lukk_ Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No kurcze pogłupieli :? Nowa wersja X'a? :? Tylko w sumie analizując: - HDMI - niepotrzebne bo przydaje się w sumie tylko do 1080p (mam racje?), a takiego TV nie mam - procek w 65nm - na pewno mniej się grzeje. No bo szybszy MAM NADZIEJE nie bedzie wstawiony? - dysk 120 GB - no tu już fajnie nawet, ale czy tak bardzo potrzebne tyle miejsca? A tak a propos. Ile zajmują mniej więcej ściągane demka na X360? 500MB? 1GB? A tak w ogóle to. Heh. Masz racje gladiac - teraz już tylko odpowiednia decyzja :P Bo fundusze już jakby co to bym miał nawet :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) No kurcze pogłupieli :? Nowa wersja X'a? :? Tylko w sumie analizując: - HDMI - niepotrzebne bo przydaje się w sumie tylko do 1080p (mam racje?), a takiego TV nie mam - procek w 65nm - na pewno mniej się grzeje. No bo szybszy MAM NADZIEJE nie bedzie wstawiony? - dysk 120 GB - no tu już fajnie nawet, ale czy tak bardzo potrzebne tyle miejsca? A tak a propos. Ile zajmują mniej więcej ściągane demka na X360? 500MB? 1GB? A tak w ogóle to. Heh. Masz racje gladiac - teraz już tylko odpowiednia decyzja :P Bo fundusze już jakby co to bym miał nawet :huh: HDMI to przesył cyfrowy bezstratny (bez kompresji, bez konwertowania) i w jednym kablu idzie obraz, dzwięk i suma kontrolna. Stworzone od początku do HDTV. Component to analogowe połączenie (konwertowane z cyfrowego na analogowy a później w odbiorniku ponownie na cyfrowy), składa się z 3 wtyków niezależnych YPbPr (zielony, niebieski, czerwony). Dzisiaj sprawdzaliśmy Nkę pod Bravią i DiscoveryHD na HDMI było znacznie ostrzejsze i odwzorowanie barw lepsze. To samo stwierdził kolega od X360 (ten co się ze mną pokłócił :) ) i wkurzył się, że bil nie wsadził tego wcześniej! :D W sumie to ma racje. Kopnął w D.... wszystkich obecnych posiadaczy X0. Na początku Sony miało zrobić to samo w tańszej PS3 ale na szczęście poszli po rozum do głowy i dali chociaż jedno złącze. ;) Ale patrząc na tego Xa kolegi to i tak obraz jest świetny jak na component. ;) Co do tej ANY to jeśli to ma być skalowanie to nie cieszył bym się, bo gry i tak pozostaną w 720p. Po przeskalowaniu na pewno stracą na ostrości. Łatwo to sprawdzić. W photoshopie można podnieść rozdziałkę fotografii i zobaczyć efekt. Obraz dobry ale lekko rozmyty. Odwrotnie jest w dół ale to logiczne. ;) Dysk 120GB dali pewnie na filmy HD bo ruszył sklep M$ z filmami. Coś jak VOD na Nce. PS. Upsss. Dzięki. poprawione. ;) Edytowane 6 Stycznia 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Coś jak VOB na Nce.A nie VOD przypadkiem? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Co do tej ANY to jeśli to ma być skalowanie to nie cieszył bym się, bo gry i tak pozostaną w 720p. Po przeskalowaniu na pewno stracą na ostrości. Łatwo to sprawdzić. W photoshopie można podnieść rozdziałkę fotografii i zobaczyć efekt. Obraz dobry ale lekko rozmyty. Odwrotnie jest w dół ale to logiczne. ;) Tak, ale potem mozesz jeszcze zastosowac filtry wyostrzajace ;) Cudow sie oczywiscie nie osiagnie, ale tu jest wlasnie pole do popisu dla konstruktorow. A zawsze lepiej miec opcje i nie korzystac, niz nie miec ;) Tym bardziej, ze realizacja sprzetowa jest lepsza od programowej, obciazajacej glownego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Tak, ale potem mozesz jeszcze zastosowac filtry wyostrzajace ;) Cudow sie oczywiscie nie osiagnie, ale tu jest wlasnie pole do popisu dla konstruktorow. A zawsze lepiej miec opcje i nie korzystac, niz nie miec ;) Tym bardziej, ze realizacja sprzetowa jest lepsza od programowej, obciazajacej glownego procka. dokładnie :-P na ostatnim audioshow był nawet pokaż przeskalowanego filmu dvd do hd. wyglądało to naprawdę super :-P ludzie nie mogli uwierzyć że to normalne dvd. co do hdmi po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku że microsoft ładnie nas załatwił!! wiem jedno po premierze nowego x zadzwonię do microsoftu i zrobię im ładny burdel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) oszukali naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssss :angry: my to się cieszymu z ANA, a M$ już daje w zefirze odnowioną wersję HANA <_< Xbox 360 with HDMI Port Edytowane 6 Stycznia 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 To przeskalowanie powstało pewnie z myślą o TV FullHD. Nie od dziś wiadomo, że jedne TV robiły to lepiej, inne gorzej powodując, że obraz 720p wyglądał nieciekawie z dziwnie poszarpanymi krawędziami. ;) A przeskalowany przez X0 obraz będzie zawsze taki sam. Więc to wcale nie super prezent od M$ tylko zabezpieczenie na erę FullHD. To działa tak samo jak Divx na kompie. Film przykładowo jest w 640x480 a na kompie w każdej rozdzielczości wygląda świetnie. ;) Co do tego HDMI to teraz jest doskonały przykład, jakie to Sony jest Beee a M$ dba o klienta. Nie będę się z Wami kłucił bo to nie ma sensu. Chciałem tylko dać do zrozumienia, że te firmy mają klienta w d.... i liczy się tylko kasa. Więc czasmi jak macie jechać po Sony to warto się zastanowić, czy czasem sami nie jesteście robieni w bambuko! I popieram Nierealnego jeśli chodzi o ten nalot. Pewnie będą się tłumaczyć tym, że to do filmów HD itp. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 heheh niedlugo bede wstawiac lepsze karty graficzne albo inne bajery jak w pc a starzy userzy bede musiali kupic nowa konsole zeby pograc w super hiper gry :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Mnie to interesuje chyba tylko jedna rzecz: jak sie bedzie mial obraz wzgledem kabelka VGA i component. Bo 1080p i tak nie mam jak wyswietlic, za to jakosc 720p jak najbardziej mnie interesuje. Najbardziej sie wkurze jak wyjdzie na to ze HDMI oferuje ostrosc VGA i kolory z componentu :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Obawiam się maSTHa212, że HDMI to właśnie połączenie tych zalet dla tego, że obraz od początku jest cyfrowy z dodatkowym sygnałem kontrolnym dla tego nie ma mowy o przekłamaniu. Zresztą wczoraj miałem okazję się przekonać na N-ce. Szkoda, że nie zrobiłem fotek. Różnica jeśli chodzi o N-kę jest dość znaczna. Zresztą na forach HD ludzie zalecają wymianę D-Sub na DVI-HDMI (DVI jest to wczesna wersja HDMI ale zgodna w 100%) i na dodatek pozbawiona zakłóceń i zniekształceń. Więc M$ idze w dobrą stronę i chcąć konkurować jakością obrazu HD DVD z BR musi podjąć taki krok. Smutne jes tylko potraktowanie klienta. :( Edytowane 6 Stycznia 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Czyli za 10 miesiecy trzeba bedzie jakos uszkodzic konsolke i oddac na gwarke, moze sie trafi juz nowy model :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 O ile sama konsolka dożyje do tego okresu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) O ile sama konsolka dożyje do tego okresu. ;)nie ma szans, wyjebie w powietrze i pół miasta spali Edytowane 6 Stycznia 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Aż takiego pola rażenia to nie przewiduję! :) PS. Tak właśnie zachowujecie się w temacie o PS3. Choć złośliwie tego nie powiedziałem tak jak to odczytałeś. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) To przeskalowanie powstało pewnie z myślą o TV FullHD. Nie od dziś wiadomo, że jedne TV robiły to lepiej, inne gorzej powodując, że obraz 720p wyglądał nieciekawie z dziwnie poszarpanymi krawędziami. ;) A przeskalowany przez X0 obraz będzie zawsze taki sam. Więc to wcale nie super prezent od M$ tylko zabezpieczenie na erę FullHD. To działa tak samo jak Divx na kompie. Film przykładowo jest w 640x480 a na kompie w każdej rozdzielczości wygląda świetnie. ;) Co do tego HDMI to teraz jest doskonały przykład, jakie to Sony jest Beee a M$ dba o klienta. Nie będę się z Wami kłucił bo to nie ma sensu. Chciałem tylko dać do zrozumienia, że te firmy mają klienta w d.... i liczy się tylko kasa. Więc czasmi jak macie jechać po Sony to warto się zastanowić, czy czasem sami nie jesteście robieni w bambuko! I popieram Nierealnego jeśli chodzi o ten nalot. Pewnie będą się tłumaczyć tym, że to do filmów HD itp. :/ po pierwsze nie chodzi tylko o filmy ale i o gry!!!-przeciez era full HD nadejdzie szybciej niz myslimy-poniewaz w ciagu ostatniego roku ceny hd-ready spadly nawet do 40-50%,konkurencja wymusi zmiane cen takze na fullHD. Osobiscie majac tv-hd chcialbym miec mozliwosc wykorzystania w pelni jego mozliwosci bez skalowania w dol,dzieki nowej opcji filmy i gry nie beda nic tracily-bo sprzetowy scaler zapewni odpowiednia jakosc,takie urzadzenia sa juz od jakiegos czasu i sprawuja sie bardzo dobrze!! nie rozumien dlaczego uwazasz ze microsoft oszukuje klienta??-przeciez o nowej wersji bylo wiadomo juz dawno!!!,gdybys znal historie konsol wiedzialbys ze na rynku istnialy juz konsole ktore mialy kilka wersji. A co mozna powiedziec o sony?-ci co kupili duze ps2 a pozniej wyszla mala wersja?zapewne tez mieli podzielone zdania ,jednak w sumie wyszlo to na plus-poza problemem z kompatybilnoscia gier pomiedzy ps2 i mala wersja,co jest poprostu porazka inzynierow sony. Ja jestem jak najbardziej otwarty na nowosci-byleby nie zmienialo to nic na dzialanie gier w negatywnym znaczeniu-to znaczy jednym dziala lepiej innym gorzej. ps.mam nadzieje ze microsoft uwzgledni starych uzytkownikow i wypusci odpowiednia przejsciowke z komponenta na hdmi ktora rozwiaze problem obecnych posiadaczy x360 i tv-fullhd aha -microsoft nie musi konkurowac z sony jakoscia obarazu ,poniewaz serwisy badajce ten temat pisza ze hd-dvd ma lepszy obraz niz B-R heheh niedlugo bede wstawiac lepsze karty graficzne albo inne bajery jak w pc a starzy userzy bede musiali kupic nowa konsole zeby pograc w super hiper gry :> widac ze swiat konsol jest ci obcy-bo inaczej wiedzialbys ze np.w nintendo 64 do niektorych gier nalezalo dokupic ramu, wtedy gra odpalala i miala lepsze tekstury Edytowane 6 Stycznia 2007 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 widac ze swiat konsol jest ci obcy-bo inaczej wiedzialbys ze np.w nintendo 64 do niektorych gier nalezalo dokupic ramu, wtedy gra odpalala i miala lepsze tekstury Turok 2 wyglądał obłędnie z rozszerzeniem pamięci o 4MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Gladiac ale zauwaz, ze PS2 slim wyszedl 4 lata po oryginalnym PS2 i taki okres jest ze tak powiem "wporzadku", ale wypuscic rewizje w dodatku z TAKIMI zmianami w rok po premierze to IMO s[ciach!]..nsto ze strony M$ i jesli to faktycznie nie bedzie fake to bede na prawde bardzo zly. Inna sprawa, jesli wypuszcza konsolke dajmy na to Q4 2007 ALBO jednoczesnie kabelek HDMI do starych konsol. Na dysku mi nie zalezy, ale HDMI z mila checia bym chcial miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) We contacted Microsoft representatives, who made the following statement: "We have seen all types of claimed leaked photos like this show up online and as a standard policy we don't comment on speculative items." czyli jesli m$ nie komentuje to znaczy, ze nie dementuje! Czyli konsola taka bedzie. Brak komentarza moze tez swiadczyc o tym, ze jednak nie zostanie wypuszczona w ciagu kilku dni, lecz tygodni lub nawet miesiecy. Na moje to i tak m$ specialnie wypuscił foty i film zeby znow sie hype rozwinoł w okoł x360 ;) Co do HDMI to jest juz pewniak. Zastanawiam sie jednak jak z tym dyskiem. Czy rzeczywiscie w komplecie bedzie 120GB. Zresztą, przeciez sony tez kombunuje z 65nm jesli chodzi o PS3. A o nowej wersji xO, ktora miała miec proc w tej technologii wiadomo od dobrych kilku miecha. I nie ma co najezdzac na m$ bo to jest własnie normalna praktyka. Fakt - troche wczesnie, bo konsola ma rok. Ale co? Konsole im padają, musieli zmienic proca zeby sie mniej grzało. Poprawic troche architekture itd. Wiec mieli to zrobić wypuszczając wersje tylko z samym nowym procesorem? 120GB bedą dowawac, bo pewnie się to bardziej oplacało niz dawać 20stki. Przeciez zobaczcie na ceny dyskow. 20stki to raczej na dzien dzisiejszy kiepsko zchodzą, wiec za cene ciut wiecej mogą dac 6 razy wiekszy dysk co im da argument w walce z sony, to czemu mają tego nie zrobić. A z HDMI mieliby sie bujac przez np. 2-3 lata i wtedy dopiero dodac do znów kolejnej wersji tej konsoli? Po co? W imie bycia fair? A tak upieką dwie (trzy) pieczenie na jednym ogniu w jednej wersji. A co z byciem fair? No i tu wszystko zalezy od "punktu siedzenia". Bo można powiedziec ze jest to nie fair wobec uzytkownikow ktorzy juz zaufali m$. Ok. Ale zakladajac, ze teraz by wystawili wersje z samym nowym procem (co by obecni posiadacze uznali za bardziej w porzadku wobec nich), za pół roku z nowym dyskiem, za kolejne pół roku/rok, z HDMI i to wszystko zawsze po tej samej cenie, to wtedy m$ by byl kolejne 2 razy nie fair wobec tych ludzi ktorzy by kupowali konsole w okresie pomiedzy zmianami w modelu. Mało tego. Odbilo by sie to wtedy jeszcze bardziej niekorzystnie wobec firmy, bo sprzedaz by mogla spasc, gdyz ludzie by pomysleli "ułeeee, kupie xO, a za pół roku wejdzie nowa wersja, a sie wstrzymam" itd. A tak to ładują praktycznie wszystko (prócz napedu HD) do konsoli na raz, co daje małe prawdopodobienstwo, ze po chwili wyjdzie kolejna wersja. ja bym sie wnerwił na waszym miejscu, ale jakby wyszła wersja xO z wbudowanym HDplayerem za tą samą cene :rolleyes: Edytowane 6 Stycznia 2007 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 No i już kupowałem X360, już jechałem po niego a tu co? Empik czynny do 16.00 :mur: :mur: :mur: Byłem na 100% pewien że jest czynny do 18 w soboty. A w drugim tej wersji za 1599 nie mają, tylko za 1639 z samym Kameo :mur: No i jak tu się nie zdenerwować? ;) A jutro niedziela i też nieczynne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Solid ale o czym ty mowisz? Ze niby M$ ma taka taktyke i to jest dobrze? Kurna, a co za problem, zeby ten chrzaniony HDMI wsadzili od razu a nie po roku? O to mi chodzi, a nie o to ze beda rewizje z nowym prockiem czy dyskiem. Bo proc bedzie ten sam, tyle ze sie bedzie mniej grzal, dysk pewnie za jakis czas i tak shackuja i bedzie mozna samemu wsadzic cos wiekszego, a HDMI niestety juz w stara konsole nie wsadzisz. Jedyna szansa to nowy kabel z przejsciowka na HDMI. To mnie wkurza, ze mowili ze tego nie ma i nie bedzie, a teraz mozna sobie to wsadzic miedzy bajki bo idzie nowa wersja. A skad wiesz ile ludzi by poczekalo juz na sam nowy interfejs, nie wspominajac o dysku czy procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Solid ale o czym ty mowisz? Ze niby M$ ma taka taktyke i to jest dobrze? Kurna, a co za problem, zeby ten chrzaniony HDMI wsadzili od razu a nie po roku? O to mi chodzi, a nie o to ze beda rewizje z nowym prockiem czy dyskiem. Bo proc bedzie ten sam, tyle ze sie bedzie mniej grzal, dysk pewnie za jakis czas i tak shackuja i bedzie mozna samemu wsadzic cos wiekszego, a HDMI niestety juz w stara konsole nie wsadzisz. Jedyna szansa to nowy kabel z przejsciowka na HDMI. To mnie wkurza, ze mowili ze tego nie ma i nie bedzie, a teraz mozna sobie to wsadzic miedzy bajki bo idzie nowa wersja. A skad wiesz ile ludzi by poczekalo juz na sam nowy interfejs, nie wspominajac o dysku czy procku?No i dobra, nie wsadzili od początku - popełnili bład. Gdy pisalem ze konsola wyszla ciut za wczesnie i pozapominali o wielu rzeczach to odrazu było wielkie oburzenie, ze bzdury gadam. Nadal tak uwazam, jednak to ze nie wsadzili od poczatku to znaczy ze nie mogą naprawic swojego błedu? Daja nowy proc, tak jak mialo byc. Dokladaja mozna powiedziec "gratis" HDMI i 100GB, bo pierwotnie miał byc tylko nowy proc. To źle? Wiecej ludzi kupuje x360, wiecej gier jest robionych i młyn się kręci. Mimo braku HDMI kupiliscie jakos x360 wiec to swiadczy o tym ze jednak to aż tak niezbedne Wam nie było. Teraz sie podnosi taki glos oburzenia jakby dawali w nowej wersji cos, co poniektorym tutaj uniemożliwiłoby granie w nowe gry na 'starej wersji' konsoli. Tak przynajmniej co poniektorzy tu reagują. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Nie nie, ja kupilem, bo od zawsze byla mowa ze HDMI nie uswiadczymy w konsoli, a poniewaz mam tez inne zlacza na projektorze to kupilem. Gdybym wiedzial, ze szykuje sie update konsoli to powaznie bym sie zastanowil bo nie ukrywajac HDMI jest najlepszym zlaczem z 3 jakie beda mozliwe. Poza tym tak jak mowilem: gdyby dali nowego proca tylko i nawet ten wiekszy dysk to byloby ok bo wtedy teoretycznie nic sie nie zmieni. Dodajac nowy port moze sie okazac ze nowe konsole po HDMI maja widocznie lepszy obraz nic stare edycje po VGA i componencie. Rozumiem, ze blad (chociaz IMO wiedziali od poczatku, ze taki manewr przeprowadza), ale w takim razie powinni zadbac o to zeby i starsi uzytkownicy mogli sie cieszyc dobrodziejstwem jakie przyniesie HDMI a nie zostali olani i zostawieni z wypranymi kolorami po VGA albo schodkami po componencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) kto Wie, moze bedzie przejsciówka. Coś o HD-DVD HD-DVD=Betamax? Microsoft Director of Platform Strategy Scott Henson oświadczył, iż najprawdopodobniej HD-DVD nigdy nie będzie montowany w nowych wersjach Xboxa 360. Nie chcemy obciążać klientów dodatkowymi 200$ za coś co może okazac się kolejnym Betamaxem. Nie wiadomo, który format okaże się zwycięski, a Microsoft nadal zostawia sobie wolną furtkę w razie porażki HD-DVD. Czy doczekamy się czasów, w których X360 będzie miał montowany fabrycznie napęd Blu-Ray? Betamax był to format zapisywania danych na kasetach wideo od Sony. Konkurował on z kasetami VHS jednak był droższy i mało promowany przez japońskiego giganta, co skończyło się jego upadkiem. www.gameonly.pl kurde, zeby sam m$ wątpił w promowany przez nich nośnik? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ja wiem, czy watpil - zostawiaja sobie po prostu furtke w razie wtopy. Bardzo jestem ciekaw, co by zrobilo Sony gdyby klienci polozyli laske na Blu-Ray, tak jak na Betamax. czyli jesli m$ nie komentuje to znaczy, ze nie dementuje! Czyli konsola taka bedzie. Brak komentarza moze tez swiadczyc o tym, ze jednak nie zostanie wypuszczona w ciagu kilku dni, lecz tygodni lub nawet miesiecy.Jak dla mnie wyciagasz zbyt pochopne wnioski. Brak komentarza oznacza dokladnie tyle - brak komentarza. To, ze pismaki calego swiata stwierdzenie "brak komentarza" uznaja za przyznanie sie do winy, to jest inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 jednak to ze nie wsadzili od poczatku to znaczy ze nie mogą naprawic swojego błedu? Daja nowy proc, tak jak mialo byc. Dokladaja mozna powiedziec "gratis" HDMI i 100GB, bo pierwotnie miał byc tylko nowy proc. To źle? A uważasz, że to dobrze? Czyli to jest naprawa swojego błędu dając więcej nowym userom? A co z 8milionami obecnych właściceli? Co im dają gratis? Satysfakcje, że kolega, który kupił konsolę rok później ma większy wypas i walczy z PS3? To chyba nie halo prawda? Wytłumacz to bo może ja tego nie kapuję? :blink: Miały być dwie wersje - Core i Premium, a w późniejszym czasie nowy mniejszy procek. Teraz okazuje się, że jednak zrobili mały lifting. Poza tym HDMI jest od bardzo dawna. Wiedzieli doskonale, że wszystkie firmy poparły HDMI więc mogli się podczepić. Teraz dostrzegają swój błąd? To ich nie tłumaczy. Co do tej przejściówki to nie licz na prawdziwy obraz w HDMI ponieważ z X0 wychodzi analogowy sygnał RGB. Przejściówka musiała by go przekonwertować do cyfrowego a to już pewna strata. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Jak dla mnie wyciagasz zbyt pochopne wnioski. Brak komentarza oznacza dokladnie tyle - brak komentarza. To, ze pismaki calego swiata stwierdzenie "brak komentarza" uznaja za przyznanie sie do winy, to jest inna sprawa.ale zauważ ze jak cos jest nie prawda to w 90% przypadków zostaje odrazu zdementowane. A uważasz, że to dobrze? Czyli to jest naprawa swojego błędu dając więcej nowym userom? A co z 8milionami obecnych właściceli? Co im dają gratis? Satysfakcje, że kolega, który kupił konsolę rok później ma większy wypas i walczy z PS3? To chyba nie halo prawda? Wytłumacz to bo może ja tego nie kapuję? :blink: Miały być dwie wersje - Core i Premium, a w późniejszym czasie nowy mniejszy procek. Teraz okazuje się, że jednak zrobili mały lifting. Poza tym HDMI jest od bardzo dawna. Wiedzieli doskonale, że wszystkie firmy poparły HDMI więc mogli się podczepić. Teraz dostrzegają swój błąd? To ich nie tłumaczy. Co do tej przejściówki to nie licz na prawdziwy obraz w HDMI ponieważ z X0 wychodzi analogowy sygnał RGB. Przejściówka musiała by go przekonwertować do cyfrowego a to już pewna strata. :-|a moze z innej strony. To ze nie dali HDMI, znaczy ze nigdy juz nie mają dac? Ze przez powiedzmy 5 lat maja byc w tyle wobec potencjalnych nabywcow, gdy konkurencja w tym samym czasie ma argument? IMO ten kto w ciagu tego roku kupil x360 wiedzial co kupuje, wiedzial ze nie ma HDMI i widocznie czuł, ze component starczy i ze i tak da super grafike. Ja kupilem PS2 i tez po jakims czasie pojawila sie PS2 z portem iRDA. Mozna powiedziec, ze iRDA to tam pikus do HDMI. Niby tak, ale to taka sama kosmetyka w pewnym sensie. Tutaj kosmetyka w lepszej jakosci, a iRDA w estetyce i wygodzie - czujnik irdy wkladany do portu pad'a niezbyt ładny, no i za kazdym razem wyciagany przy checi grania w 2 osoby. Niby tez SONY promujace PS2 jako odtwarzacz DVD moglo irde wprowadzic na standardzie - przeciez bylo to znane od kilku(nastu) lat z telewizorow na pilota. A nie dali. Nintendo tez jest złe, ze po jakims czasie wydało znow lepszego NDS'a? Co z tymi milioami uzytkownikow starego 'grubasa'? To samo mozna powiedziec. Tak samo w starym jest gorszy kontrast, gorszej jakosci LCD, słabsza bateria itp. A jednak wydali. Czym to sie skonczyło? Jeszcze lepsza sprzedaż konsoli, jeszcze wiecej gier itd... Sony z PSP dostało konkretne baty niby tez przez lekki lifting i niedużo lepszą jakosc wyswietlanego obrazu niz w starszej wersji NDS'a. Starsi uzytkownicy w koncu przełkneli to ze tak szybko zakupili tą konsole, doszli do wniosku ze ta nowa jakosc lcd az tak niezbędna nie jest i się poprostu cieszą z jeszcze lepszego supportu ze strony producentów gier. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 ale zauważ ze jak cos jest nie prawda to w 90% przypadków zostaje odrazu zdementowane. tak a biorąc przykład z naszego rządu kto milczy ten przyznaje się do winy :razz: Costi większość gier konwertowanych z PC na konsolę jest niedorobiona ( i w drugą stronę) Far Cry Instincts nie był konwertowany a był w ogóle inną grą IMO na którą za długo się czekało grafika nie powalała a i nic porywającego. Leniwość nie których programistów poraża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) ale zauważ ze jak cos jest nie prawda to w 90% przypadków zostaje odrazu zdementowane. a moze z innej strony. To ze nie dali HDMI, znaczy ze nigdy juz nie mają dac? Ze przez powiedzmy 5 lat maja byc w tyle wobec potencjalnych nabywcow, gdy konkurencja w tym samym czasie ma argument? IMO ten kto w ciagu tego roku kupil x360 wiedzial co kupuje, wiedzial ze nie ma HDMI i widocznie czuł, ze component starczy i ze i tak da super grafike. Chyba nie bardzo sie rozumiemy. Chodzi o to ze ludzie kupowali bo M$ zapewnial ze X0 NIE MA i MIEC NIE BEDZIE HDMI wiec nie bylo jakby na co czekac. Nikt w ogole o tym nie myslal ze kolesie wciskaja kit i HDMI jednak sie pojawi. Poza tym jak wczesniej pisalem, IMO to nie jest tak ze im sie nagle urodzilo ze moze jednak wstawimy HDMI skoro i PS3 ma miec bo o tym ze konsola Sonego bedzie wyposazona w to zlacze bylo wiadomo od dawna (ba, mowa byla o dwoch nawet). Po prostu bylo to zaplanowane jako as ktorego mieli wyciagnac z rekawa wlasnie w momencie premiery PS3. Czy oni byli na innej planecie ze nie slyszeli o tym standardzie? Chyba nie. I to mnie wkurza, ze w tym momencie mam gorsza konsole w porownaniu do tego co bedzie wychodzic. PS2 slim mial te same bebechy, DS jest mniejszy i lepszy ekranik ALE grafa pozostaje nadal identyczna. Tutaj o podobienstwie nie bedzie mowy, bo na 99% HDMI da lepsze wyniki niz VGA czy component. I wiem co mowie bo puszczalem u siebie na projektorze zarowno sygnal po VGA z kompa jak i po DVI(HDMI) i ta druga opcja po prostu miazdzy. Jest to na prawde bardzo niewporzadku wobec klientow ktorzy juz zakupili konsolke, szczegolnie teraz, tuz po swietach. Tym bardziej irytuje mnie ten fakt bo myslalem ze konsola to sprzet, ktorego NIE TRZEBA upgradeowac przez pare lat, ale jak widac sie mylilem. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 1.Chodzi o to ze ludzie kupowali bo M$ zapewnial ze X0 NIE MA i MIEC NIE BEDZIE HDMI wiec nie bylo jakby na co czekac. Nikt w ogole o tym nie myslal ze kolesie wciskaja kit i HDMI jednak sie pojawi. 2.PS2 slim mial te same bebechy, 3.DS jest mniejszy i lepszy ekranik ALE grafa pozostaje nadal identyczna. 4.Tym bardziej irytuje mnie ten fakt bo myslalem ze konsola to sprzet, ktorego NIE TRZEBA upgradeowac przez pare lat, ale jak widac sie mylilem. 1. Ja słyszałem ze nie bedzie nigdy HD-DVD w konsoli, a nie HDMI. Ale nie zaprzeczam ze powiedzieli - poprostu nie dotarlo to do mnie najwidoczniej ;P 2. Pierwsze PS2 nie miały iRDa i nie czytały DVD+R - taką ja mam konsole 3. Ale HDMI bedzie roznica w grafice? Wyswietli wiecej szejderow, doda HDR w grach w ktorych nie ma itp itd? Nie - tak samo jest w NDS - jest lepszej jakosci wyswietlany ekran, ale grafika sie nie rozni. Tak samo jest z x360 4. A trzeba? Nie przesadzaj. Chyba musi tylko ten kto jest fetyszystą i maniakiem sprzetowym, ktory musi sie lansowac przed znajomymi ze ma wszystko naj naj naj. Wiec nie pisz tak, ze x360 trzeba upgreadowac zeby grac, bo tak nie jest. HDMI to dokladnie to samo co nowy ekran w NDS. Czy starego DS'a musieli wyrzucic bo trza było go zupgrade'owac by grac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Nie jestem fetyszysta sprzetowym, ale jesli HDMI ma zapewnic ostrosc VGA i kolory componentu to jak najbardziej jest to gra warta swieczki IMO. Punkt 3 to bullshit: konsola "dostarczy" ta sama grafike, ale to co zobaczysz nie koniecznie bedzie juz takie same na poszczegolnych kablach, bez problemu ujrzysz roznice miedzy VGA i comp. Mam oba i wiem co mowie, zaufaj mi. Porownanie do ekraniku w DS to tak jakbym sobie kupil lepszy projektor i hi-endowy ekran do wyswietlania. Staram sie uzyskac jak najlepsza jakosc, to chyba nie powinno dziwic, a skoro roznice sa widoczne to znaczy, ze nowa konsola BEDZIE lepsza. Kropka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...