snapback]

Pewnie skonczy sie tak jak w starym xboxie, zwyklym dyskiem (ale to chyba lepiej dla nas :) )

Napewno z czsem pojawi sie wiele produktow innych firm niz microsoft , ktore beda o wiele tansze, wydaje mi sie ze warto bedzie poczekac i pozniej dokupic wszelkie akcesoria.

Co do padow, to mam tylko nadzieje ze bateria bedzie trzymac, i nie bede musial doladowywac jej podczas grania.

Edytowane przez qlman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

informacja dla tych co twierdzili że xbox bedzie uruchamiał wszystkie gry bez twardego dysku.

źródło xbox online

Final Fantasy XI wymaga twardziela (Środa, 24 Sierpnia 2005)

Niepokojące wieści z obozu Square-Enix. Według informacji, które można znaleźć w sieci zbliżajaca się Xboxowa wersja Final Fantasy XI będzie najprawdopodobniej wymagała do pracy twardego dysku.

Nie jest to może specjalnym zaskoczeniem, bo FFXI jest klasycznym przedstawicielem gatunku massively multi-player online role-playing game (MMORPG), czyli zabawy w sieci na dużą skalę, ale jako pierwsza gra planowana na Xboxa360 będzie bezwzględnie wymagała od chcących w nią zagrać graczy posiadania w swoim zestawie HDD.

Więc jak się to ma do obietnic Microsoftu dotyczących bezproblemowej zabawy w tytuły na 360 która nie będzie posiadać twardziela? Nijak. Final Fantasy XI to gra stricte sieciowa, a do zabawy w Live! potrzeba HDD.

I kółko się zamyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak i jak to bywa niestety w przypadku XBOXa w Polsce sprzedaz bedzie dzialala na zasadzie sciagania konsoli z Niemiec lub Angli i dalszej odsprzedazy. Na premiere XBOX360 w Polsce i oficjalna sprzedaz bedzie trzeba poczekac. Na premiere XBOX w Polsce czekalismy mozna powiedziec lata (tutaj moja relacja z tej "niesamowitej" imprezy http://www.xboxonline.pl/text.php?id=70) Taka sytuacja to plus dla niektorych np, prywatnych sprzedawcow, jednak minus dla graczy, wyzsze ceny, slabo rozwiniety rynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na PS2 FFXI tez HDD wymaga ale to wyjatek:P i ten hdd jest w zestawie z gra

1611762[/snapback]

ale PS2 nie ma tak online rozwinietego, a wiadomo, ze X-box live w X360 bedzie stawac na MMORPG aby pozyskac graczy z piecow, a wtedy no-bonus winetou :F

Fidel franco :P zes mi pomysla z konsolami w podpisie zakitrał i zes dał wiecej konsol :razz: :D Mam ja swoje powymieniac xD

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mhmh tak zaczełem się zastanawiać.. i w sumie raczej nie kupie tej że konsoli, ani PS3 za 1300zł.. poczekam do czasu aż stanieje do jakiś 600zł. I tak jestem niedzielnym graczem i nawet moj pecet mi całkowicie wystarcza... Wolał bym za jakiś roczek kupić sobie nowego kompa za 2000zł a potem którąś z tych maszyn :P

Ide sobie pograć w Zelde no moim Gamecube heheh B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie pomyslalem ze sony robi podobnie jak z premiera ps2. Obiecuje niewiadomo co.. swietna wydajnosc, cuda nie widy. Robi wlasnie dziwne uklady, ktore beda drogie. MS jak zwykle dziala skutecznie. Uzywa dostepnych na rynku podzespolow - taniej. Do tego ma XNA.

Solid Snake wlasnie xbox przetestowal online i pewnie w nowej wersji bedzie doskonale rozwiniety. Obym sie mylil i sony pokazalo cos wreszcie dopracowanego i trwalego.

ps. moja ulubiona konsola wcale nie jest xbox ale dreamcast, ktorego uzywam czesciej niz xboxa;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było - nie było :

1612409[/snapback]

Ale jak przed premiera sie zamówi, to nie zdrożeje. A zawsze mozna odmowic, bo zaliczki sie nie wplaca, a nic nie mogą zrobić, jeśli rezygnuje sie ze sprzetu nie majac go jeszcze w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za rok nie poszpanujesz ;)

Dziwi mnie, że taki kawał sprzętu ma być tak tanio wypuszczony. Może znów robią sobie jaja (w końcu pisze, że cena może ulec zmianie) jak z kartami graficznymi (w stylu Gf6800GT za 700zł na weekend, a po weekendzie sprostowanie, że się pomylili i to jest 6600 lol). To był częsty proceder....

Wyszłoby 2x taniej niż za PS1 i PS2 na "starcie". Cóż, kupujcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczekam do czasu aż stanieje do jakiś 600zł.

1612279[/snapback]

PStwo teraz - już przeszło 4 lata po premierze kosztuje 700zł :lol:

Dziwi mnie, że taki kawał sprzętu ma być tak tanio wypuszczony

Mnie nie... Jeśli MS ma zamiar kasować jakiś % od każdej wypuszczonej gry a dodatkowo kosić jeszcze za X-box Live!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a co wy na to:

Ogólnoświatowa premiera nowej platformy Microsoftu nie dotyczy naszego kraju

Firma Microsoft nie jest zainteresowania kwestią wprowadzenia konsoli Xbox 360 do Polski. Ogólnoświatowa premiera nowego systemu (fakt wielokrotnie podkreślany w kampanii reklamowej konsoli) nie będzie dotyczyć naszego kraju.

W chwili obecnej nic nie wiadomo na temat ewentualnej dystrybucji następcy Xboxa w Polsce. Powodem tej decyzji jest (zgodnie z doniesieniami lokalnego oddziału firmy) brak zainteresowania klientów nowym produktem.

"Na razie nie planujemy premiery ani dystrybucji Xbox 360 w Polsce. Na bieżąco sprawdzamy potencjał polskiego rynku i jak tylko faktycznie zauważymy zainteresowanie na pewno konsola zostanie w pełni wprowadzona" - stwierdziła Anna Cygan (Centrum Obsługi Klienta Microsoft).

Tłumacząc decyzję firmy Microsoft konsultantka podkreśliła fakt, że wprowadzenie konsoli to nie tylko umieszczenie produktu w kanale dystrybucyjnym, u partnerów czy w sklepach. Równie ważne okazuje się być zorganizowanie wsparcia, serwisu oraz istotna kwestia lokalizacji gier.

Na podstawie: Onet.pl/MM

Ziemia.....co za za[gluteus maximus].

Edytowane przez KZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi